Wiertz: Teruggeven aan de samenleving waarin we dagelijks werken

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2017



Teruggeven aan de maatschappij waarin Wiertz Company dagelijks werkt: dat is het doel van Wiertz Foundation. En van voorzitter Maurice Buck mogen er in de toekomst meer projecten uit Noord-Limburg worden ondersteund.

Als organisatie besteedt Wiertz Company sinds haar oprichting veel aandacht aan de werkende en werkzame Limburger. Inspelen op lokale uitdagingen vormt hierbij de rode draad. Daarom is in 2006 Wiertz Foundation opgericht als de goededoelenstichting van het Kerkraadse familiebedrijf.

"Met Wiertz Foundation willen we onze betrokkenheid bij de samenleving laten zien. Dit doen we door het ondersteunen van initiatieven in de maatschappij. De doelstelling van de stichting is breed en laat zich vrij eenvoudig omschrijven: het geven van maatschappelijke, humanitaire en economische hulp aan individuen, groepen, verenigingen en bedrijven", aldus Maurice Buck, voorzitter Wiertz Foundation.

Volgens Buck is de kracht van de goededoelenstichting gelegen in de lokale aanwezigheid en betrokkenheid van moederbedrijf Wiertz Company. "We geven graag terug aan de samenleving waarin we dagelijks werken. Daarvoor ondersteunen we aansprekende projecten die te maken hebben met werk en Limburg."

In Zuid-Limburg weten de vertegenwoordigers van verenigingen en goede doelen Wiertz Foundation goed te vinden. Volgens Buck mogen er echter meer projecten uit het noorden van Limburg binnenkomen. "Wiertz Company is vertegenwoordigd in heel Limburg, dus het zou passend zijn als we ook ondersteuning bieden in de hele provincie."

Een aanvraag indienen kan op www.wiertzcompany.com/wiertz-foundation

MEMBER OF WIERTZ COMPANY

Wiertz Foundation maakt onderdeel uit van Wiertz Company, een krachtig Euroregionaal opererend familiebedrijf actief in de markt van mens en werk. Met haar verschillende labels en diensten biedt Wiertz Company maatwerk-oplossingen en een dienstverlening aan voor professionals, flexkrachten en werkgevers in Limburg.



GAIAZOO

Een recent project waaraan Wiertz Foundation zich heeft verbonden, is het nieuwe verblijf van de berberapen in dierentuin GaiaZOO in Kerkrade. De dierencollectie van GaiaZOO is onlangs uitgebreid met deze apen. Deze bedreigde diersoort, die alleen nog in Marokko en Algerije voorkomt, leefde ruim twee miljoen jaar geleden in het Limburgse Tegelen. Het is daarmee een diersoort met een bijzonder verhaal waarvoor natuurbehoud van levensbelang is. Maurice Buck: "GaiaZOO is in korte tijd belangrijk geworden voor de regio en we zijn trots dat we aan die ontwikkeling een bijdrage kunnen leveren."

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by