Galerie de Hoeve en Domani: Twee bijzondere locaties in Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2013

Galerie de Hoeve & Domani

Galerie de Hoeve is gevestigd in een meer dan 100 jaar oude kloosterhoeve, gezegend met een prachtige binnenplaats. Eenmaal door de oude toegangspoort, proeft u meteen de romantiek en de rust. Gaat u vervolgens naar binnen, dan komt u in onze sfeervolle zaal geschikt voor grote en kleinere gezelschappen. Wij geven samen met u precies de gewenste invulling aan uw feest, bruiloft of reünie. Aan de zijkant van De Hoeve is een ruim terras grenzend aan de prachtige boomgaard van het nabij gelegen klooster. Bij mooi weer hebben wij in deze boomgaard al vaak onvergetelijke dinertjes en feestjes verzorgd! Ook voor zakelijke bijeenkomsten is De Hoeve uitermate geschikt. Steeds vaker wordt ons verzocht een uitvaart te verzorgen. In een heel intieme sfeer kan er op geheel eigen wijze afscheid worden genomen van een dierbare.

Indien uw voorkeur meer uitgaat naar iets groots en bijzonders, dan is wellicht Domani de locatie die u zoekt. Een oud kerkje in het centrum van Venlo omgetoverd tot een unieke plek voor alles wat u te vieren heeft, net als bij De Hoeve.

Domani is een bijzondere locatie gelegen in hartje stad Venlo. De voormalige Dominicanenkerk is voorzien van alle moderne faciliteiten en voldoet aan alle eisen voor het succesvol organiseren van de meest uiteenlopende bijeenkomsten en events; lezingen, concerten, diners, recepties, feesten en congressen.

We hopen u snel te mogen begroeten!

Pieters Beurskens & Jules Christis

Totaalbeleving op

culinair niveau

Hotel Restaurant en Brasserie Valuas is sinds 1980 een begrip in Venlo en omstreken. Voorzien van een Michelinster en een Bib Gourmand, zetten gastheer Marcel Swaghoven en chefkok Eric Swaghoven zich in voor een avondvullende totaalbeleving op het hoogste culinaire niveau.

Valuas is gevestigd in een historisch gebouw en kent een prachtige ambiance waarbij de oude gewelven en de moderne inrichting een authentieke en sfeervolle locatie opleveren. Het restaurant, dat sinds 2005 een Michelinster voert, kent een uitgebreide kaart met internationale invloeden en er wordt uitsluitend met marktverse ingrediënten gewerkt. De wijnkaart biedt een uitgebreide selectie wijnen van meer dan 500 items. Speciaal voor de zakelijke markt serveert Valuas een businesslunch van twee gangen incl. koffie en thee die desgewenst in een uur kan worden geserveerd. Wie de voorkeur geeft aan een wat informelere setting, kan terecht in de Brasserie die is bekroond met een Bib Gourmand. Hier kunnen diverse gerechten worden besteld, variërend van een broodje kroket tot en met een driegangendiner. Ook bevindt zich hier de nieuwe Wijnwinkel waar men prachtige flessen wijn kan kopen om weg te geven of om thuis van te genieten.

Zakelijk bijeenkomen

Valuas leent zich ook uitstekend voor zakelijke bijeenkomsten. Zo kunnen er in de Wijnkamer kleine diners, presentaties en vergaderingen worden gehouden. De Maasbar biedt ruimte voor een bedrijfsborrel of een informeel drankje, vergezeld door enkele hapjes van de kleine kaart. Overnachten kan in één van de 17 hotelkamers, waarvan 1 suite, 3 luxe kamers en 13 standaardkamers die alle zijn voorzien van alle hedendaagse wensen. Tevens zijn de suite en luxe kamers voorzien van airconditioning. Deze wapenfeiten, plus het prachtige terras met uitzicht over de Maas en de zeer ruime eigen parkeergelegenheid, maakt Valuas dé locatie voor uw zakelijke bijeenkomst.

www.valuas-hr.nl

Genieten aan de Maas

Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een vergadering? Of heeft u binnenkort een etentje op de planning staan? Jack en Femke Colbers heten u van harte welkom bij het Maashotel in Broekhuizen.

Het Maashotel ligt pal aan de oever van de Maas. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op het water en de groene oevers, en dit maakt lunchen en dineren in het Maashotel uniek. Op de kaart staan kleine lunchgerechten zoals soepen, maaltijdsalades en sandwiches, maar ook warme gerechten met eend, biefstuk en sliptong. De dinerkaart biedt een ruime keuze uit soepen, vis- en vleesgerechten die door chefkok Randy Zeegers met zorg worden bereid. Naast lunchen en dineren kan er in het Maashotel ook worden vergaderd, uiteraard met zicht op het water. Het Maashotel biedt verschillende vergaderarrangementen die per dagdeel kunnen worden afgenomen. En wie na het heerlijke diner liever nog even van het uitzicht wil blijven genieten, kan overnachten in een van de tien zeer ruim opgezette hotelkamers, die alle zijn voorzien van een minibar, kleuren-tv, kluisje, draadloos internet, een royale zithoek en een ruime, luxueuze badkamer. Elke kamer heeft aan de Maaszijde een ruim balkon. Het verblijf wordt in stijl afgesloten met een uitgebreid ontbijt dat vanuit de open keuken wordt gepresenteerd.

Het Maashotel heeft inmiddels een vast plek veroverd in Lekker, dé restaurantgids van Nederland. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze unieke locatie? Jack en Femke Colbers helpen u graag verder.

www.hetmaashotel.nl

toplocatie / agenda

Ron Coenen, Projectmanager TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

Kansen voor MKB

in Agri & Food

Het MKB is belangrijk voor innovatie en voor de versterking van de economie. In de Topsector Agrifood is meer dan 95% van de bedrijven een MKB. Binnen het Topconsortium Kennis en Innovatie Agri&Food is er daarom veel aandacht voor de versterking van de innovatiekracht van het MKB.

Om valorisatie te stimuleren kunnen aanvragen worden ingediend voor technische/economische haalbaarheidsstudies en mkb-innovatieprojecten. De ingediende projecten moeten passen binnen één van de volgende strategisch gekozen innovatie thema’s:

  • Meer met minder door duurzame, innovatieve voedselsystemen.
  • Hogere toegevoegde waarde door focus op gezondheid, duurzaamheid, smaak en gemak.
  • Internationaal leiderschap door het bevorderen van export en veiligstellen import grondstoffen binnen de topsector Agri&Food en daarnaast geïntegreerde systeemoplossingen te exporteren.

In 2013 worden twee nieuwe calls verwacht. Eén call voor haalbaarheidsprojecten en eén call voor MKB-innovatieprojecten. Het budget en de verdeling per call is nog niet bekend en volgt binnenkort.

