Nieuws

10-07-2019 13:03

Gaston Schul verhuist centraal kantoor naar Kazerneterrein in Venlo

Douanedienstverlener Gaston Schul heeft haar centraal kantoor op 8 juli verhuisd naar het kazerneterrein in Venlo. Dit kantoor sluit beter aan bij de positie van Gaston Schul in de logistieke sector en regio. “We zochten naar een omgeving met een rijke historie, net als die van ons bedrijf. Daarbij moest de nieuwe locatie en uitstraling passen bij onze toekomstvisie. Die plek hebben we gevonden”, aldus CEO Rob Ewalds.

Het voormalige Marechausseegebouw dateert uit omstreeks 1900 en sluit perfect aan bij wat Gaston Schul nodig heeft om de groei te ondersteunen. “Het bedrijf en onze medewerkers hebben behoefte aan een plek om samen met regionale partners te werken aan uitmuntende dienstverlening en ideeën rondom digitalisering tot uitvoering brengen”, aldus Rob Ewalds, CEO van Gaston Schul.

Onzekerheid over Brexit

Ook is het huidige pand simpelweg minder geschikt om alle expertises te huisvesten. Het nieuwe kantoor in Venlo wordt de werkplek van 30 medewerkers. Gaston Schul verwacht met de aanstaande Brexit in de komende tijd bovendien een groeiende vraag uit de sector naar advies en het afhandelen van douaneformaliteiten van en naar het Verenigd Koninkrijk. “Nu de onzekerheid rondom een harde Brexit weer is toegenomen, merken wij dat ook direct aan de vragen die klanten ons stellen”, zegt Ewalds “Daarom hebben we het afgelopen jaar geïnvesteerd in het aantrekken en opleiden van goede declaranten om extra capaciteit te creëren én IT-oplossingen die het douaneproces versnellen.”

Bereikbaarheid en mobiliteit

In 2020 bestaat Gaston Schul maar liefst 175 jaar. Veel toonaangevende bedrijven vertrouwen hun handels- en douaneformaliteiten toe aan het bedrijf. Maar zoals de logistieke sector evolueert, geldt dat volgens Ewalds ook voor de manier van werken met collega’s en klanten. “Bereikbaarheid en mobiliteit hebben een grote rol gespeeld in de keuze voor deze locatie”, zegt Ewalds. “Op een steenworp afstand van hartje Venlo – alleen de Maas scheidt ons. Er is een rechtstreekse treinverbinding met Eindhoven-Schiphol en binnen twee minuten zitten we op de snelweg. Dit zijn allemaal elementen die tegenwoordig meespelen bij de keuze voor een werkgever. Nu de plannen voor de herontwikkeling van het kazerneterrein weer opgepakt zijn, kan dit zomaar dé plek in de regio worden waar kennis wordt omgezet naar impact op de praktijk. Daar dragen wij graag aan bij.”
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by