Artikel

02-04-2020 09:34

Interview VVV-Venlo John Yeboah: “Ik wil VVV-Venlo achterlaten met handhaving”


Hij kende een droomdebuut voor VVV-Venlo. John Yeboah scoorde direct bij zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie tegen FC Groningen. Sindsdien wacht het negentienjarige Duitse talent op zijn tweede doelpunt. “Ik scoor liever niet en we winnen. Dan andersom.”

Tekst: Sander Berends, ELF Voetbal

Rustig sprekend zonder enige vorm van hooghartigheid buiten het veld. Bekend staand om zijn acties, versnellingen en harde werken op de grasmat. Dat laatste was ook de scouting van VVV-Venlo opgevallen en het lukte de Noord-Limburgse eredivisionist om de aanvaller net voor het sluiten van de zomerse transferwindow te huren. VfL Wolfsburg, waarvoor hij twee wedstrijden in de Bundesliga speelde, was bereid de Duitse jeugdinternational elders een jaar speelritme op te laten doen. Bij het ingaan van de break door de coronacrisis had Yeboah achttien optredens in de Eredivisie achter de rug.

“Ik wist dat ik bij een ploeg terechtkwam die moest strijden voor handhaving”, vertelt hij tegenover ELF Voetbal. “Een ploeg die elke wedstrijd alles moet geven. Ik had het gevoel dat we in de tweede seizoenshelft de juiste lijn te pakken hadden. Het spel was niet altijd goed, maar we werkten met zijn allen keihard en we pakten de punten die we moesten pakken. Helaas eindigde de laatste thuiswedstrijd voor de break tegen Fortuna Sittard in 0-0. We creëerden niet heel veel kansen, maar hadden wel zomaar twee keer kunnen scoren. Gelukkig is de ploeg inmiddels volwassen genoeg zodat we in de slotfase ook geen tegentreffer incasseren. We accepteren dan het punt dat we meenemen uit zo’n wedstrijd.”



Ongeslagen reeks

Aan de ongeslagen reeks na de winterstop kwam op 7 maart bij FC Emmen een einde. “We wilden de serie van zeven wedstrijden natuurlijk het liefst zover mogelijk uitbouwen, zodat we rechtstreekse handhaving op eigen kracht kunnen bewerkstellingen. Die opdracht ken ik. Volgend jaar speel ik hier niet meer. Een extra motivatie om VVV-Venlo achter te willen laten met het behoud van de Eredivisie. Daar ga ik alles voor doen.” Yeboah heeft nog een contract tot medio 2021 bij VfL Wolfsburg. “Normaliter keer ik komende zomer terug en ga ik daar vechten voor mijn plaats. Al sluit ik een tweede jaar in Nederland niet uit. Maar daar wil ik nog niet over nadenken. Ik focus me nu op VVV-Venlo.”

Yeboah, die in Düsseldorf woont (‘dertig minuten rijden naar Venlo’), maakt ook deel uit van de nationale ploeg van Duitsland Onder 20. “We komen met het team uit in een competitie van acht landen (U20 Elite League, waarin ook Nederland meespeelt, red.). Die nemen we zeer ernsthaft. Het zijn leuke duels om ervaring op te doen. De ervaring daar kan ik weer meenemen naar Venlo. Als team moeten we scherp blijven als het seizoen straks wordt hervat. We mogen niet verslappen in de race om klassenbehoud. Ik ben ervan overtuigd dat we slagen in die missie. Maar het worden dit seizoen nog acht harten Spielen.”
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by