De call voor haalbaarheidsprojecten wordt afgehandeld volgens het uitgangspunt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het subsidiepercentage blijft 50%. Voor de MKB-innovatieprojecten komt een tender. De publicatie wordt in mei verwacht. Projecten indienen zal voor beide calls mogelijk zijn tussen 1 juni 2013 en 23 september 2013. Voor Limburgse MKB-ers uit de agri/food/tuinbouw sector komt een apart uitvoeringsprogramma onder de naam: Limburgse Land- en Tuinbouw Loont. Het uitvoeringsprogramma is in voorbereiding en heeft een budget van 17 miljoen tot en met 2015.

Volg ons op website (www.trias-subsidie.nl) en linkedin

(www.linkedin.com/company/trias-bv) voor het laatste nieuws.

Lisette Deenen en Dion Leijtens

Een totaalproduct met vijfsterrenservice

Het voordeel van een franchise is dat een locatie een compleet beproefd product- of dienstenpakket aan kan bieden. Bij Tulip Inn Sevenum wordt daar optimaal gebruik van gemaakt. Dit hotel is sinds 2007 op franchise basis aangesloten bij Golden Tulip, wat betekent dat het hotel gebruik mag maken van de naam Golden Tulip. “Golden Tulip is een bekend merk dat staat voor gastvrijheid en kwaliteit en dit past uitstekend bij onze 7 hotels”, legt general manager Dion Leijtens uit. “En een bijkomend voordeel is dat we wereldwijd boekbaar zijn dankzij een Global Distrubution Systeem. Elke gast kan dus op elk gewenst tijdstip een kamer bij ons reserveren.”

On the move

Een andere beproefde formule dat aan dit hotel is gekoppeld, is dat van AC Restaurants. Leijtens: “Sinds een aantal jaren is AC Restaurants en Hotels onderdeel van Autogrill. Dit is de grootste verstrekker van Food & Beverage en retailproducten in de wereld voor ‘people on the move’. In 5.500 locaties in 43 landen zijn meer dan 70.000 mensen werkzaam. In Nederland is AC restaurants al jaren een begrip en Autogrill timmert nu met veel succes aan de weg om nieuwe doelgroepen aan te boren. Inmiddels zijn er in Nederland een viertal brands op franchisebasis aan onze locaties toegevoegd. Dit zijn Burger King, AH to go, Starbucks en in medio 2012 is er in de vestiging Sevenum een Domino’s Pizza geopend.”

Totaalconcept

Met ruime en moderne hotelkamers en een bar & lounge, AC restaurant, Flavours à la carte restaurant en een negental vergaderzalen kan Tulip Inn Sevenum met recht spreken van een totaalaanbod met voor ieder wat wils. Maar volgens Lisette Deenen is de zoektocht naar het complete plaatje nog niet voorbij. “Wij blijven op zoek naar brands die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de organisatie.” Die toegevoegde waarde blijkt niet alleen uit het totaalconcept, maar ook uit de uitstekende service die bij Tulip Inn Sevenum hoog in het vaandel staat. Leijtens: “Uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt dat we, ondanks de moeilijke economische situatie, ook dit jaar weer voortvarend zijn begonnen. Wij zijn er van overtuigd dat dit komt doordat onze gast nog echt een gast is. We houden niet alleen vast aan onze concepten maar luisteren daadwerkelijk naar de gast en daar waar nodig is, wordt er natuurlijk meteen geschakeld. Ons motto is niet voor niets: ‘Wij zijn een driesterrenhotel met een vijfsterrenservice’.” �

www.tulipinnsevenum.nl

Vlak aan de A67 ligt Tulip Inn Sevenum. Dit veelzijdige hotel biedt een totaalaanbod voor alle leeftijden en stelt bij al haar activiteiten steeds de gast centraal. “We houden niet alleen vast aan onze concepten maar luisteren daadwerkelijk naar de gast”, aldus general manager Dion Leijtens.

• 64 Standaard kamers, waarvan 6 executive kamers (3 connecting suites), 1 luxe suite met whirlpool en 1 mindervalidenkamer

• A la carte restaurant Brasserie Flavours

• Selfservice restaurant / Domino’s Pizza

• Hotel Bar en lounge

• 9 vergaderzalen voor 2 tot 250 personen met daglicht, airco en comfortabele inrichting

• Gratis WiFi

Tulip Inn Sevenum stelt zich voor:

General manager Dion Leijtens

“Sinds 1 november 2012 ben ik in dienst als general manager. In die functie ben ik verantwoordelijk voor de vestigingen Sevenum en Venray. Ik ben een F&B driven hotelmanager die niet alleen als doel heeft om de hotelkamers tegen een zo hoog mogelijke prijs te vullen, maar de gast een totaalpakket aan wil bieden zodat er aan diens verblijf niets ontbreekt. Ons doel hierin is dat onze gast zich ‘thuis’ voelt of deze nu alleen voor een kopje koffie komt of voor een meerdaags verblijf.” 

Front Office Manager Lisette Deenen

“Ik ben begonnen als sales manager in januari 2007. In die functie ben ik de persoonlijke schakel tussen het bedrijf en het hotel. Veel bedrijven in de omgeving boeken meer dan 20 overnachtingen per jaar en voor deze bedrijven maak ik een vaste (prijs)afspraak. Ook maakte ik afspraken voor AC en Golden Tulip landelijk. Na 5 jaar heb ik een groot klantenbestand met hele leuke contacten opgebouwd. Bedrijven hebben bij ons een vast contactpersoon die alles voor hen regelt. Inmiddels werk ik als front office manager en heb ik de leiding over de receptie en het hotel. Daarnaast ben ik nog steeds de contactpersoon voor bedrijven die een samenwerking met Tulip Inn & AC Sevenum wensen. Ik vind deze combinatie erg leuk omdat ik nu meer contact heb met de gasten en er samen met mijn collega’s voor kan zorgen dat hun verblijf zo aangenaam mogelijk is.”

Het voordeel van een franchise is dat een locatie een compleet beproefd product- of dienstenpakket aan kan bieden. Bij Tulip Inn Sevenum wordt daar optimaal gebruik van gemaakt. Dit hotel is sinds 2007 op franchise basis aangesloten bij Golden Tulip, wat betekent dat het hotel gebruik mag maken van de naam Golden Tulip. “Golden Tulip is een bekend merk dat staat voor gastvrijheid en kwaliteit en dit past uitstekend bij onze 7 hotels”, legt general manager Dion Leijtens uit. “En een bijkomend voordeel is dat we wereldwijd boekbaar zijn dankzij een Global Distrubution Systeem. Elke gast kan dus op elk gewenst tijdstip een kamer bij ons reserveren.”

