Venrayse Singelloop

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2017

Bewegen voor het goede doel

Sinds jaar en dag vormen de vier singels rondom het centrum van Venray een sportieve uitdaging voor hardlopers en wandelaars. Dat gaf Brendan Rijsdijk in 2014 de inspiratie voor een loopevenement met een parcours over deze singels. Het doel: zo veel mogelijk mensen in Venray en omgeving in beweging krijgen. Inmiddels is de Venrayse Singelloop alweer aan haar vierde editie toe.In 2014 deden 750 deelnemers mee aan de 5 of 10 kilometerrun. Inmiddels zijn er verschillende onderdelen die elk hun eigen doelgroep hebben. Zo is er een apart X-loopparcours voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap. Ook kinderen in de categorie 3 tot 6 jaar, 6 tot 12 jaar en 13 tot 15 jaar hebben hun eigen afstand. Liefhebbers van wandelen kunnen deelnemen aan de wandeltochten van respectievelijk 5, 10, 15 en 20 kilometer. Bedrijven kunnen teams laten deelnemen aan de hardloopwedstrijd en de wandeltochten. Met deze verschillende onderdelen wil de Venrayse Singelloop iedereen de mogelijkheid geven om deel te nemen.

Teambuilding

De organisatie achter de Venrayse Singelloop bestaat uit een zevenkoppig bestuur en diverse commissieleden. Tijdens de Singelloop worden zij ondersteund door zo'n 120 vrijwilligers. Net als oprichter en voorzitter Brendan Rijsdijk is accountant en adviseur Freddie de Vries van Rühl Haegens Molenaar bestuurslid van het eerste uur. "Ons kantoor is sinds de eerste editie hoofdsponsor van dit evenement en heeft onlangs bijgetekend voor nog eens drie jaar. Wij staan volledig achter de doelstelling van de Singelloop. Zelf nemen we elk jaar deel met enkele bedrijventeams en een wandelteam. Het loopevenement heeft een positief effect op onze medewerkers: ze bewegen meer en eten gezonder. Deze gezondere leefstijlkeuzes komen niet alleen hun gezondheid, maar ook hun fysieke en geestelijke prestaties op het werk ten goede. Deelname geeft letterlijk en figuurlijk meer energie in je organisatie. Bovendien werkt het samen trainen ook als een soort teambuilding. Ikzelf had voorheen niet zoveel met hardlopen, maar als vennoot moet je natuurlijk wel het goede voorbeeld geven. Inmiddels loop ik halve marathons. Ik voel me lichamelijk en geestelijk veel fitter."Sponsors

De Venrayse Singelloop is net als vele andere regionale loopevenementen afhankelijk van sponsoren. De Vries: "Het budget voor de Singelloop is relatief klein. Toch lukt het dankzij de inzet van de deelnemers, de sponsoren en de vrijwilligers om elk jaar na aftrek van alle kosten een mooi bedrag te doneren aan een goed doel." Net als Rühl Haegens Molenaar doen een flink aantal sponsoren van het eerste uur elk jaar trouw mee, maar nieuwe sponsoren zijn meer dan welkom. "Wil je het loopevenement verder professionaliseren, dan heb je een groter budget nodig. Daarnaast willen we natuurlijk een zo hoog mogelijk bedrag doneren. Bedrijven kunnen actief een bijdrage leveren door met een of meerdere teams (maximaal vijf personen per team) deel te nemen aan de bedrijvenloop. Daarnaast bieden we diverse sponsorpakketten voor bedrijven die graag een bedrag willen doneren. Verder is het evenement afhankelijk van natura-sponsoren die producten en diensten zoals dranghekken en vervoer gratis of tegen sterk gereduceerd tarief ter beschikking stellen. Naast de publiciteit vooraf en tijdens het evenement die de sponsoren in ruil voor hun bijdrage ontvangen, worden ze door onze horeca-sponsoren tijdens een 'lopend buffet' in de watten gelegd. Gedurende deze avond gaan we dan langs vijf restaurants die elk een gerecht verzorgen, zodat de sponsoren uiteindelijk op een vijfgangendiner worden getrakteerd."

Inschrijven

De Vries schat in dat er dit jaar zo'n 1.500 deelnemers aan de start zullen verschijnen. Onder deze deelnemers zijn tussen de dertig en veertig teams die deelnemen aan de bedrijvenloop. "We hopen dit jaar een groot bedrag te kunnen doneren aan stichting Leergeld Venray en Unicef Regio Venray. Inschrijven kan tot en met zondag 1 oktober, tot een half uur voor de start. Bedrijven die een bijdrage willen leveren of met een of meerdere teams willen meelopen, voorzie ik graag van meer informatie."
 
OVER DE VENRAYSE SINGELLOOP

- Zondag 1 oktober

- Start en finish: Schouwburgplein Venray

- Gescheiden hardloopparcours voor 5 en 10 kilometerrun

- Wandeltochten van 5, 10, 15 en 20 kilometer

- Speciale X-loop voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap

- Kinderruns voor categorieën 3 tot 6 jaar, 6 tot 12 jaar, 13 tot 15 jaar.

Inschrijven en meer informatie: www.venraysesingelloop.nl, info@venraysesingelloop.nl

delen:
Algemene voorwaarden