AUXILICON: Opleidingen zorgen voor betere inzetbaarheid

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2013

Volgens het CBS is de werkloosheid in juli verder gestegen tot 694 duizend personen. Dat komt overeen met 8,7 procent van de beroepsbevolking. Daarentegen wordt de komende jaren een groot te kort aan goed geschoold technisch personeel verwacht.

Beroepsgerichte opleidingen die zorgen voor de ontwikkeling van medewerkers dragen bij aan de ontwikkeling van de organisatie. Daarnaast heeft deze ontwikkeling van medewerkers door middel van opleidingen en coaching uiteraard ook een positieve bijdrage op de marktwaarde en de inzetbaarheid van de medewerkers zelf. Een goed voorbeeld van een bedrijf dat sterk inzet op het investeren in opleidingen van haar medewerkers, is NXP Semiconductors te Nijmegen. Door het sluiten van één van de fabrieken van de chipproducent stroomt een groot aantal medewerkers begin volgend jaar noodgedwongen uit. Om de kansen op de externe arbeidsmarkt te vergroten biedt NXP haar medewerkers al ruim voor het moment van afscheid de mogelijkheid om opleidingen te starten.

Twee Noord-Limburgse bedrijven zijn nauw betrokken bij dit traject. AUXILICON verzorgt de algemene projectcoördinatie uit naam van NXP. THAELES verzorgt het complete outplacement- en coachingstraject van de ontslagen medewerkers. Nico van Melick van AUXILICON: “Ruim een jaar voor het daadwerkelijke ontslag van de medewerkers hebben we een goede samenwerking opgezet tussen het Leren & Werken Loket, het UWV WERKbedrijf in Nijmegen en THAELES. Van hieruit worden de medewerkers al voordat zij werkloos worden ondersteund bij de keuze en aanvraag van een opleiding voor het vergroten van hun kansen op de arbeidsmarkt. Daarnaast komt het UWV al vroeg in contact met medewerkers waardoor een vloeiende overgang kan worden gerealiseerd in het outplacementtraject.” AUXILICON fungeert hierbij als spin in het web en ontzorgt opdrachtgever NXP bij het opzetten en beheren van deze processen.

Voor meer informatie: info@auxilicon.nl

Opleidingen zorgen voor betere inzetbaarheid

Tekst Nico van Melick (AUXILICON), Henk Lamers (Thaeles),

Bärbel Boselie (Leren & Werken Loket)

Nico van Melick (AUXILICON)

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by