On the move

Een andere beproefde formule dat aan dit hotel is gekoppeld, is dat van AC Restaurants. Leijtens: “Sinds een aantal jaren is AC Restaurants en Hotels onderdeel van Autogrill. Dit is de grootste verstrekker van Food & Beverage en retailproducten in de wereld voor ‘people on the move’. In 5.500 locaties in 43 landen zijn meer dan 70.000 mensen werkzaam. In Nederland is AC restaurants al jaren een begrip en Autogrill timmert nu met veel succes aan de weg om nieuwe doelgroepen aan te boren. Inmiddels zijn er in Nederland een viertal brands op franchisebasis aan onze locaties toegevoegd. Dit zijn Burger King, AH to go, Starbucks en in medio 2012 is er in de vestiging Sevenum een Domino’s Pizza geopend.”

Totaalconcept

Met ruime en moderne hotelkamers en een bar & lounge, AC restaurant, Flavours à la carte restaurant en een negental vergaderzalen kan Tulip Inn Sevenum met recht spreken van een totaalaanbod met voor ieder wat wils. Maar volgens Lisette Deenen is de zoektocht naar het complete plaatje nog niet voorbij. “Wij blijven op zoek naar brands die een toegevoegde waarde kunnen leveren aan de organisatie.” Die toegevoegde waarde blijkt niet alleen uit het totaalconcept, maar ook uit de uitstekende service die bij Tulip Inn Sevenum hoog in het vaandel staat. Leijtens: “Uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt dat we, ondanks de moeilijke economische situatie, ook dit jaar weer voortvarend zijn begonnen. Wij zijn er van overtuigd dat dit komt doordat onze gast nog echt een gast is. We houden niet alleen vast aan onze concepten maar luisteren daadwerkelijk naar de gast en daar waar nodig is, wordt er natuurlijk meteen geschakeld. Ons motto is niet voor niets: ‘Wij zijn een driesterrenhotel met een vijfsterrenservice’.” �

www.tulipinnsevenum.nl

Of u nu op zoek bent naar een evenementen-, outdoor-, training- of vergaderlocatie of gewoon gezellig wilt lunchen met uw relatie: de regio Noord Limburg heeft volop te bieden. Toplocaties liggen in de buurt, zijn makkelijk te vinden en zijn goed bereikbaar. Noord Limburg Business laat u een overzicht zien van locaties die deze benodigde ingrediënten hebben om uw samenzijn iets extra te geven. Rust en ruimte worden in verschillende sferen geboden. Exclusiviteit en huiselijkheid zijn kernwoorden die in Noord-Limburg centraal staan. Dus altijd het perfecte decor voor uw evenement bij u in de buurt.

Toplocaties in Noord-Limburg

Brasserie Maasduinen & Café Lief

In deze bosrijke, ontspannen omgeving ligt Brasserie Maasduinen. De perfecte locatie voor uw zakelijke lunch en waar vergaderen in een relaxte sfeer gegarandeerd is. Naborrelen en netwerken in Café Lief maakt van uw dag een succes!

Route A73 afslag 17

Maalbekerweg 25

5951 NS Belfeld

T 077-4751782

E info@brasseriemaasduinen.nl

I www.brasseriemaasduinen.nl

Systemec wordt Euregionale Data-Hotspot

Systemec B.V. uit Venlo ontwikkelt zich tot Euregionale Data-Hotspot door de capaciteitsuitbreiding van de datacenterlocaties in Nederland en Duitsland. De capaciteit van Datacenter Venlo wordt met 350% vergroot. Tevens wordt momenteel extra capaciteit gerealiseerd in een Systemec datacenterlocatie in Duitsland. Door de spreiding van de datacentra over Duitsland en Nederland kan Systemec en haar relaties profiteren van o.a. twee onafhankelijke energienetwerken en meerdere internationale carriers waardoor de betrouwbaarheid van de datacentra verder toeneemt en bijna de 100% benadert. Voor de uitbreiding van het datacenter heeft Systemec zich gericht op efficiency en betrouwbaarheid. De Power Utility Efficiency (PUE) van het datacenter zal beneden de 1.2 liggen. Dit wil zeggen dat “Green Thinking” is meegenomen in het totale ontwerp om te kunnen voldoen aan de vraag van relaties inzake wederzijdse groene ambities. TIER3+ richtlijnen zijn de basisrichtlijnen voor het technisch ontwerp van de nieuwe datacentra. Doordat de datacentra in de Euregio zijn aangesloten op twee onafhankelijke energienetwerken (Duitsland en Nederland) en onderling zijn gekoppeld middels dataverbindingen, ontstaat er een platform met een maximale redundancy en dus de hoogst mogelijke betrouwbaarheidsgraad voor datacentra. www.systemec.nl

Nieuwe Ivengi website voor OYA-Center live op Down-Syndroom dag

Ivengi.com heeft de nieuwe website gerealiseerd voor het OYA-Center in Venlo. Het OYA-Center gelooft in de toegevoegde waarde van Down in bedrijven. Door hun extra chromosoom hebben mensen met Down méér, een plus talent. Met deze unieke aangeboren kwaliteiten, zoals puurheid, echtheid en hun onbevangenheid weten DownTalenten harten te veroveren en creëren zij een open sfeer binnen een organisatie. Na een gedegen talentenscan begeleiden OYA-professionals DownTalenten onder andere in kleine gelijkgestemde groepen. Het OYA-Center biedt tevens zinvolle dagbesteding en excellente training op het gebied van horeca, detailhandel en groenvoorziening. Zo garanderen zij persoonlijke aandacht binnen veilige leer/werkplekken op locatie bij de door het OYA-Center met zorg geselecteerde partners. Het OYA-Center staat voor kwaliteit op hoog niveau!

Dankzij de professionele en gebruiksvriendelijke website van Ivengi.com kan het OYA-Center op eenvoudige wijze communiceren met haar doelgroepen: (DownTalent, Ouders, Gemeenten en Bedrijven). www.oya-center.nl

Ondernemers Vakdagen op 8, 9 en 10 oktober

De business-to-business netwerkbeurs Ondernemers Vakdagen vindt dit jaar plaats op 8, 9 en 10 oktober. Dat heeft organisator Evenementenhal Venray bekend gemaakt. Het is alweer de derde editie van de beurs, die in korte tijd uit is gegroeid tot een toonaangevend evenement voor Limburg en Oost-Brabant.

“Dit jaar staan de kernwoorden netwerken, innoveren en verbinden centraal”, vertelt beursorganisator Robert Hoelen. “De beurs zal opnieuw een podium bieden aan regionale MKB-ondernemingen om hun producten en/of diensten te presenteren aan een doelgericht publiek. Tijdens drie bruisende beursdagen verwachten we zo’n 5000 bezoekers.”

