Nieuws

11-08-2020 16:15

75% van de ondernemers weet niet hoe Facebook marketing werkt en loopt kansen mis

Webshops zijn niet meer weg te denken uit de online wereld. Online marketingbureau Baas & Baas vroeg zich af welke rol Facebook marketing speelt in de webshopwereld en wat de grootste problemen zijn van webshopeigenaren. Zij gingen op onderzoek uit middels een enquête onder Nederlandse webshopeigenaren.

De populariteit van Facebook marketing 
Uit het onderzoek blijkt dat Facebook marketing populair is. Meer dan tweederde van de webshopeigenaren geeft aan Facebook marketing te gebruiken. Van de resterende 30,8% geeft 75% aan dat ze geen gebruik maken van Facebook marketing omdat ze geen idee hebben hoe het werkt. Van de webshopeigenaren die wél weten hoe Facebook marketing werkt of hier hulp bij krijgen, besteedt 62,5% wekelijks 5 uur of minder aan Facebook marketing. Het gemiddelde conversiepercentage van de webshops is 3,5%. Dit is echter afhankelijk van de branche, het geografisch gebied en de tijdsperiode. 

Het gebruik van de Facebookpagina
Naast het gebruik van Facebook marketing is ook onderzocht hoeveel webshopeigenaren überhaupt een Facebookpagina hebben en waarvoor ze het gebruiken. Uit de enquête blijkt dat 86,7% een Facebookpagina heeft voor zijn of haar bedrijf. De Facebookpagina blijkt net zo vaak te worden gebruikt voor het plaatsen van berichten, als voor advertenties (60%). Een andere reden voor het gebruik van een Facebookpagina is de koppeling die met Instagram kan worden gemaakt. 

De grootste problemen onder webshopeigenaren
Het grootste probleem onder webshopeigenaren is het krijgen van naamsbekendheid. Meer dan 50% van de ondernemers geeft aan hier moeite mee te hebben. Daarnaast is tijdgebrek een probleem onder de webshopeigenaren. 66,7% van de eigenaren heeft een eenmanszaak. 

Ben je benieuwd naar meer cijfers uit dit onderzoek? Lees het hele artikel van online marketingbureau Baas & Baas.

Over Baas & Baas
Baas & Baas is een full service online marketingbureau in Amsterdam. Zij geloven dat een mooie website niets waard is zonder bezoekers, en bezoekers niets waard zijn zonder een website die converteert. Daarom maken zij goed converterende websites en zorgen ze voor een effectieve online strategie, voor meer relevante  bezoekers en leads op een website.

Afbeelding van William Iven via Pixabay 


 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by