CONNECTED 2018: inhoudelijke topsprekers en -onderwerpen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2017



Het Noord-Limburgse kennis- en netwerkevenement CONNECTED biedt op dinsdag 10 april in de Maaspoort in Venlo weer een programma met aansprekende onderwerpen en ijzersterke sprekers die de nodige inspiratie zullen overbrengen om tot nieuwe inzichten, samenwerkingsverbanden en verdienmogelijkheden te komen. Onderwerpen van het congres met hoofdthema's innovatie en duurzaamheid zijn onder meer trends en ontwikkelingen richting 2030, smart mobility, servitization, big data marketing, duurzame inzetbaarheid, innovaties op het gebied van gezonde voeding en circulair ondernemen.

KEYNOTE TRENDWATCHER RUUD VELTENAAR

Tijdens de plenaire opening verzorgt de energieke spreker en bevlogen trendwatcher Ruud Veltenaar een inspirerende keynote. De populaire spreker geeft op het podium van CONNECTED inzicht in trends richting 2030, die een grote impact hebben op de maatschappij. Kansen die deze ontwikkelingen met zich meebrengen voor ondernemende professionals in Noord-Limburg komen aan bod, evenals het soort leiderschap en ondernemerschap dat we daarbij nodig hebben. Ruud Veltenaar is filosoof, trendwatcher, TEDx spreker, bevliegeraar, buitengewoon hoogleraar en sociaal bewogen investeerder. Hij is een talent in het vertalen van trends en ontwikkelingen naar de invloed op ons leven en werk en zal in zijn keynote ook verbanden leggen met de regio Noord-Limburg. Hij behoort met een gemiddelde score van 9,1 tot de best beoordeelde sprekers in Nederland.

KEY PARTNERS OVER INNOVATIE EN DUURZAAMHEID

De key partners ABN AMRO en Regio Venlo leveren een inhoudelijke bijdrage aan het kennisprogramma van CONNECTED. ABN AMRO verzorgt lezingen over duurzaamheid, circulariteit en servitization en de daarmee samenhangende mogelijkheden voor nieuwe verdienmodellen. Servitization is het proces waarbij dienstverlening een steeds grotere rol krijgt in het verdienmodel van maakbedrijven en waarbij service verandert van een kostenpost in een kans om de klant beter van dienst te zijn, en zo extra omzet te genereren.

Regio Venlo verzorgt een lezing over innovatie in mobiliteit, een onderwerp dat veel mensen aangaat. De technologische en maatschappelijke ontwikkelingen vragen om een andere kijk op mobiliteitsbeleid en een andere rol van de overheid daarbij. Nog veel meer dan voorheen is het van belang om samen met bedrijven en kennisorganisaties te verkennen wat ontwikkelingen als elektrisch vervoer (zowel personen- als goederenvervoer), autonome voertuigen en robotisering voor kansen bieden vanuit zowel economisch perspectief als duurzaamheidsoogpunt. Het platform Trendsportal is het antwoord daarop waarin Regio Venlo deze transitie van de overheid, samen met haar partners, aan het verkennen en tegelijkertijd al aan het vormgeven is. Verwacht daarbij een eerste blik op verrassende en vernieuwende projecten.



FORUM INNOVATIE DOOR SAMENWERKING

Verspreid over de gemeentes in Noord-Limburg zijn er talloze voorbeelden van koplopers op het gebied van (duurzame) innovatie. Daarbij valt op dat samenwerking een belangrijke factor tot succes lijkt, getuige de vele samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Mediapartner Noord-Limburg Business heeft diverse ondernemers uit de verschillende gemeentes in Noord-Limburg uitgenodigd om deel te nemen aan een forum over innovatie door samenwerking. Bezoekers kunnen uit deze succesverhalen ideeën en inspiratie halen om zelf ook tot nieuwe producten of diensten te komen.

INSCHRIJVING GEOPEND

De organisatie van CONNECTED verwacht samen met haar partners zo'n 500 beslissers uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid in Noord-Limburg te mogen ontvangen om zich bij te laten praten over de vele voor hen relevante initiatieven in de regio en ontwikkelingen wereldwijd. Daarmee kunnen bezoekers de dag erna aan de slag met nieuwe ideeën, contacten en energie!

De inschrijving voor het evenement is geopend, aanmelden en het volledige programma raadplegen kan via de website www.connectedevent.nl.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by