Nieuws

10-07-2017 14:43

Het in- en uitlenen van werknemers in Duitsland

Met uitzendpersoneel de grens over? Nederlandse bedrijven moeten zich realiseren dat zij voor het werken met uitzendkrachten in Duitsland een vergunning nodig hebben. De details zijn in de Duitse uitzendwet (Arbeitnehmerüberlassungsgesetz , AÜG) geregeld. Deze en andere vraagstukken komen aan de orde tijdens de Duitsland-Borrel van STRICK – Rechtsanwälte & Steuerberater op 19 juli a.s. in Kleve.

De Duitse uitzendwet (AÜG) is sinds 1 april 2017 aangepast. Voorheen kon equal pay in Duitsland voor onbepaalde tijd worden voorkomen. Tegenwoordig is echter in principe na 9 maanden de inlenersbeloning van toepassing. Daarnaast kan een uitzendkracht nu nog maximaal 18 maanden bij dezelfde inlener werkzaam zijn.

Deze regelingen en een aantal andere wijzigingen, met name de implicaties van het Arbeitnehmer-Entsendegesetz (AEntG), kunnen invloed hebben op de kostprijscalculatie. Het is daarom raadzaam te toetsen, of deze ook na de wetswijziging nog winstgevend is.
Vraagstukken zoals bovengenoemde komen aan de orde tijdens het betoog van Torsten Viebahn, Fachanwalt für Arbeitsrecht, tijdens de “Duitsland-Borrel” bij STRICK Rechtsanwälte & Steuerberater in Kleve op 19 juli 2017. Nederlandse ondernemers die in Duitsland zaken (willen) doen, kunnen hier hun vragen voorleggen aan de aanwezige advocaten en belastingspecialisten. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Informatie en aanmeldingsformulier: www.strick.de
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by