Skills Labs bereiden Agrofoodsector voor op toekomst

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2017

Skills Labs bereiden Agrofoodsector voor op toekomst


Op 20 juni is het project Regional Skills Labs definitief goedgekeurd. Hiermee kan dit Euregionale project van start en worden meerdere skills labs opgericht. In de skills labs maken deelnemers kennis met de nieuwste technologieën in de agrofoodsector. CITAVERDE College gaat als partner binnen het project één van de Regional Skills Labs ontwikkelen in Noord-Limburg.

De agrofoodsector is zowel in Nederland als in Duitsland een zeer belangrijke en internationaal georiënteerde bedrijfstak. De sector staat voor ingrijpende veranderingen veroorzaakt door markttrends, consumentenbehoeften en technologische ontwikkelingen.

Om hier goed op in te kunnen spelen, is gekwalificeerd personeel en innovatief vermogen in het MKB onontbeerlijk. Het project Regional Skills Labs brengt (toekomstige) medewerkers en ondernemers in de agrofood sector daarom samen in fysieke testcentra. Hier wordt geoefend en kennisgemaakt met de nieuwste technologieën. Tevens worden er innovatieve bedrijfsproposities ontwikkeld om actief te reageren op nieuwe markttrends.

Iedere Regional Skills Lab kent zijn eigen specifieke speerpunten: smart farming in de tuinbouw en veehouderij, markttrends, innovatieve, internationale en interculturele bedrijfsvoering en smart food processing. Alle skills labs hebben een sterke internationale oriëntatie en werken intensief samen: de ondernemers, medewerkers en studenten nemen deel aan activiteiten in meerdere skills labs.

In totaal nemen minimaal 200 ondernemers (40 in Noord-Limburg) en 500 werknemers in de agrofood sector deel aan het Regional Skills Labs programma gedurende de projectperiode van drie jaar. CITAVERDE College zoekt nadrukkelijk ook de verbinding met de ontwikkelingen op de Brightlands Campus Greenport Venlo.

www.citaverde.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by