Artikel

17-01-2023 09:19

LWV: Wat is goed leiderschap?

In het monumentale kantoor van de LWV in Roermond, gaan Cock Aquarius en Veronika van Heur in gesprek over goed leiderschap. Cock heeft een lange en rijke carrière als leidinggevende achter zich, Veronika is hard op weg om de top te bereiken. Beide vrouwen weten hoe het is om leiding te geven, zij het in twee behoorlijk verschillende tijdsgewrichten.

Tekst: Jos Cortenraad
Foto: Cock Aquarius en Veronika van Heur (fotografie: Alfons Lenders)


Cock: "Mijn benoeming bij de PTT is al bijna veertig jaar geleden. In die tijd was het nog niet zo gebruikelijk dat vrouwen hogere posities bekleedden. Ik was de eerste vrouw als directeur distributiecentrum bij het staatsbedrijf PPT-Post. In het begin was het wennen voor mij en voor mijn mannelijke omgeving. Er waren toen ook geen vrouwelijke rolmodellen. Ik moest zelf ontdekken hoe ik het best 'baas' kon zijn. Al snel concludeerde ik dat de enig goede manier om leiderschap vorm te ge-ven, de manier is die past bij mij en die mij eigen is. Elk mens heeft zijn eigen stijl, zijn eigen aanpak. Ik geloof in die eigenheid, die unieke stijl als bron van succes. Dat moet je uitproberen én durven. Er wordt moed van je gevraagd."

Durf en lef moet je hebben inderdaad

Veronika: "Al bij mijn sollicitatie maakte ik mijn ambities kenbaar. Dat viel goed en ik kreeg de kans." Veronika werkte vijf jaar in een uitdagende internationale baan voordat ze overstapte naar softwarebedrijf Kabisa in Weert. Daar maakt ze inmiddels deel uit van het 'breed managementteam'. "Vooralsnog ben ik de enige vrouw in het achtkoppige sales & marketingteam." Cock: "Terwijl diversiteit zo belangrijk is voor een team. Een mix van mannen en vrouwen met verschillende eigenschappen en kwaliteiten levert betere inzichten en besluiten op. Mits je ervoor zorgt dat er tussen al die diverse personen goede samenwerking tot stand komt." Veronika: "Ze kennen mijn stijl, weten dat ik altijd kritisch ben en een beetje rebels en ze waarderen mijn ambities. Kortom, ik kan bij Kabisa zijn wie ik echt ben."

Veronika: "Ik begrijp goed dat jij het moeilijker hebt gehad. Dertig, veertig jaar geleden waren het andere tijden. Dat wil niet zeggen dat de situatie nu ideaal is. In de ICT en industrie worden de boardrooms nog overwegend door mannen bezet. Dat kan anders en wij vrouwen moeten daar ook zelf voor zorgen. En nog altijd krijgen we vragen hoe we alles combineren, of we privé met een gezin wel alle ballen in de lucht weten te houden. Wat heeft dat met leiderschap te maken? Wordt deze vraag ook aan mannen gesteld?"

Is er eigenlijk een verschil tussen vrouwelijke en mannelijke leiders?

Cock: "Ieder mens heeft mannelijke en vrouwelijke aspecten in zich. De verdeling van mannelijke en vrouwelijke eigenschappen is verschillend per persoon. Goed leiderschap bestaat niet uit alleen vrouwelijke óf alleen mannelijke eigenschappen. Vrouwen in leiderschapsposities hebben de eerder aan mannen toegeschreven eigenschappen, zoals doorpakken en onpopulaire maatregelen nemen, ook nodig. En de huidige samenleving verwacht van mannen in leiderschapsposities, dat ze kunnen luisteren en om kunnen gaan met emoties."

En wat is dan goed leiderschap?

Cock: "Goed leiderschap is in de eerste plaats goed leiding geven aan jezelf. Je blijven ontwikkelen is het devies. Je moet weten waar je staat en waar je heen wilt. En dan ga je zorgen voor 'volgers'. Dat doe je door te luisteren, te zien waar de organisatie staat, leiding te nemen en je medewerkers te enthousiasmeren om zich in te zetten voor het gezamenlijke (bedrijfs)doel. Daar komt de unieke kracht van jou als persoon bij kijken. Daar uiting aan geven is wat mij betreft goed leiderschap."

Veronika kan zich hier helemaal in vinden: "In mijn loopbaan heb ik met heel bevlogen en charismatische leiders samengewerkt. Mensen die mij inspireerden en die me stimuleerden om mijn ambities waar te maken. Dat wil ikzelf als leidinggevende ook uitstralen." Ze vervolgt: "Daarnaast vind ik zelfreflectie heel belangrijk. En dat moet je niet alleen doen. Bij Kabisa ga ik elk kwartaal met mijn 'sponsor', zo noem ik mijn coach, uitgebreid in debat. Dat houdt me scherp en op de juiste pad. Daarnaast ga ik geregeld naar ondernemersbijeenkomsten, zoals LWV-Women. Andere topvrouwen én topmannen ontmoeten geeft inzichten en inspiratie."


Kom ook naar LWV-Women!

Spreekt het je aan om vrouwen met verschillende achtergronden en vanuit allerlei branches te ontmoeten? Om je stem te laten horen en nieuwe connecties op te doen? Kom dan naar een van de LWV-Women bijeenkomsten! LWV-Women bijeenkomsten zijn er om te netwerken, te verbinden en in gesprek te gaan over de behoeften die jij, als vrouwelijke ondernemer, hebt. De eerstvolgende bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 17 januari, van 15.00 tot 17.00 uur bij de LWV in Roermond. Meer informatie? Ga naar lwv.nl of neem contact op met Kyra Doek via doek@lwv.nl.


Kyra Doek

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by