Wiertz: beste intercedent van Limburg

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2017



Marc Schaefer, Wiertz personeelsdiensten


Woensdag 29 november vond in Maarssen de finale van het event 'Intercedent van het Jaar 2017' plaats. Een belangrijke dag voor Marc Schaefer, intercedent van Wiertz Personeelsdiensten van de vestiging Herzogenrath, op de grens met Kerkrade. Marc ging er uiteindelijk niet met de winst vandoor, maar mag zich wel 'Beste Intercedent van Limburg' noemen.

Fotografie: Kim Krijnen
 

Na een zeer intensief voortraject met ruim 20.000 intercedenten aan de start, schopte Marc Schaefer het tot de beste tien intercedenten van Nederland. Hij mocht eind november in de Inn Style in Maarssen strijden voor de titel 'Intercedent van het Jaar'. Leuk feitje: Marc was uiteindelijk de enige overgebleven Limburger in de finale. Tijdens de finaledag kregen de tien finalisten nog enkele pittige opdrachten te verduren. Ze moesten eerst de 15-koppige vakjury overtuigen met hun zakelijk inzicht, commerciële aanpak en overtuigingskracht. In de avond werden ze voor een zaal met fans, en collega-intercedenten voorgesteld en mochten ze zich nog één keer sterk maken waarom zij juist dé intercedent van het jaar waren.

Beste Intercedent van Limburg

De vakjury roemde Marc Schaefer om zijn passie voor het werk, authenticiteit en zag zijn bescheidenheid als grootste kracht. Hij kijkt terug op een intensieve, maar vooral leerzame periode: "Het was te gek om in de finale te staan. Dat ik niet heb gewonnen, maakt niet heel veel uit. Zoals de winnares tijdens haar speech zei: 'iedereen die hier vandaag staat is een winnaar'. Ik ben trots dat ik het zo ver heb geschopt. En ik ben dankbaar dat mijn team altijd achter me is blijven staan, ook terwijl ik het ongelofelijk druk had. Tenslotte ben ik wel de 'Beste Intercedent van Limburg', als je dat zo mag zeggen. Dat neemt niemand me af."


Marc Schaefer (28) komt uit Kerkrade en is sinds juli 2016 in dienst bij Wiertz Company. Hij werkt als intercedent van het specialisme Wiertz Personeelsdiensten in de vestiging Herzogenrath. Deze kleine Duitse gemeente ligt net over de grens met Kerkrade. Het kantoor ligt in het Eurode Business Center, het eerste grensoverschrijdende bedrijfsverzamelpand in Europa en letterlijk op de grens van Nederland en Duitsland. Het team van Herzogenrath bestaat uit verschillende nationaliteiten en werft vanuit dit kantoor internationale arbeidskrachten voor de Limburgse arbeidsmarkt.

De verkiezing Intercedent van het Jaar wordt jaarlijks georganiseerd door Artra Arbeidsmarkttrainingen.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by