Dat het economisch gezien geen beste tijd is, ziet Hoelen niet als een probleem. “Juist nu zien bedrijven de noodzaak in van het bedrijven van marketing. Een beursdeelname is daarbij nog altijd een effectief instrument. In korte tijd kun je ontzettend veel nieuwe contacten op doen en leads genereren.” Voor het derde jaar op rij biedt Evenementenhal aan startende bedrijven de kans om tegen gereduceerde tarieven deel te nemen aan de beurs. “Starters hebben vaak minder budget, maar juist wel de wens om nieuwe klanten en uitbreiding van hun netwerk. Wij komen jonge bedrijven (t/m 3 jaar oud) dan ook graag tegemoet.”

Alle informatie over Ondernemers Vakdagen 2013 vindt u op www.evenementenhal.nl/venray/beurzen. Volg de beurs op Twitter via @Ondernemers_EH.

autotestdag

zakenautotestdag

Event van formaat

Op donderdag 18 april kwamen dealers en testrijders uit de regio samen bij Tulip Inn Sevenum voor de jaarlijkse zakenautotestdag van Noord-Limburg Business. De route voer ditmaal langs Galerie de Hoeve, het Maashotel in Broekhuizen en Hotel Restaurant Brasserie Valuas waar de testrijders hun bevindingen over de 18 testauto’s mochten vastleggen. De resultaten leest u in de testverslagen op de volgende pagina’s.

Dealers:

Oostendorp Auto Venray

De Maassche BMW Venlo

De Maassche MINI Venlo

EMA Venlo

Autobedrijf Hansen

Autobedrijf J. Janssen Venlo

AutoArena Venlo

L. van den Hombergh

Maaspoort Venlo

Jaguar-Demandt Maastricht-Airport

KIA Noorderpoort Venlo

De testrijders:

Paul Klomp, C & P Group

Kevin Peters, EKB Nederland

Belinda Emans, Eye2eye Payroll

Chris Peeters, Vlaminckx Advocaten

Geert Loonen, InZichtadvies

Niek Hettinga, Peelrand Makelaardij

Luuk Jansen, Peelrand Makelaardij

Chris Herben, Ivengi

Frank Hanegraaf, Marnita

Maurice Burhenne, Vaes & Linthorst

Thijs Truijen, Fleximo

Marc Bartels, Smartcheck

Theo Kusters, Zakenkompas

Jan van den Ham, PROsecon Veiligheids

Management

Ad van Bussel, Com-Connect

Paul de Vlieger, Com-Connect

Jolie Janssen, Ptah Kunstadvies

Jan Wijnhoven, Installatiebedrijf Wijnhoven

Stanley Bish, Bish Communicatie

Thijs Truijen, Fleximo

Floor Vossen, Helichem B.V.

Jules Faassen, Invite Jobs

Piet Smit, Smit Leasing

Chris Geurts, Coöperatie Cohesie U.A.

Esther Langevelt, Wassink Opgenoort

Jeroen Vercoulen, Killaars Steeghs Groep

Toyota Auris

Dealer: Oostendorp AUTO Venray

Afgevaardigde tijdens testdag: Job Clabbers

Esther Langevelt: “Dit is een verrassende wagen die beter heeft gepresteerd dan ik had verwacht. Dankzij de hybride uitvoering rijdt de wagen zeer zuinig. Ook komt de Auris heel betrouwbaar over.”

Kevin Peters: “Een nette auto met prima comfort die bovendien ook nog eens lekker rijdt.”

Geert Loonen: “Een comfortabele wagen met een goede wegligging, veel bedieningsgemak en een representatief uiterlijk. Deze versie had geblindeerde ramen en een panormamadak, wat mij uitstekend is bevallen. Een testrit maken is zeker een aanrader.”

Belinda Emans: “Deze Toyota maakt weinig geluid, heeft een comfortabele zit en rijdt soepel. De wagen is goed voor het milieu, dus wat mij betreft is de prijs-kwaliteitverhouding in orde. Dit is echt een wagen voor een ondernemer die veel onderweg is en comfortabel en veilig wil rijden.”

Piet Smit: “De auto is erg comfortabel en stil. De aanschaf is wat aan de hoge kant, maar gezien het feit dat je hier lang mee door kan blijven rijden, is deze wagen onderaan de streep zeker interessant. Helaas rijd ik dusdanig veel kilometers dat ik toch beter af ben met een dieselauto.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: Auris vijfdeurs

Type: 1.8 Hybride Executive + Lease PRO

Transmissie: CVT Hybrid

Cilinderinhoud: 1800 cc

Vermogen: Benzinemotor 99 pk, elektromotor 81 pk

Koppel: 207 nm

Verbruik: 1 op 25,6

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,9 seconden

Topsnelheid: 180 km/h

Uitrusting: Panoramadak, Meesturende Bi-Xenon + Smartbeam, Chroompakket, Touch Plus na- vigatie.

Verkoopprijs: € 29.905,-

Bijtelling: 14%

Leaseprijs : Vanaf € 536,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: Benzine € 18.650,-, Diesel € 21.890,-

Informatie: www.oostendorp-auto.nl

Toyota GT 86

Dealer: Oostendorp auto venray

Afgevaardigde tijdens testdag: Martijn Prins

Stanley Bish: “Dit is een heerlijke sportieve auto, een echte GT. De goede prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde.”

Jules Faassen: “Deze wagen heeft op mij een sportieve indruk gemaakt. De compacte Toyota GT 86 heeft bovendien een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Paul Klomp: “Een mooie sportwagen met dito rijgedrag.”

Maurice Burhenne: “Dit is een leuke auto met een goede afwerking. De wagen voelt veilig aan en nodigt uit om mee te spelen op stille binnenwegen. Voor een sportwagen is dit model zeer goed geprijsd, vergelijkbare wagens zijn namelijk stukken duurder.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: GT 86

Type: DS-4 automaat

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 200 pk

Koppel: 205 nm

Verbruik: 1 op 14,1

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,2 seconden

Topsnelheid: 210 km/h

Uitrusting: Navigatie, JBL 440W premiumsound, Fusi- on Orange Metallic.

Verkoopprijs: € 46.286,-

Leaseprijs : € 899,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 39.990,-

Informatie: www.oostendorp-auto.nl

Toyota RAV4

Dealer: Oostendorp auto Venray

Afgevaardigde tijdens testdag: Pim Elbers

Frank Hanegraaf: “Deze wagen is groter en moderner dan ik had verwacht, dus ik ben aangenaam verrast. Ook het rijgedrag is erg volwassen. Deze auto is ideaal als trekauto en heeft bovendien een fijne hoge instap.”

Theo Kusters: “De aandrijving voelt comfortabel aan. Bijzonder is de CVT.”

