Inoutsides: leren met lol

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2017

Creatief denken doorbreekt beperkende patronen

"Elektrisch licht is niet ontstaan door het voortdurend verbeteren van kaarsen." Die uitspraak van Hanneke Geurts raakt precies de kern van wat zij met haar bedrijf Inoutsides beoogt: via workshops en trainingen een creatief denkproces bij mensen in gang zetten, waarmee zij vaste patronen doorbreken en échte stappen kunnen maken, op wat voor vlak ook.

Tekst: Aart van der Haagen Fotografie: Inge Mackus
 

Alvorens ze zelf de opleiding tot innovatief trainer en een masterclass creatief denken in Dubai volgde, ontdekte Geurts als manager in de kinderopvang al hoeveel energie het haar gaf om de maandelijkse sessies met de groep van 25 personen die ze aanstuurde anders in te richten. "Door te stoeien met beelden, video's, spellen en andere elementen liet ik de aanwezigen echt iets ervaren in plaats van dat ze twee uur lang mij moesten aanhoren. De tijd vloog om en je zag de mensen echt in beweging komen, wat hen in staat stelde tot het maken van andere keuzes en soms het bereiken van rigoureuze omslagpunten. In een snel veranderende wereld kunnen we niet blijven vasthouden aan hoe we het altijd gedaan hebben. De masterclass in Dubai gaf me een verrassend inzicht. Door de oneindige beschikbaarheid van financiële middelen kan daar alles en niemand vraagt zich af: 'Waarom?' Er hoeft niet altijd een theoretisch verklaarbare reden te zijn. De energie kan ook bij een gevoel vandaan komen, als een vlammetje dat ontstoken moet worden. Durf uit je vaste patronen te stappen, dingen los te laten, je intuïtie te volgen, dan leg je vanzelf de basis voor échte vernieuwing."

Gouden idee

Geheel in lijn met wat ze 'predikt' richt Geurts zich met Inoutsides niet op vaste doelgroepen. "Het is voor iedereen waardevol om op deze manier te zoeken naar nieuwe oplossingen en perspectieven. In het bedrijfsleven kan een training creatief denken heel veel brengen op het moment dat je met een proces of een product vastloopt, technisch of in de markt. Je verlaat je vaste patronen en benadert je casus met een frisse blik. Dat kan ook waardevol zijn om - op een verrassende manier - je naamsbekendheid te vergroten, publiciteit te genereren, klanten te werven of betere arbeidsomstandigheden voor je personeel te scheppen.

Tijdens de sessies bedenken mensen zelf oplossingen met elkaar. Het gouden idee komt niet van één persoon, maar doordat iemand iets roept, wat bij de ander een bepaalde associatie opwekt. Toon lef, zeg alles, zonder dat je een oordeel naar elkaar uitspreekt. Naast korte, inspirerende workshops van een uur verzorg ik op aanvraag sessies waarin je je bijvoorbeeld tweeënhalf uur met één vraagstuk bezighoudt en vervolgens, via een stappenplan, naar de uitwerking toe gaat. Het vlammetje heeft brandstof nodig, anders dooft het. Verder organiseer ik trainingen voor geïnteresseerden die binnen een eigen bedrijf denksessies willen opzetten, teambuildingssessies met een mobiele escape room en 'Light up the energy', waarbij allerlei energizers - veel fysieke elementen - het brein activeren en daarmee de concentratie en productiviteit verhogen, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen. Leren met lol staat voorop, want het werkt het best als je ergens plezier in hebt. Dan voel je je vrij om creatief te denken en ervaar je hoe het anders kan."

www.inoutsides.nl

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by