Nieuws

27-02-2020 08:48

Zakendoen in Thüringen

Met bijzondere tips omtrent de financiering en subsidiëring van uw business in Duitsland

De centrale ligging in het hart van Duitsland en de ultramoderne vervoersinfrastructuur maken van Thüringen een bedrijfslocatie met snelle routes. De Freistaat Thüringen is het raakvlak tussen de gevestigde markten en de opkomende economieën uit Oost-Europa. Meer dan 280 miljoen consumenten wonen binnen een straal van 800 kilometer en genereren een bruto binnenlands product van 8,7 biljoen euro. Vanuit Thüringen bereikt het vrachtvervoer elke Duitse metropool met leverings-intervallen van niet meer dan vijf uur.

Thüringen is altijd al een industriële deelstaat geweest met bedrijven in de fijnmechaniek, precisietechniek, biowetenschappen en automobiel- en machinebouwindustrie. Bedrijven zoals ZEISS en de accufabrikant CATL investeren fors in de regio. Vanwege de centrale ligging hebben zich een aantal logistieke en distributiecentra, zoals Zalando, KNV Zeitfracht en XXXLutz in Thüringen gevestigd.

Susann Martens, directeur Investment Promotion Western Europe zal informeren over de mogelijkheden van de Ontwikkelingsmaatschappij Thüringen (LEG) en de kansen die  een vestiging in Thüringen aan Nederlandse bedrijven biedt.   

Daarnaast zullen de Rechtsanwälte Freddy Heinzel en Alexander Crämer informeren over stichten, oprichten, overnemen, verschillen in bedrijfscultuur en financieren van een Duits bedrijf.

Datum:         woensdag 18 maart 2020
Tijd:             16.30 – 20.00 uur
Programma:   
-Ontvangst, registratie en netwerken
-Welkomstwoord, Elevator Pitch van 2 aanwezige bedrijven, 
-STRICK-Tip
-Themapresentatie en vragenronde
-Netwerken met collega ondernemers en aanwezige experts

Locatie:         Restaurant ´t Poortje, Siemensstr. 31 te Kleve (20 km vanaf Nijmegen)
Deelname:         aan de deelname zijn geen kosten verbonden
Aanmelding:        Tot 13 maart 2020 via www.strick.de/duitsland/kennismaking/duitsland-borrel-aanmelding
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by