Luuk Jansen: “Deze auto is zeer stevig gebouwd en heeft een prettige hoge zit. De uitstraling is modern en het uiterlijk is zelf zeker representatief. Je krijgt voor een goede prijs veel auto met alle accessoires.”

Jan Wijnhoven: “De RAV4 ligt degelijk op de weg en is mooi en ruim uitgevoerd. De prijs-kwaliteitverhouding is heel goed. Eigenlijk heeft deze wagen alles wat je je maar kan wensen bij een auto.”

Ad van Bussel: “Een mooie, verzorgde, goed afgewerkte wagen met perfect rijcomfort. De automaat rijdt lekker rustig. Je kunt er zowel zakelijk als privé in rijden. Gezien de auto en de uitstraling is de prijs zeker niet te hoog.”

Specificaties

Merk: Toyota

Model: RAV4 2.0 4WD automaat

Type: Executive Business

Transmissie: Automaat CVT-7

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 151 pk

Koppel: 195 nm

Verbruik: 1 op 13,9

Acceleratie: (0 tot 100) in 10,7 seconden

Topsnelheid: 187 km/h

Uitrusting: Pearl White, Dakreling, Style pakket, Elek- trische Achterklep, Xenon, Touch, Pro navi - gatie, DAB radio.

Verkoopprijs: € 47.995,-

Leaseprijs : € 968,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 33.990,- (2.0 diesel)

Informatie: www.oostendorp-auto.nl

Opel Mokka

Dealer: Autobedrijf Hansen

Afgevaardigde tijdens testdag: Bram Hansen

Chris Geurts: “Deze wagen rijdt lekker, ligt goed op de weg en biedt voldoende comfort. De afwerking is goed en het uiterlijk is lekker sportief. Voor de gestelde prijs krijg je een mooie wagen.”

Ad van Bussel: “De Opel Mokka ziet er mooi uit. Als je een jeep wilt rijden voor niet al te veel geld en met veel comfort en een complete uitrusting, is dit een uitstekende optie.”

Jan Wijnhoven: “Dit is een hele mooie auto met verrassend veel ruimte en een mooi uiterlijk. In de variant waarin ik heb gereden zat alles erop en eraan. De prijs van het standaard model valt mij daarom zeker niet tegen.”

Luuk Jansen: “Dit is een stevige en robuuste wagen met een goede bediening. Een leuke optie wanneer je houdt van een hoge opstap en een bijzondere vormgeving.”

Theo Kusters: “Een leuke, maar robuuste auto. Het model is bij de tijd, voelt stevig aan en is keurig afgewerkt. Als ik op zoek zou zijn naar een degelijke, niet pretentieuze wagen, dan zou deze auto zeker in dat plaatje passen.”

Specificaties

Merk: Opel

Model: Mokka

Type: Cosmo

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 116 pk

Koppel: 155 nm

Verbruik: 1 op 15

Acceleratie: (0 tot 100) in 12,3 seconden

Topsnelheid: 174 km/h

Uitrusting: Executive pakket, winterpakket

Verkoopprijs: € 30.325,-

Leaseprijs : € 539,- (Opel leasing, (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 22.645,-

Informatie: www.autobedrijfhansen.nl

Mercedes CLS Shooting Brake

Dealer: EMA Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Emiel Hendriksen

Chris Geurts: “Dit is gewoonweg een uitmuntende auto. Het rijgedrag is perfect, net als de afwerking en het comfort. Als de prijs je aanstaat, kan je je bijna niets beter wensen.”

Ad van Bussel: “Deze wagen is in één woord perfect, ik heb hier niets op aan te merken. Kortom, het neusje van de zalm!”

Jan Wijnhoven: “Een geweldige wagen die bovendien erg stil is voor een diesel met die pk’s. Hoewel de prijs voor mij wat boven het budget ligt, is deze wel netjes voor wat je er aan auto voor terugkrijgt.”

Paul Klomp: ‘”Als iemand op zoek is naar kwaliteit en uitstraling, dan is dit gewoon één van de weinige opties die er in dit segment te vinden is.”

Chris Herben: “Deze wagen is stil, snel en van zeer goede kwaliteit. Als de wagen in je branche en bij de uitstraling van je bedrijf past, is dit een aanrader.”

Theo Kusters: “Tja, wat heb je bij deze auto nog te wensen? Wanneer je in deze Mercedes rijdt, word je als het ware door een gevoel van veiligheid omarmd.”

Specificaties

Merk: Mercedes

Model: CLS 350 CDI

Type: Shooting Brake

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2987 cc

Vermogen: 265 pk

Koppel: 620 nm

Verbruik: 1 op 13

Acceleratie: (0 tot 100) in 6,6 seconden

Topsnelheid: 250 km/h

Verkoopprijs: € 86.950,-

Leaseprijs : € 1.800,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 69.500,-

Informatie: www.ema.nl

KIA Optima

Dealer: KIA Noorderpoort Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Roy van Beest

Jan van den Ham: “Deze wagen heeft een geweldige uitstraling en scoort ook uitstekend wat betreft rijgedrag, afwerking en representativiteit. Dit is the best you can get.”

Chris Peeters: “De KIA Optima is een comfortabele auto. Tegen een betaalbare prijs krijg je een vrij luxe wagen.”

Geert Loonen: “Ik ben positief verrast door zowel de buitenkant als de binnenkant van deze KIA. De afwerking is degelijk, de weglegging goed en bovendien biedt de wagen voldoende comfort. Als iemand in deze wagen rijdt, raakt die vanzelf overtuigd.”

Kevin Peters: “Een mooie wagen met prima comfort. De rem reageert erg snel. Je krijgt veel auto voor relatief weinig geld. Ik ben redelijk merktrouw, maar kan verder geen argumenten bedenken waarom ik deze wagen niet zou aanschaffen.”

Jolie Janssen: “Qua comfort, interieur en rijgedrag scoort deze KIA prima. De wagen was bovendien mooi uitgerust met een panoramadak. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend.”

Specificaties

Merk: KIA

Model: Optima Hybrid

Type: 2.0 CVVT Hybrid

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1999 ccl

Vermogen: 151 pk

Koppel: 190 nm

Verbruik: 1 op 18,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 9,2 seconden

Topsnelheid: 170 km/h

Uitrusting: Super Pack

Verkoopprijs: € 33.995,-, 20% bijtelling v.a. € 206,-

Leaseprijs : € 499,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 28.995,-

Informatie: www.noorderpoort.nl

Jaguar XK Sportbrake

Dealer: Jaguar-Demandt Maastricht-Airport

Afgevaardigde tijdens testdag: Mark van Ham

Niek Hettinga: “Dit is een zeer degelijke wagen met veel leuke extra’s zoals touchscreen, een elektrische klep en flippers.”

