Coverstory maatwerk HRM: Zes tips: zo ga je de wedstrijd winnen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2017

Hoe Resultaatvoetbal kan bijdragen aan het succes van uw bedrijf

 

Zes tips: zo ga je de wedstrijd winnen!


Met de aantrekkende economie zien kleine en middelgrote bedrijven zich steeds vaker geplaatst voor een nieuw vraagstuk: er komt niet uit wat er in zit. Op papier loopt het gesmeerd, maar de werkelijkheid blijkt anders: inefficiënte procedures, scheve verhoudingen of te veel verloop van medewerkers. Kortom: een gevoel dat het allemaal veel beter kan, maar niemand weet precies waar de oorzaak ligt.

Fotografie: Luka Geelen

Gelukkig is dit niet uniek voor uw bedrijf: Anouk Hendrikx Afonso (maatwerk HRM) kwam dit probleem op zoveel plaatsen tegen, dat ze als ervaren bedrijfskundige alle ingrediënten heeft verzameld om een organisatie weer gefocust te krijgen op het resultaat.

 

Ontstaan in Brazilië

De kiem voor 'Resultaatvoetbal' is gelegd in het voetballand bij uitstek: Brazilië. "In de tijd dat ik in Brazilië woonde en daar een productielocatie inrichtte voor een Nederlandse multinational, liep ik tegen een muur", vertelt Hendrikx Afonso. "Ik dacht daardoor steeds meer na over wat persoonlijke doelen, verwachtingen en behoeften, lange termijn motivatie, bedrijfsstrategie en waardering betekenen voor het succes van mensen en daarmee ook voor een onderneming. Daarom ben ik me nog verder gaan verdiepen in studies en onderzoeken over belangrijke elementen en overtuigingen in het omgaan met werknemers. Vandaaruit heb ik de beste stukjes als een puzzel bij elkaar gelegd en zo is langzaamaan een aanpak gevormd die steeds weer resultaat boekt."

Na succesvolle experimenten met elementen uit deze zelf ontwikkelde managementaanpak in Brazilië, Portugal en Nederland, is het concept voldoende gerijpt om het als een totaalaanpak vanuit een gecombineerde bedrijfskundige en mensgerichte visie aan te kunnen bieden. Speciaal voor Noord-Limburg Business geeft Hendrikx Afonso met zes tips de belangrijkste ingrediënten weg van haar bedrijfstactiek 'Resultaatvoetbal'.

Waar staat het doel?

Resultaat hoeft lang niet altijd het bedrijfseconomische resultaat te zijn. Resultaat kan zich uiten in hogere klanttevredenheid, in verbetering van de work-flow, in een efficiëntere productie, meer kandidaten voor vacatures of een lager ziekteverzuim. Het vaststellen van een meetbaar bedrijfsdoel is het eerste waar je aan begint als je aan de slag gaat met 'Resultaatvoetbal'.

"Resultaat betekent voor iedereen iets anders", legt Hendrikx Afonso uit. "Voor de ondernemer kan het winst zijn, voor een non-profit organisatie een groot bereik. Voor de docent een student die zijn passie ontdekt."

Tip 1: Formuleer een duidelijke missie en visie waar mensen achter kunnen staan.

Spreek concrete, realistische doelen af die hierbij passen voor elke werknemer, voor elk team en voor de organisatie.

"Het goede doel is niet je eigen doel" (Johan Cruijff)

Voetbal?

Bij voetbal begrijpt iedereen wat het doel is. Je hoeft niet uit te leggen dat je een wedstrijd niet in je eentje kunt winnen en dat elke speler op de juiste plek moet staan om resultaat te behalen. Als werknemer kun je je ook afvragen of je wel op de juiste plek zit. En als team kun je van het voetbalspel leren dat samenwerking essentieel is om te kunnen scoren. Zo kan 'resultaatvoetbal' als metafoor op alle niveaus binnen een organisatie (werknemer/team/bedrijf) zorgen voor een betere focus en efficiëntere bedrijfsvoering.

Tip 2: Meet de productiviteit van uw medewerkers en van de teams.

Meet geregeld wat je daadwerkelijk objectief kúnt meten.

De zoveelste motivatietraining?

'Resultaatvoetbal' is een totaalaanpak bestaande uit een zestal aspecten die ervoor zorgt dat resultaat behaald wordt. Motivatie is daarvan slechts een onderdeel. Daarnaast zijn er nog vijf ingrediënten waarop wordt ingezoomd tijdens het proces om te zorgen dat je bedrijf weer 'aan de bal' is: Doelen, Productiviteit, Teamspirit, Gezondheid en Waardering. Hendrikx Afonso: "Veel motivatietrainingen zijn gericht op het 'harder laten werken' van medewerkers. 'Resultaatvoetbal' zet met behulp van alle elementen in op duurzame intrinsieke motivatie waardoor uiteindelijk meer resultaat wordt behaald zonder daar direct op te sturen."

Tip 3: Ga na wat de drijfveren zijn binnen je organisatie.

Stel bij de koffiemachine eens de vraag "Waarom doe jij wat je doet?" En "Waar ga jij harder van lopen?"

"Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken" (Johan Cruijff)

Ik heb een bedrijf dat prima draait. Waarom zou ik jou moeten bellen? Hendrikx Afonso: "Als het goed gaat wil je dat zo houden. Wij stellen een kwantitatief onderzoek in dat op zes aandachtsgebieden een goed beeld geeft van de huidige situatie. We hebben daar zelf software voor ontwikkeld. Door te blijven monitoren herken je knelpunten snel en kun je adequaat reageren. Van belang is om ook in goede tijden een vinger aan de pols te houden."

Tip 4: Zorg voor een gezond bedrijf.

Investeer in een aangename werkomgeving door aangeklede ruimtes en goede faciliteiten. Je medewerkers hebben vast goede ideeën.

Heeft het management ook wat te vertellen over de aanpak?

Hendrikx Afonso: "Je kunt me beschouwen als een voetbalcoach van een andere club. Die kijkt net wat objectiever en kritischer naar de hele zaak. Na een grondig onderzoek en een duidelijke analyse met concrete aanbevelingen, zorgen we voor een sluitend plan van aanpak. De betrokkenheid, steun en motivatie van het management is noodzakelijk voor het resultaat.

Tip 5: Ontwikkel een ambitieuze Teamspirit.

Bekijk je organisatie eens van de zijlijn: staat iedereen op de juiste positie om optimaal te kunnen presteren?

Deskundige partners

Zoals een voetbalclub een staf met deskundigen heeft, zo heeft Hendrikx Afonso zich omringd met specialisten die het bedrijf bij kunnen staan op diverse specialismen. Zo werkt zij samen met een psycholoog, een strateeg, vitaliteits- en gezondheidscoaches, advocaten en accountants, waardoor op elk element verdieping mogelijk is. Daarnaast is maatwerk HRM aangesloten bij het Office Inspiration Center en partner van diverse collectieven.

Tip 6: Zorg voor voldoende waardering van alle medewerkers.

Belonen in kleine gebaren kan óók zeer waardevol zijn, vaak meer zelfs dan loonsverhoging. Een welgemeend compliment of schouderklopje doet wonderen.

Vraag gratis de informatieve stadionklapper aan over 'Resultaatvoetbal' via info@resultaatvoetbal.nl. Ga naar www.Resultaatvoetbal.nl voor meer details.


MAATWERKHRM

Maatwerk HRM (opgericht door Anouk Hendrikx Afonso) is een organisatieadviesbureau dat op doelgerichte wijze organisaties ondersteunt om de resultaten en waarde van de organisatie en haar medewerkers te verhogen.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by