Zakenvrouw in het nieuws

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2013

Eerste online televisiestation voor Nederlandse vakvrouw

Eind november is het eerste online televisiestation voor vakvrouwen live gegaan. ZakenVrouwenTV start met 3 programma’s waaronder de talkshow ‘In Business’, waarin succesvolle bekende zakenvrouwen vertellen over hun drijfveren, valkuilen en successen. Ook komen de laatste zakelijke trends aan bod. De talkshow wordt gepresenteerd door RTL/BNR presentatrice Diana Matroos. Het televisieplatform is een initiatief van Janette Sybrandy, auteur van het boek ‘Hoe word ik een powervrouw!’. Sybrandy wil vrouwelijke ondernemers en professionals een podium bieden en inspireren om hun grootse zakelijke doelen te realiseren. Voor het programma ‘Zakenvrouw van de maand’ interviewt actrice Inge Ipenburg zakenvrouwen uit verschillende branches over hun business en visie op het zaken doen. Iedere week zijn er online nieuwe video’s te zien zoals die van ‘Zakenvrouw van de Week’.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor video alerts via www.ZakenVrouwen.TV. Eerste aflevering talkshow: http://zakenvrouwen.tv/het-online-glossy-tv-programma.

Europees vrouwenquotum komt er

Het Europees Parlement heeft zich met ruime meerderheid achter een richtlijn over vrouwenquota in bedrijven geschaard.

Daarmee moeten tegen 2020 de raden van bestuur van grote beursgenoteerde bedrijven voor minstens 40 procent uit vrouwen bestaan. Openbare bedrijven moeten de doelstelling al tegen 2018 halen. Dit meldt persbureau Belga. Het Europese voorstel bevat sancties voor ondernemingen die selectieprocedures die ertoe moeten leiden dat vrouwen meer niet-uitvoerende mandaten in handen krijgen aan hun laars lappen. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld uitgesloten worden van openbare aanbestedingen, of verstoken blijven van Europese steunfondsen.

(*Bron: De Telegraaf)

Vrouw aan de top krijgt meer steun van man dan vrouw

Werknemers in organisaties waar vrouwen evenveel kansen hebben als mannen om de top te bereiken zijn vaker tevreden over hun baan. Opmerkelijk is dat mannen zich hier beter over blijken te voelen dan vrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van de Michigan State University en de Florida State University.

Het onderzoek maakt duidelijk dat de werktevredenheid van mannen sterker toeneemt dan die van vrouwen wanneer zij in een organisatie werken waar vrouwen de top kunnen bereiken. Voor het onderzoek werden 6,500 werknemers van 700 werkgevers ondervraagd in de voormalige socialistische landen Rusland, Servië, Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan en Kirgizië. De Monitor Talent naar de Top 2012 toont aan dat er in Nederland een toename is van het aantal vrouwen in de top ondanks de recessie. Vooral de houding van de CEO blijkt cruciaal te zijn om de weg te effenen voor vrouwen. Ook moeten managers zich bewust zijn van de voordelen en het belang van diversiteit voor de organisatie.

(*Bron: PW De Gids)

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by