Column TRIAS: stimuleer innovatie binnen uw bedrijf met de WBSO

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2017

Stimuleer innovatie binnen uw bedrijf met de WBSO

Bent u een innovator? Vraag dan tijdig de WBSO voor 2018 aan. De WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelwerk) is de belangrijkste fiscale stimuleringsregeling voor innovatieve ondernemers in Nederland. Wilt u uw financiële lasten van R&D-projecten verlagen en voert u deze werkzaamheden zelf als onderneming uit? Dan is de WBSO-regeling interessant voor u.U kunt de WBSO voor twee soorten projecten aanvragen:

-De ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productie- processen of programmatuur;

-Technisch wetenschappelijk onderzoek.

Budget en bijdrage

Het budget voor de WBSO in 2017 is ? 1.205 miljoen. Per uur dat u in R&D stopt ontvangt u gemiddeld € 12,50 aan vermindering van loonbelasting. Voor starters (minder dan 5 jaar) loopt dit zelfs op tot bijna € 16,- per uur.

Bedrijfsleven haalt bijna kwart meer voordeel uit innovatieregeling WBSO

Nederlandse ondernemers, waarvan 97% afkomstig uit het MKB, haalden in 2016 naar schatting € 1,2 miljard voordeel uit de innovatieregeling WBSO. Dat is een stijging van 22% ten opzichte van een jaar eerder. In totaal maakten 22.330 bedrijven vorig jaar gebruik van de WBSO om hun onderzoek en ontwikkeling (R&D) te bevorderen. Deze kans wilt u toch niet laten lopen voor 2018?

Aanvragen?

Bedrijven mogen maximaal drie keer per jaar een aanvraag indienen. Voor zelfstandigen is er geen maximum. Houd er rekening meer dat een aanvraag uiterlijk één kalendermaand voor de start van de R&D activiteiten wordt ingediend. Een aanvraag voor januari 2018 moet voor 30 november 2017 ingediend zijn. Bent u benieuwd of de WBSO iets voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met TRIAS.

TRIAS BV
www.trias-subsidie.nl
Mail: info@trias-subsidie.nl
Tel: 077-3560100

delen:
Algemene voorwaarden