Column TRIAS: Kansen voor MKB in Agri & Food

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2013

Genieten aan de Maas

Bent u op zoek naar een mooie locatie voor een vergadering? Of heeft u binnenkort een etentje op de planning staan? Jack en Femke Colbers heten u van harte welkom bij het Maashotel in Broekhuizen.

Het Maashotel ligt pal aan de oever van de Maas. Het restaurant biedt een prachtig uitzicht op het water en de groene oevers, en dit maakt lunchen en dineren in het Maashotel uniek. Op de kaart staan kleine lunchgerechten zoals soepen, maaltijdsalades en sandwiches, maar ook warme gerechten met eend, biefstuk en sliptong. De dinerkaart biedt een ruime keuze uit soepen, vis- en vleesgerechten die door chefkok Randy Zeegers met zorg worden bereid. Naast lunchen en dineren kan er in het Maashotel ook worden vergaderd, uiteraard met zicht op het water. Het Maashotel biedt verschillende vergaderarrangementen die per dagdeel kunnen worden afgenomen. En wie na het heerlijke diner liever nog even van het uitzicht wil blijven genieten, kan overnachten in een van de tien zeer ruim opgezette hotelkamers, die alle zijn voorzien van een minibar, kleuren-tv, kluisje, draadloos internet, een royale zithoek en een ruime, luxueuze badkamer. Elke kamer heeft aan de Maaszijde een ruim balkon. Het verblijf wordt in stijl afgesloten met een uitgebreid ontbijt dat vanuit de open keuken wordt gepresenteerd.

Het Maashotel heeft inmiddels een vast plek veroverd in Lekker, dé restaurantgids van Nederland. Bent u nieuwsgierig geworden naar deze unieke locatie? Jack en Femke Colbers helpen u graag verder.

www.hetmaashotel.nl

toplocatie / agenda

Ron Coenen, Projectmanager TRIAS BV, ron@trias-subsidie.nl, 077-3560100

Kansen voor MKB

in Agri & Food

Het MKB is belangrijk voor innovatie en voor de versterking van de economie. In de Topsector Agrifood is meer dan 95% van de bedrijven een MKB. Binnen het Topconsortium Kennis en Innovatie Agri&Food is er daarom veel aandacht voor de versterking van de innovatiekracht van het MKB.

Om valorisatie te stimuleren kunnen aanvragen worden ingediend voor technische/economische haalbaarheidsstudies en mkb-innovatieprojecten. De ingediende projecten moeten passen binnen één van de volgende strategisch gekozen innovatie thema’s:

  • Meer met minder door duurzame, innovatieve voedselsystemen.
  • Hogere toegevoegde waarde door focus op gezondheid, duurzaamheid, smaak en gemak.
  • Internationaal leiderschap door het bevorderen van export en veiligstellen import grondstoffen binnen de topsector Agri&Food en daarnaast geïntegreerde systeemoplossingen te exporteren.

In 2013 worden twee nieuwe calls verwacht. Eén call voor haalbaarheidsprojecten en eén call voor MKB-innovatieprojecten. Het budget en de verdeling per call is nog niet bekend en volgt binnenkort.

De call voor haalbaarheidsprojecten wordt afgehandeld volgens het uitgangspunt ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Het subsidiepercentage blijft 50%. Voor de MKB-innovatieprojecten komt een tender. De publicatie wordt in mei verwacht. Projecten indienen zal voor beide calls mogelijk zijn tussen 1 juni 2013 en 23 september 2013. Voor Limburgse MKB-ers uit de agri/food/tuinbouw sector komt een apart uitvoeringsprogramma onder de naam: Limburgse Land- en Tuinbouw Loont. Het uitvoeringsprogramma is in voorbereiding en heeft een budget van 17 miljoen tot en met 2015.

Volg ons op website (www.trias-subsidie.nl) en linkedin

(www.linkedin.com/company/trias-bv) voor het laatste nieuws.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by