Voorbeschouwing Ondernemers Vakdagen Venray

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2013

Derde editie Ondernemers Vakdagen in aantocht

Voor het derde jaar op rij organiseert Evenementenhal Venray de regionale business-to-business netwerkbeurs Ondernemers Vakdagen. Het evenement heeft inmiddels zijn plek veroverd op de agenda van zakelijk Noord- en Midden Limburg.

Traditiegetrouw mag de beurs ook bezoekers uit Oost-Brabant en het grensgebied Duitsland verwelkomen. “Ook dit jaar verwachten we weer zo’n 5000 ondernemende bezoekers”, vertelt Robert Hoelen, verantwoordelijk voor de organisatie van Ondernemers Vakdagen. “Zij komen om te netwerken, nieuwe ontwikkelingen te spotten of hun relatie die op de beurs staat te ontmoeten. Na twee edities mogen we concluderen dat er ook echt zaken wordt gedaan, regelmatig kom ik samenwerkingsverbanden tegen die op de beurs zijn ontstaan.”

Deelnemersveld

“Ondanks de economische tegenwind, zijn we er in geslaagd een interessant deelnemersveld te realiseren. Van online marketing en aanbieders van apps tot payroll-diensten en kantoorinrichting. Maar ook instanties als de Kamer van Koophandel en, voor het eerst, het BBIE. Dat is het officiële bureau voor registratie van merken en modellen in de Benelux. Daarnaast is er ook een specialist aanwezig op het gebied van aanbestedingen en het schrijven van offertes. Komende editie hebben we ook aanbieders van zakelijk vastgoed en een bedrijf met duurzame oplossingen op het gebied van energie, hygiëne en veiligheid. Traditioneel ontbreken de financiële dienstverlening, werving en selectie en aanbieders van relatiegeschenken natuurlijk ook niet. Leuk te vermelden is dat VVV-Venlo terug is van weggeweest.”

Pleinen en Startersstraat

Tijdens de derde editie van Ondernemers Vakdagen zullen er ook weer beurspleinen zijn. Zo is netwerkorganisatie BS Morgen prominent aanwezig en ook MKB-Limburg staat met diverse leden op een plein. “Hier zullen ook verschillende presentaties gegeven worden”, vult Hoelen aan. “Net als tijdens de vorige twee edities komt er ook weer een Startersstraat, waar startende ondernemers hun bedrijf promoten.”

Side Events / Sprekers

Om het evenement voor de bezoeker nog completer te maken, wordt er dit jaar naast de beursvloer dagelijks een inspirerend Side Event georganiseerd. “Op dag 1 is dat het jaarsymposium van MKB Noord-Limburg, genaamd ‘Trends & Facts’, met onder andere het bevlogen verhaal van trendwatcher Ruud Veltenaar en Roy Noordhoek die vertelt over vrouwenmarketing. Aan het symposium kunnen overigens ook niet-leden van MKB-Limburg deelnemen. Op woensdag is er de netwerksessie Meet&Match van BS Morgen, waarin voor het eerst ook beursbezoekers kunnen participeren.”

Op de laatste beursdag, donderdag 10 oktober, vindt het congres ‘Succes door Innovatie’ plaats. “Dit wordt een bijzondere happening”, vertelt de beursorganisator enthousiast. “We hebben twee hele mooie sprekers bereid gevonden om te vertellen hoe zij, door innovatief en anders te denken, zeer succesvol zijn. Dit zijn Marco Aarnink, CEO van Drukwerkdeal.nl, die van zijn studentenproject een miljoenenbusiness heeft gemaakt. Zijn bedrijf gaat in 2013 een geschatte jaaromzet van 30 miljoen (!!) euro draaien. De tweede spreker is Patrick van Buuren. Hij was voorheen commercieel verantwoordelijk voor de vergelijkingssites van Sanoma, waarvan de grootste Kieskeurig.nl is. Patrick is nu directeur van PLUX, een nieuwe app die uit gaat van het principe dat een scherm dichterbij is dan een winkel. De programmering van het congres wordt gecompleteerd met een forum waarin regionale ondernemers en ook de Kamer van Koophandel, hun visie geven op innovatie”, besluit Hoelen.

Ga naar www.evenementenhal.nl/ovd-ve2013 en vraag gratis kaarten aan voor uw beursbezoek

8, 9 en 10 oktober in Evenementenhal Venray

Patrick van Buuren

Ondernemers Vakdagen

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by