De stijl van: Liesbeth Litjens, Kickstart Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2017

In de rubriek 'De stijl van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg bij kledingspeciaalzaak Jansen-Noy gekleed door styliste Marie-José Korsten. Ditmaal is Liesbeth Litjens van Kickstart Venlo aan de beurt.

Fotografie Laurens Eggen

Liesbeth Litjens zit gedurende haar werkweek met verschillende ondernemers aan tafel. Vanuit Rabobank Venlo ondersteunt zij innovatieve, startende bedrijven onder de noemer Kickstart Venlo. Liesbeth kiest heel bewust voor jurken die niet afleiden van de inhoud. "Ik dacht in eerste instantie dat ik niet echt een duidelijke voorkeur had wat betreft kleding, maar tijdens het gesprek met Marie-José kwam ik erachter dat ik die wel degelijk heb. Zo draag ik op kantoor nooit broeken; een jurk vind ik gekleder. Verder draag ik vooral effen kleding. Dat geeft een nette, zakelijke uitstraling die past bij alle gelegenheden. Met name blauw is bij mij favoriet. Bovendien zijn veel van de ondernemers die bij mij aan tafel zitten, zowel jong als oud, man. Dan draag ik graag kleding waarbij ik niet al te veel een statement maak omdat hun kleding dat ook zelden of niet doet. Daarnaast ben ik moeder van drie jonge kinderen. Ik heb al een paar keer meegemaakt dat zelfs de stomerij een kledingstuk niet meer schoon kreeg. Ik let dus ook op de wasbaarheid van kledingstukken."

Binnen dit duidelijke kader heeft Marie-José een aantal jurken geselecteerd. "Liesbeth gaf aan dat zij van een breed kleurenpalet houdt, maar dat ze de felle kleuren met name in haar vrije tijd tot uiting laat komen. Zakelijk blijft zij bij de neutrale kleding zonder prints en opvallende details. Met deze jurken hoop ik Liesbeth ondanks haar sterke voorkeuren toch een beetje te kunnen uitdagen." De eerste jurk heeft een crèmekleur en is voorzien van een zwarte print. De zwarte schoen heeft een gestreept hakje dat terugkomt in de zoom van de mouwen. De beige suède jas en bruine laptoptas maken het geheel af. Liesbeth is aangenaam verrast als ze in de spiegel kijkt. "Deze jurk zou ik zelf niet zo snel uitzoeken, maar in combinatie met de jas vind ik dit een mooie, zakelijke outfit. De kleur past heel goed bij de zomer en vormt wat mij betreft een mooie toevoeging aan mijn palet. Ik ben ook gek op kraagjes, dus dat is een schot in de roos."

De tweede jurk is fuchsia roze. Marie-José combineert de jurk met donkerblauwe hakken en een donkerblauwe clutch. Ook deze outfit valt in de smaak. "Deze jurk zou ik zo dragen. De kleur is leuk, maar niet te veel aanwezig en ook de lengte is prima. De ceintuur breekt het silhouet, wat zeker flatteert. Ook hoef je door die riem geen ketting om. Hiermee zou ik zo naar Lekker Venlo kunnen gaan." Liesbeth vindt de make-over goed gelukt. "Ik maak weinig tijd vrij om te shoppen. Maar het is wel erg leuk als er zoveel aandacht aan je wordt besteed. Ik vond het een zeer geslaagde ochtend!"


 

Aan deze rubriek werkten mee:

- Marie-José Korsten, Feel Good Expert
- Angelique Huybregts-Naus, Beautysalon Jolique
- Modezaak Jansen-Noy uit Sevenum

Bent u ondernemer en wilt u ook kosteloos deelnemen aan deze rubriek? Of iemand nomineren? Stuur een mail naar: sofie@vanmunstermedia.nl.

 

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by