Piet Smit: “Ik vind dit een echte gezinsauto met klasse en een prachtig interieur. De prijs-kwaliteitverhouding is uitstekend, ik had verwacht dat deze bolide duurder zou zijn.”

Belinda Emans: “Deze auto wagen heeft een prachtige, luxe uitstraling en geeft een veilig gevoel tijdens het rijden. Hier kan de ondernemer die op luxe is gesteld en gezien wil worden, mee thuis komen.”

Chris Herben: “Dit is een zeer mooi model. De neus heeft een goede facelift ondergaan. De motor is zeer krachtig maar wel goed te horen. Als je een keer iets anders wilt rijden en je bent niet bang voor eventuele vooroordelen, dan moet je zeker eens een proefrit maken.”

Kevin Peters: “Een mooie, strakke en comfortabele wagen die heerlijk rustig rijdt en een prima prijs-kwaliteitverhouding heeft.”

Frank Hanegraaf: “Een fraaie, niet alledaagse wagen die bovendien ook nog eens zuinig is.”

Specificaties

Merk: Jaguar

Model: XK

Type: 2.2 d Sportbrake

Transmissie: Automaat met 8 versnellingen start stop

Cilinderinhoud: 2179 cc

Vermogen: 163 pk

Koppel: 400 nm

Verbruik: 1 op 17,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 5,5 seconden

Topsnelheid: 210 km/h

Uitrusting: Navigatie via harddiskdrive, gearselector en schakelpaddles aan stuurwiel, leder in- terieur.

Verkoopprijs: Vanaf € 54.780,- met NL kenteken of tax free € 37.327,-

Leaseprijs : € 995,- excl BTW per maand. (full operatio- nal, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 51.990,- NL kenteken of tax free

€ 35.020,-

Informatie: www.demandt.nl

Ford Focus

Dealer: L van den Hombergh

Afgevaardigde tijdens testdag: Bart van den Hombergh

Chris Geurts: “Ik vind dit een fijne wagen met veel comfort en snufjes die zowel op het gebied van veiligheid als afwerking en representativiteit een ruime voldoende scoort. De Focus rijdt perfect. Ik heb vandaag nog geen auto gezien waarbij de prijs-kwaliteitverhouding zo goed is.”

Maurice Burhenne: “Dit is een representatieve auto met goed rijgedrag. Voor de aanschafprijs heb je een zeer complete wagen in vergelijking met de modellen van concurrerende merken.”

Paul Klomp: “Een mooie, degelijke wagen met een duidelijke Ford-styling. De auto biedt veel extra’s en is mooi afgewerkt.”

Chris Herben: “Deze Ford heeft bij mij een zeer goede indruk gemaakt. De geteste auto rijdt heerlijk en heeft een speels uiterlijk wat een liefhebber daarvan zeker zal kunnen waarderen. Een ideale optie als je een ruime auto zoekt die ook nog een representatief is.”

Stanley Bish: “Dit is een rustige wagen die zowel zakelijk als privé kan worden ingezet. Ik denk dat dit een heerlijke reisauto is die zuinig rijdt en veel veiligheid biedt.”

Specificaties

Merk: Ford

Model: Focus Wagon

Type: Titanium 14% Econetic

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 105 pk

Koppel: 270 nm

Verbruik: 1 op 23,8

Acceleratie: (0 tot 100) in 11 seconden

Topsnelheid: 193 km/h

Uitrusting: Driver assistance pack, Light upgrade pack

Verkoopprijs: € 28.795,-

Leaseprijs : € 495,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 23.775,-

Informatie: www.vandenhombergh.nl

Renault Clio Estate

Dealer: Autobedrijf J. Janssen Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Frits Dirkse

Floor Vossen: “Ik vind dit een degelijke wagen met een licht sportieve uitstraling vanwege de belijning. Zeer volledig en zuinig, en je betaalt er een goede prijs voor.”

Maurice Burhenne: “De auto is volledig uitgerust. Als je op zoek bent naar een leuke, kleine wagen is dit zeker een optie.”

Jeroen Vercoulen: “Deze wagen ziet er chique uit. De prijs-kwaliteitverhouding is niet om over te klagen. Je krijgt er een mooie, zuinige wagen voor terug die ook handig is voor het gezin.”

Jules Faassen: “Bij deze nette auto is alles prima in orde. Zeker het overwegen waard als je ook een gezinswagen zoekt.”

Specificaties

Merk: Renault

Model: Estate Energy TCE 90

Type: S&S Expression

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 900 cc

Vermogen: 90 pk

Koppel: 135 nm

Verbruik: 1 op 22,2

Acceleratie: (0 tot 100) in 12,2 seconden

Topsnelheid: 182 km/h

Uitrusting: Pack Introduction thema Chrome (LM vel- gen, mistlampen, lederen stuurwiel, chro- men lijsten.)

Optie: Parkeersensoren achterzijde (€ 295,-)

Verkoopprijs: € 20.232,-

Leaseprijs : € 430,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 14.990,-

Informatie: www.autobedrijf-janssen.nl

Peugeot 3008 Hybrid

Dealer: Maaspoort

Afgevaardigde tijdens testdag: Frans Nefkens

Jolie Janssen: “Qua uiterlijk is dit zeker een mooie wagen. Dankzij de hybride motor is het een zuinige auto die qua comfort ook nog een prima in orde is.”

Jeroen Vercoulen: “Deze Peugeot ziet er aardig uit. Van buiten lijkt het een compacte wagen, maar binnen heb je alle ruimte. Het comfort tijdens het rijden is prima.”

Paul de Vlieger: “De Peugeot heeft een mooie afwerking, heeft leuke opties en beschikt ondanks het accupakket ook over een flinke kofferruimte. Dit is een ideale wagen voor een zzp’er met een gezin die de wagen ook zakelijk wil gebruiken, of voor vertegenwoordigers die materiaal mee moeten nemen naar klanten.”

Floor Vossen: “Deze auto biedt een hoge, comfortabele zit en heeft een goed afgewerkt interieur.”

Jan van den Ham: “De prijs van deze wagen is ietwat aan de hoge kant, maar dan krijg je er wel een auto met een zeer uitgebreide uitrusting voor terug die ook nog eens prima als gezinswagen kan worden gebruikt.”

Specificaties

Merk: Peugeot

Model: 3008

Type: Hybride

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 200 pk

Koppel: 300 nm

Verbruik: 1 op 29

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,5 seconden

Topsnelheid: 191 km/h

Uitrusting: Vernismetaallak, head up display, navigatie.

Verkoopprijs: € 37.390,-

Leaseprijs : € 615,- (14% bijtelling, full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 33.990,-

Informatie: www.maaspoort.peugeot.nl

Dacia Sandero stepway

Dealer: Autobedrijf J. Janssen venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Frits Dirkse

Kevin Peters: “Dit is een nette wagen om te zien. Wanneer je budget zeer beperkt is, is de wagen het overwegen waard.”

