Column Voor de Zaak: een nieuwe stap!

Magazines | Noord-Limburg Business nr 6 2017

Willem Gerbrands, Willem@voordezaak.nl - Telefoon 077-2068000

Bijna alle lijstjes met wensberoepen hebben in hun top 10 plaats voor de brandweerman, de medisch specialist, de leraar basisonderwijs, de bedrijfseconoom en de advocaat. Mijn lijstje zag er toen ik jong was ook zo uit. Dat was voor mij dan ook de reden om rechten te gaan studeren. Tot de uitoefening van één van die wensberoepen heb ik het echter nooit gebracht.


Mijn beroepsmatige carrière maakte van mij eerst een kandidaat-notaris (bij nader inzien terecht dat dat beroep minder frequent op een dergelijk lijstje staat). Vervolgens mocht ik mij lange tijd, en destijds nog vol trots, bankier noemen. De functie die ik daarna mocht vervullen, laat zich niet eenvoudig op een visitekaartje drukken. Ik mocht mij bewegen op het snijvlak van audit & control en compliance.

Aan de planning van mijn loopbaan heeft geen carrièreplanner geld verdiend. Mijn carrièrestappen lijken ogenschijnlijk als los zand aan elkaar te hangen; terwijl ik toch duidelijk een rode draad zie. Ja, toevalligheden hebben een grote rol gespeeld (de juiste man, de juiste plaats etc.), maar bij iedere wisseling van functie heb ik me altijd laten leiden door slechts twee zaken. Te weten (1) de mensen met wie ik de werkzaamheden zou mogen uitvoeren en (2) het verrichten van leuke werkzaamheden met voldoende inhoudelijke uitdaging.

Nu ik mezelf iets over de helft van mijn (beroepsmatige) leven bevind, was het tijd geworden voor een echte herbezinning. Na een aantal maanden ledigheid in de vorm van een sabbatical moest de vraag 'wat wil ik later worden als ik groot ben?' toch echt beantwoord worden. De zoektocht naar de antwoorden bracht mij in contact met Marivonne en Rob, de oprichters van het advocatenkantoor Voor de Zaak. Een kantoor met een naam die de lading volkomen dekt: 'Voor de Zaak'. Met een duidelijke visie gericht op de ondernemer. Hierdoor hebben ze een bewuste keuze gemaakt voor een juridisch specialisme in slechts twee rechtsgebieden; namelijk ondernemings- en arbeidsrecht. Dit vanuit de gedachte dat het beter is deze twee rechtsgebieden heel goed te bedienen, in plaats van vele rechtsgebieden net iets minder goed.

Ik ben bijzonder trots dat ik vanaf 1 december deel uitmaak van dat kantoor. Een kantoor waar ik mij thuis voel omdat het zich richt op een afgebakende doelgroep, zich bezighoudt met heldere en op resultaat gerichte adviezen en de mensen die er werken een sterke band hebben met het Venlose, maar hun duidelijke Rotterdamse invloeden niet verloochenen. Kortom een kantooromgeving die mij op het lijf geschreven is.

Begin 2018 jaar zal ik beëdigd worden als advocaat. In de periode die volgt, zal ik mij met de hulp van Rob en Marivonne de mores van het vak in hoog tempo eigen maken.

Ik sta dan ook graag voor u klaar voor alle vragen op het gebied van ondernemingsrecht. Daarnaast neem ik cliënten en prospects graag mee te nemen in onze wijze van advocatuur bedrijven. Dat betekent niet alleen acteren als de juridische messen daadwerkelijk geslepen moeten worden, maar steeds vaker en steeds meer de juridische problemen oplossen voordat ze er daadwerkelijk zijn.

Ik kijk er naar uit u te ontmoeten.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by