Van der Valk Hotel Venlo: We zetten elk jaar weer een tandje erbij

Magazines | Noord-Limburg Business nr 4 2017

Directeur Han van der Eijk over de verbouwing van zijn hotel Van der Valk in Venlo

Een sfeervol restaurant voor een uitgebreid ontbijt, een verrassende lunch of een overheerlijk diner. Vergaderen in één van de drie boardrooms of het organiseren van trainingen of een congres in één van de zeven multifunctionele zalen. Hotel Van der Valk Venlo is volgens directeur Han van der Eijk zeer veelzijdig. "Het is hier, zoals onze slogan treffend zegt, verrassend vanzelfsprekend. Toch stropen wij binnenkort de mouwen op en gaan fors renoveren. En drastisch ook."

Tekst: Herman van Aalst Fotografie Marcel KrijgsmanRenovatie

Op 1 januari 2020 gaat driekwart van het hotel plat, om het vervolgens van de grond af aan weer op te bouwen. Van der Eijk: "We halen 89 kamers weg en plaatsen daarvoor 99 kamers terug. Daarmee groeien we naar een totaal van 161 kamers. Het hoofdgebouw wordt een stuk groter en onze faciliteiten breiden we uit met onder andere wellness." Thijs van de Ven, verantwoordelijk voor de marketing en sales: "Als je ons hotel niet kent, dan zie je aan de buitenkant een toren en een soort boerderijachtige bouwstijl, die niet matcht met de moderne inrichting ervan. Wij krijgen straks grotere kamers en ruimten. Het wordt aan de buitenkant indrukwekkender en van binnen luxueuzer. Volledig aangepast aan de wensen van de huidige tijd.

Het plan om te gaan verbouwen is niet nieuw. "Velen binnen ons netwerk weten al wat onze wensen zijn, maar de crisis van 2008 gooide roet in het eten. Het jaar 2012, toen in Venlo de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaatsvond, was voor ons een mooi jaar. En de laatste jaren merken we dat onze business weer in de lift zit. Lokale en regionale zakenpartners zien daar dan handel in en dat is voor ons een goede ontwikkeling. We willen graag zaken doen en verder bouwen aan de toekomst", vertelt Van der Eijk.

Cradle to cradle

Het Van der Valk-concern heeft wereldwijd inmiddels ruim honderd vestigingen. "Dat zijn veelal nieuwe of volledig gerenoveerde hotels. Naar die status willen wij ook. Het hotel dateert uit 1985 en het is niet door ons zelf gebouwd. Ook staat bij het realiseren van de nieuwbouw het begrip cradle to cradle centraal. We willen zoveel mogelijk herbruikbare materialen gebruiken", zegt Van der Eijk. Van de Ven vervolgt: "In de hotellerie zijn verschillende cycli die een hotel doormaakt: de inventaris vervangen we al na een aantal jaren en daarna is het sanitair aan de beurt. Een gebouw gaat ongeveer dertig tot veertig jaar mee. Mocht het eerder nodig zijn, dan kunnen de materialen elders hergebruikt worden."

Ook het keurmerk Green Key is door het gehele Van der Valk concern omarmd. Van der Eijk: "Het zijn richtlijnen om het milieu zo min mogelijk te belasten: bijvoorbeeld door het gebruik van spaarlampen, de isolatie van het hotel of dubbelzijdig printen op kantoor. Ook op het gebied van eten zijn we met de certificering aan een aantal criteria gebonden, zo worden we geacht een driegangen biologisch menu te serveren. Inmiddels werken we zo'n zeven jaar met het keurmerk en hebben we de gouden Green Key bereikt, de hoogste categorie binnen de Green Key certificering."

Interessant

De sloop en de verbouwing laten nog even op zich wachten. Van de Ven: "Onze gasten hoeven zich overigens geen zorgen te maken, want we zijn op de achtergrond druk bezig met regelen van mooie alternatieven. Maar als de verbouwing klaar is, dan is het niveau van onze standaarden verhoogd. Hiermee kunnen we ook in de toekomst een goede prijs-kwaliteitverhouding blijven bieden." Van der Eijk vult aan: "Hotel Van der Valk Venlo, gelegen aan de rand van de stad, op een steenworp afstand van de snelweg A67 blijft voor iedereen zeer interessant. Een kaart in de hand met daarop een wandel- of fietsroute van onze prachtige omgeving is voor de toerist van Nationaal Park De Maasduinen een absolute must. Maar ook onze zakelijke gebruiker kent feilloos zijn weg naar ons hotel. Veel lokale en regionale bedrijven boeken onze vergaderruimten of multifunctionele zalen om congressen te organiseren of medewerkers bij te scholen."

Wellness

Het hotel is na de verbouwing voorzien van een wellnesscenter. Van der Eijk: "We hebben straks een sauna, zwembad en fitness erbij. Samen goed voor 500 vierkante meter en dus niet zomaar iets. Voor onze zakelijke gast aantrekkelijk om na een drukke dag even lekker te ontspannen en het biedt ook voor onze toerist dat stukje meerwaarde. Verder krijgen we twee compleet vernieuwde restaurants, met een buffet- een à-la-cartegedeelte. Ook de bar krijgt een andere functie, deze is straks ook overdag geopend."

Betrokken

Hotel Van der Valk Venlo is lokaal en regionaal zeer betrokken. "We zijn actief in het businessnetwerk van voetbalclub VVV-Venlo en ook sponsor van de halve marathon van hardloopevenement Venloop. Daarnaast steunen we kleine clubs en verenigingen in de regio en hebben we andere vormen van samenwerking als met musea en businessclubs. Een stad als Venlo gaat uit van haar sterke kanten en verbindingen. Dat doen wij ook en willen we in de toekomst blijven doen. De verbouwing wordt een mooie en spannende uitdaging en tot die tijd gaan we onze tijd zo goed mogelijk benutten. Ik heb er zin in", besluit Van der Eijk enthousiast.

www.hotelvenlo.nl

delen:
Algemene voorwaarden