Esther Langevelt: “De Dacia is onder andere een geschikte stadsauto vanwege de goede wendbaarheid. Voor de prijsklasse waartoe deze wagen behoort, is het een prima optie.”

Geert Loonen: “De testrit gaf een positief verrassend beeld. Dit is een comfortabele wagen met voldoende functies en een goede wegligging.”

Chris Peeters: “De Dacia is een ruime auto die netjes is afgewerkt. De prijs-kwaliteitverhouding is goed.”

Niek Hettinga: “Ik ben aangenaam verrast. Het is een zeer nette wagen met een mooie prijs-kwaliteitverhouding.”

Specificaties

Merk: Dacia Sandero Stepway

Model: TCE 90 Sandero

Type: Stepway

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 900 cc

Vermogen: 90 pk

Koppel: 135 nm

Verbruik: 1 op 18,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 11,1 seconden

Topsnelheid: 168 km/h

Uitrusting: Lauréate

Verkoopprijs: € 16.417,-

Leaseprijs : € 457,- (14% bijtelling, full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 13.990,-

Informatie: www.autobedrijf-janssen.nl

Volkswagen Jetta

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Bart Symons

Jeroen Vercoulen: “Deze Volkswagen Jetta is heel comfortabel, rijdt heerlijk, voelt veilig en ziet er bovendien ook nog eens mooi uit. Echt een auto naar mijn smaak.”

Marc Bartels: Dit is een goede, degelijke auto met een prima prijs-kwaliteitverhouding.”

Jules Faassen: “Een leuke vlotte Volkswagen die beter presteerde dan ik had verwacht.”

Paul de Vlieger: “Deze auto is zeer verrassend mede dankzij de pittige hybridemotor. De afwerking is mooi en degelijk waardoor deze Volkswagen Jetta ook voor het zakelijke segment zeer geschikt is.”

Floor Vossen: “Deze Volkswagen heeft mooie hoekige lijnen aan de voorzijde wat typerend is voor dit merk. Het rijden was comfortabel en lekker rustig. Mede vanwege de lage bijtelling is deze auto zeker het overwegen waard.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Jetta Hybrid

Type: Highline

Transmissie: DSG (automaat)

Cilinderinhoud: 1400 cc

Vermogen: 150 pk + 20 kW elektromotor

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 24,4 (gecombineerd verbruik)

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,6 seconden

Topsnelheid: 210 km/h (elektronisch begrensd)

Uitrusting: VW radio-navigatiesysteem 'RNS 315', SD- kaartlezer, aux-in aansluiting voor externe audiosystemen, multifunctioneel lederen stuurwiel met tiptronic, alarm 'Plus'.

Verkoopprijs: € 32.390,- (excl. kosten rijklaar maken,

leges en verwijderingsbijdrage).

Leaseprijs : Vanaf € 419,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 22.290,-

Informatie: www.autoarena.nl

Volkswagen Golf

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Koen van Vuuren

Chris Geurts: “Deze wagen past precies in het plaatje van wat je van Volkswagen gewend bent. Ik heb eigenlijk geen negatieve dingen te melden, ware het niet dat het model en de uitvoering iets spannender mogen zijn.”

Ad van Bussel: “Een zeer mooie en volledige Volkswagen met heel veel opties. Een prima zakenauto met een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Thijs Truijen: “Het uiterlijk is rustig en het interieur biedt veel overzicht. Met de aanschaf van deze wagen heb je een betrouwbare Volkswagen met veel comfort.”

Paul Klomp: “Deze belijning is aan de voorzijde scherp. Het interieur is erg chique. Mede daardoor is deze Volkswagen zowel zakelijk als privé een aanrader.”

Chris Herben: “Deze wagen rijdt heerlijk, is representatief en is perfect afgewerkt. Kortom, een degelijke, betrouwbare Volkswagen.”

Specificaties

Merk: Volkswagen

Model: Golf

Type: Highline 2.0 TDI 150 pk Blue Motion

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 2000 cc

Vermogen: 150 pk

Koppel: 320 nm

Verbruik: 1 op 24,4 (gecombineerd verbruik)

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,6 seconden

Topsnelheid: 220 km/h (elektronisch begrensd)

Uitrusting: Tungsten silver metallic, Dynamic drive control, Panorama schuifdak, 18 inch.

Durban lichtmetalen velgen. PDC voor en achter, Xenon verlichting.

Verkoopprijs: € 37.750,- (excl. kosten rijklaar maken,

leges en verwijderingsbijdrage).

Leaseprijs : € 369,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 18.790,-

Informatie: www.autoarena.nl

Audi A6

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Dennis Aerts

Geert Loonen: “Deze wagen kent een chique afwerking, is erg comfortabel en heeft een zakelijke uitstraling. De Audi A6 is bovendien ook zeer geschikt als familieauto.”

Jolie Janssen: “Dit is een mooie Audi die klasse uitstraalt. De wegligging is stabiel, het interieur is mooi en de mogelijkheden wat betreft navigatie en gadgets en muziek zijn top.”

Chris Peeters: “Een mooie, strakke Audi met erg veel mogelijkheden. De afwerking is erg mooi en het comfort tijdens het rijden is erg prettig. Dit is zeker een aanrader als je een auto in een hogere prijsklasse zoekt.”

Paul de Vlieger: “Door het sportonderstel krijgt de sportieve rijder een goede feedback van de wagen. Deze Audi is bovendien zeer representatief en daardoor zeker geschikt voor zakelijk gebruik. Hoewel de vele opties wagen wat prijzig maken, krijg je wel degelijk waar voor je geld.”

Jan van den Ham: “Deze wagen scoort bij mij op veel punten uitstekend; zowel het rijgedrag als het comfort en de afwerking zijn zeer goed. Deze uitstekende Audi is bovendien van alle gemakken voorzien.”

Specificaties

Merk: Audi

Model: A6 Limousine

Type: 2.0 TFSI S-Edition

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 1984 cc

Vermogen: 180 pk

Koppel: 320 nm

Verbruik: 1 op 15

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,1 seconden

Topsnelheid: 218 km/h

Uitrusting: Automatische Airconditioning met 4 zones, Audi Parking systeem plus, Xenon plus ver- lichting.

Verkoopprijs: € 53.436,-

Leaseprijs : € 1.176,- excl. btw (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 45.650,-

Informatie: www.autoarena.nl

Å koda Octavia

Dealer: AutoArena Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Wim van Wanrooy

Esther Langevelt: “Deze ŠKODA is mooi, representatief en zakelijk.”

Luuk Jansen: “Een representatieve, no nonsense wagen met een goede afwerking en veel comfort. De prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed. Je hebt niet de indruk in een auto uit deze prijscategorie te rijden.”

