Column TRIAS: 610.000 euro subsidie voor innovatieve duurzame projecten

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2017



610.000 euro subsidie voor innovatieve duurzame projecten

Subsidieadviesbureau TRIAS is bezig met het binnenhalen van ruim 610.000 euro OP-Zuid subsidie voor innovatieve duurzame projecten in de regio Venlo. Zowel Brite Solar Technologies BV als NovioPonics maken met succes gebruik van de mogelijkheden die het OP-Zuid innovatieve ondernemers biedt. Brite Solar werkt samen met Maurice Kassenbouw aan de kas van de toekomst. Deze kas is voorzien van de laatste innovaties op het gebied van klimaatbeheersing, LED-verlichting en nieuw ontwikkelde lichtdoorlatende nanotechnologie-zonnecellen. Zo wordt het fotosyntheseproces niet verstoord én wekt de kas energie op. CO2-neutraal telen ligt hiermee binnen handbereik!

Novioponics werkt aan een biopolymeer (APonics™) wat toegevoegd kan worden aan gewasbeschermingsmiddelen. Hiermee kan het gebruik van pesticiden én water met meer dan 50% worden gereduceerd. Daarbij is het product ook nog biologisch afbreekbaar. De ontwikkeling en toepassing van APonics? voor de land- en tuinbouw zal daarmee leiden tot enorme besparingen en draagt bij aan een groenere toekomst.

De OP-Zuid subsidie maakt het voor deze bedrijven mogelijk een prototype te ontwikkelen en het product uiteindelijk naar de markt te brengen. Beide ontwikkelingen landen in de regio Venlo en maken onderdeel uit van de Greenport Campus.

De subsidieadviseurs van TRIAS hebben deze projecten van A tot Z begeleid. Algemeen directeur Ron Coenen: "We zitten nog in de afrondende fase voor het verkrijgen van de beschikking, maar de toezegging is er al! Uiteraard zijn we er trots op dat we bij kunnen dragen aan deze innovatieve ontwikkelingen. We helpen de ondernemers écht de volgende stap zetten. Niet alleen goed voor de regio Venlo maar ook voor de toekomst van de agri- en foodsector."

www.trias-subsidie.nl - Mail: info@trias-subsidie.nl - Tel: 077-3560100

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by