Nieuws

18-04-2019 16:43

Beej Benders genomineerd voor de MKB L1mburg prijs 2019

Gistermiddag zijn de acht genomineerden voor de jaarlijkse MKB L1mburg Prijs bekendgemaakt. De MKB L1mburg Prijs is dé prijs voor maatschappelijke meerwaarde in Limburg. Net als voorgaande jaren gaat MKB-L1mburg samen met L1 op zoek naar bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen tot hun kernwaarde hebben benoemd.

Ook beej Benders is genomineerd. Beej Benders probeert zich te onderscheiden door lokale telers en producenten een podium te bieden op de versmarkt. Door rechtstreeks bij hen in te kopen krijgt de boer een betere prijs en de klant een verser product. Daarnaast staat bij beej Benders het ambacht weer centraal. Een slager die zijn vlees zelf verwerkt, bakkerij Pijpers die ter plekke verse broden bakt en een ruime keuze uit verse vis die op het ijs ligt. Ook werkt beej Benders veel samen met lokale partijen. Denk aan verschillende onderwijsinstellingen die beej Benders als stageplaats aanbieden. Drie dagen in de week is er een Kidscafé en op de bovenverdieping is de Deli Scene. Hier komen studenten samen om te leren, ontmoeten en te eten.

‘Wij zijn supertrots dat het verhaal van beej Benders zo gewaardeerd wordt. Het verhaal van zoveel mogelijk lokale telers, maatschappelijk verantwoord ondernemen, transparantie in de keten, het ambacht zichtbaar maken en dat allemaal op één leuke, gezellige plek in hartje Venlo’, aldus de trotse eigenaar Geert Benders. ‘Deze nominatie is het resultaat van 3 jaar hard werken, geloven in ons plan maar uiteraard kunnen wij beej Benders niet laten slagen zonder onze gasten. Dus daarvoor willen wij hen ook bedanken.’

Publieksprijs
De MKB L1mburg Prijs is een publieksprijs. Dit wil zeggen dat er vanaf nu gestemd kan worden op de tien genomineerden. Het stemmen kan tot en met 28 april.
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by