Belinda Emans: “Een prima auto met alles erop en eraan. Ondanks de vele extra’s is de Škoda zeker vriendelijk voor de portemonnee.”

Piet Smit: “De ŠKODA is een nette, zakelijke wagen zonder storende elementen. Dit is zeker een verstandige keuze, mede vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Niek Hettinga: “Deze wagen heeft een mooie verbeterslag gemaakt en beschikt over zeer degelijke kwaliteiten. De prijs-kwaliteitverhouding is prima en binnen het leasesegment is dit een prima concurrent ten opzichte van bijvoorbeeld een Volkswagen Golf.”

Frank Hanegraaf: “Dit is een zakelijke, no nonsense wagen die perfect is voor veel zakelijke rijders.”

Specificaties

Merk: Å KODA

Model: Octavia Hatchback

Type: Elegance BusinessLine

Transmissie: Handgeschakeld)

Cilinderinhoud: 1600 cc

Vermogen: 105 pk

Koppel: 250 nm

Verbruik: 1 op 21,1

Acceleratie: (0 tot 100) in 11 seconden

Topsnelheid: 191 km/h

Uitrusting: Elegance BusinessLine uitvoering, Bi Xenon koplampen, canton soundsystem 10 luid sprekers, KESSY Keyless entry start and exit system, Navigatie Columbus, Parkeerassis- tent, LM velgen 17 inch.

Verkoopprijs: € 30.740,-

Leaseprijs : Vanaf € 525,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 18.990,-

Informatie: www.autoarena.nl

MINI Paceman

Dealer: De Maassche MINI Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Linda Geris

Jolie Janssen: “Wat een supergave auto! Het rijgedrag en het comfort zijn prima en de afwerking is erg leuk gedaan met veel oog voor detail. Dit is helemaal mijn ding.”

Jules Faassen: “Dit is een hele leuke funcar die mooi en sportief oogt én rijdt. Wanneer een tweezits achterin voldoende ruimte biedt, is dit zeker een aanrader.”

Maurice Burhenne: “Dit is een leuke, sportieve en comfortabele wagen. De BMW-afwerking is representatief, speels en jong. Dit is zeker geen dertien in een dozijn.”

Thijs Truijen: “Een hele leuke auto met geweldig rijgedrag en een snelle reactietijd. Dit is een echte funauto.”

Floor Vossen: “Deze MINI rijdt erg pittig en heeft een goede, stabiele wegligging. De wagen biedt veel comfort, ook voor de bijrijder. Ik denk niet dat je een MINI hoeft aan te bevelen. Als je deze wagen kan betalen en je hart gaat er sneller van kloppen, dan wil je deze gewoon hebben.”

Specificaties

Merk: MINI

Model: Paceman

Type: Cooper S

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1598 cc

Vermogen: 184 pk

Koppel: 240 nm

Verbruik: 1 op 16,4

Acceleratie: (0 tot 100) in 7,5 seconden

Topsnelheid: 217 km/h

Uitrusting: Chili, City, Wired, Harman-Kardon,

Elektrisch Glazen schuifkanteldak.

Verkoopprijs: € 46.800,- (excl. kosten rijklaar maken,

leges en verwijderingsbijdrage).

Leaseprijs : € 935,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 29.695,-

Informatie: www.demaasscheMINI.nl

BMW 320d

Dealer: De Maassche BMW Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Ruud Janssen

Jan van den Ham: “Het rijgedrag is zeer goed en ook het comfort en de veiligheid zijn uitstekend in orde. De representativiteit is top; dit is een echte zakenauto.”

Paul de Vlieger: “De motor is zeer soepel en zuinig. Zakelijk is deze wagen zeer verantwoord. Zeker het testen waard als je op zoek bent naar een representatieve auto.”

Jeroen Vercoulen: “Dit is een geweldige bolide. Als de prijs binnen je budget valt, moet je hier zeker voor gaan.”

Marc Bartels: “Een superauto met superkwaliteiten. Het rijplezier is een ervaring op zich.”

Chris Peeters: “Dit is zowel van buiten als van binnen een prachtige wagen. De BMW is erg comfortabel en geruisloos tijdens het rijden, zelfs bij hoge snelheden. In deze wagen wil je gezien worden.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: 3 serie Touring

Type: 320d EDE Touring

Transmissie: Handgeschakeld

Cilinderinhoud: 1995 cc

Vermogen: 163 pk

Koppel: 380 nm

Verbruik: 1 op 19,6

Acceleratie: (0 tot 100) in 8,3 seconden

Topsnelheid: 222 km/h

Uitrusting: Executive, 20% bijtelling, leder, 18”

lichtmetalen velgen.

Verkoopprijs: € 52.500,-

Leaseprijs : Vanaf € 1.030,- (full operational, obv. 20.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 35.123,-

Informatie: www.demaasscheBMW.nl

BMW 640d Gran Coupé

Dealer: De Maassche BMW Venlo

Afgevaardigde tijdens testdag: Dylan van Ekeris

Frank Hanegraaf: “Dit is een sportieve en elegante wagen. Voor deze wagen betaal je een flink bedrag, maar vanwege de prijs-kwaliteitverhouding is deze BMW toch niet duur.”

Theo Kusters: “De afwerking is zoals je van een BMW mag verwachten. Je ziet overal leer en nergens een verkeerd stikseltje. Als je een echte autogek bent, dan laat deze wagen niets te wensen over en moet je deze gewoon aanschaffen.”

Luuk Jansen: “Dit is een ideale lange-afstandscruiser met een rijk en modern voorkomen. De auto kost wat, maar dan heb je ook wat.”

Jan Wijnhoven: “De wagen is van alle luxe voorzien en netjes afgewerkt. De stoelen zitten heerlijk. Als je een sportieve rijder bent en van snelheid houdt, is dit een ideale wagen.”

Belinda Emans: “Dit is een sportieve auto met alles erop en eraan. Perfect voor de sportieve, welvarende ondernemer die

gezien wil worden.”

Specificaties

Merk: BMW

Model: 6 serie Gran Coupé

Type: 640d Gran Coupé

Transmissie: Automaat

Cilinderinhoud: 2993 cc

Vermogen: 313 pk

Koppel: 630 nm

Verbruik: 1 op 17,5

Acceleratie: (0 tot 100) in 5,4 seconden

Topsnelheid: 250 km/h

Uitrusting: High Executive, Surround View,

M Sportpakket, Elektrisch bediend glazen panoramakanteldak.

Verkoopprijs: € 138.134,-

Leaseprijs : € 2.679,- (full operational, obv. 30.000 p/jr, 4 jaar, excl. btw).

Vanaf prijs: € 93.000,-

Informatie: www.demaasscheBMW.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by