CHAMPIGNON-SHIP geeft studenten de kans het nieuwe Scelta product te ontwikkelen

14 october 2015
The Scelta Institute in Venlo was afgelopen week decor voor een symposium georganiseerd door Scelta Mushrooms in samenwerking met de internationale studievereniging Umami. Studenten van verschillende voeding gerelateerde studies kwamen samen om zich voor een dag als product ontwikkelaar voor Scelta in te zetten. De beste producten zullen mogelijk door Scelta verder uitgewerkt worden.
 
Internationale studievereniging Umami is een onafhankelijke vereniging die bedoeld is voor de studenten van de studie Health Food Innovation Management. Dit is een master van de Universiteit Maastricht, die gedoceerd wordt op de campus in Venlo. De vereniging viert dit jaar haar 5-jarige bestaan en is met de master meegegroeid in het aantal leden. Na jaren van samenwerking besloten Umami en Scelta dit jaar samen een symposium te organiseren, waarbij de studenten de kans kregen zich in Scelta te verdiepen en kennis te maken met productontwikkeling.
 
Studenten van de HAS Venlo, HAN Nijmegen en Universiteit Maastricht werden in de ochtend verwelkomd, verdeeld in multidisciplinaire groepen, en gingen aan de slag met de opdracht een product te ontwikkelen. Hierbij diende een champignon extract van Scelta als belangrijkste ingrediënt. Precies vijf en een half uur kregen de groepen de tijd om een product uit te werken. Hierbij werden zij geïnspireerd door verschillende experts, waaronder medewerkers van Scelta en smaakexpert Peter Klosse.
 
Na inspannende middag brainstormen en discussiëren sprong de klok op nul. De acht groepen kregen de kans om het product te presenteren aan de medestudenten, experts en uiteraard de jury. De jury, bestaande uit Jan Klerken senior (Directeur Scelta Mushrooms BV), Wynand Bodewes (Directeur Maastricht Centre of Entrepreneurship), Paul Vaessen (Directeur Goodlife international & Yagua Skybar) en Ingrid Ganzeboom (docent & adviseur product development HAS Hogeschool), hadden de taak het beste product te kiezen. De winnende groep bestaande uit Joep Meijs, Amy Erkel, Jet Martens, Loekie Hofstee en Marjolein de Wit wist de jury het beste te overtuigen en werden verrast met een geheel verzorgde overnachting bij de Echoput in Apeldoorn.
 
Een van de winnende studenten, Joep Meijs, reageerde verrast: “Zo zul je toch altijd zien, pas het laatste uur heeft ons idee vorm gekregen, eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat wij zouden winnen. Het niveau van de andere ideeën was in mijn ogen zeker ook hoog”. Al met al kunnen zowel Scelta Mushrooms als Internationale studie vereniging Umami terugkijken op een geslaagde eerste editie van het Champignon-ship.
Op de hoogte blijven van onze updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Meest gelezen
Meest recent

Noord-Limburg Business nr2 2025

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Inschrijven
Noord-Limburg Business is een uitgave van Van Munster Media