BS Morgen is grensverleggend

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2013

Inspirerend bedrijfsbezoek De Groene Campus Helmond

Op donderdag 13 juni vond het ‘grensverleggend’ bedrijfsbezoek plaats bij De Groene Campus Helmond. Deze bijeenkomst, mede tot stand gekomen door ons lid Ton Friesen van Helicon Bedrijfsopleidingen, stond in het teken van samenwerking tussen opleiders, student en het bedrijfsleven. De Groene Campus loopt hierin voorop en een aantal bedrijven heeft zich dan ook gevestigd binnen De Groene Campus. Hoe het in de praktijk werkt, kon men tijdens de rondleiding ervaren door in gesprek te gaan met de hier gevestigde ondernemers. Na afloop konden de leden en gasten van BS Morgen nog hun ervaringen delen onder het genot van een borrel en een hapje.

Terugblik actieve netwerkbijeenkomst bij De Maassche en Driving Sensation

Als organisatie kijkt BS Morgen terug op een geslaagde, leerzame en inspirerende bijeenkomst die op donderdag 25 april plaatsvond. Een grote groep enthousiaste deelnemers, mooi weer en twee inspirerende locaties waren de ingrediënten voor een prima bijeenkomst. Na het testrijden bij Driving Sensation werden de aanwezigen getrakteerd op een rondleiding en een presentatie over BMW bij De Maassche door John Stroeken. Afsluitend was er voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen te delen tijdens een heerlijk buffet.

BS Morgen

Column: Ik ken jou toch al?!

Ondernemers menen dat, als ze tijdens netwerkbijeenkomsten nieuwe contacten leggen en kaartjes uitwisselen, weer mensen leren ‘kennen’. Maar dan? Vaak blijft het hier dan bij, en dat is jammer, beide partijen helpen elkaar niet verder. Het blijft daarna stil… Hoe komt dat dan? Tussen ‘kennen’ en ‘kennen’ zit een verschil van dag en nacht. Het verschil tussen wel of niet succesvol netwerken. Het eerste ‘kennen’ is de eigenlijke kennismaking, vaak is het op netwerkbijeenkomsten niet anders. En dan zoeken we, als ‘echte’ netwerkers, ook nog eens degene op die we (menen) te kennen! Want dat is vertrouwd. Wat ontbreekt er dan? Het verschil zit namelijk in het tweede ‘kennen’. De zoektocht om gelijkgezinden te leren kennen, met elkaar verbindingen weten aan te gaan. Dat is meer dan informatie uitwisselen! Het oprecht geïnteresseerd zijn in de ander, waar is hij mee bezig, waar liggen zijn of haar ambities en wat is zijn passie. Maar het belangrijkste…waar is hij of zij naar op zoek? Waar kun je de ander mee helpen? Als dat wederkerig is, en vertrouwd, dan zijn we pas bezig om elkaar echt te leren kennen. En…ook nog met meer plezier, want we zijn elkaar aan het aanbevelen bij anderen, we stellen elkaar voor aan elkaars relaties tijdens netwerkbijeenkomsten. Dan leren we weer nieuwe ondernemers kennen!

Agenda BS Morgen

15-08-2013 - Toverland Zomerevent  namiddag

28-08-2013 - Business Matching ochtend

( Cluster Noord-Limburg locatie Horst )

06-09-2013 - Bedrijfsbezoek bij 2.0 Architecten Venlo

11-09-2013 - Business Master namiddag ( The Scelta Institute )

18-09-2013 - Business Matching namiddag

( Cluster Noord - Limburg Locatie Horst )

René Luijten, inspirator en

moderator BS Morgen

Of u nu op zoek bent naar een evenementen-, outdoor-, training- of vergaderlocatie of gewoon gezellig wilt lunchen met uw relatie: de regio Noord Limburg heeft volop te bieden. Toplocaties liggen in de buurt, zijn makkelijk te vinden en zijn goed bereikbaar. Noord Limburg Business laat u een overzicht zien van locaties die deze benodigde ingrediënten hebben om uw samenzijn iets extra te geven. Rust en ruimte worden in verschillende sferen geboden. Exclusiviteit en huiselijkheid zijn kernwoorden die in Noord-Limburg centraal staan. Dus altijd het perfecte decor voor uw evenement bij u in de buurt.

Toplocaties in Noord-Limburg

Brasserie Maasduinen & Café Lief

In deze bosrijke, ontspannen omgeving ligt Brasserie Maasduinen. De perfecte locatie voor uw zakelijke lunch en waar vergaderen in een relaxte sfeer gegarandeerd is. Naborrelen en netwerken in Café Lief maakt van uw dag een succes!

Route A73 afslag 17

Maalbekerweg 25

5951 NS Belfeld

T 077-4751782

E info@brasseriemaasduinen.nl

I www.brasseriemaasduinen.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by