Nieuws

13-10-2020 09:00

Gratis cursus over de grootste gevaren op social media

Oktober is de maand van de ‘Security Awareness’. Dat betekent dat veel organisaties zich inspannen om mensen meer bewust te laten worden van de gevaren die ze trotseren wanneer ze online gaan en hoe ze hun data, identiteit en geld veilig kunnen houden. Steeds meer mensen worden tegenwoordig opgelicht via sociale media. Van Facebook en Instagram tot en met Whatsapp en datingsites; daar waar online interactie plaatsvindt, kunnen kwaadwillenden misbruik maken van de situatie en mensen manipuleren. En dat is helaas dan ook aan de orde van de dag, ook in Nederland.

Gratis online cursus
Om consumenten te waarschuwen voor deze praktijken en om heel concreet te laten zien hoe cybercriminelen te werk gaan, biedt KnowBe4 - wereldwijd het grootste online trainingsinstituut voor security awareness - daarom gratis een korte online cursus voor iedereen die wil weten hoe hij of zij veilig kan blijven genieten van sociale media. De korte cursus heet “Social media: veilig blijven in een verbonden wereld” en is beschikbaar in 34 talen, waaronder het Nederlands.

"Dankzij social media is het makkelijker geworden om informatie te delen en contact te leggen met anderen. Mensen moeten zich echter wel realiseren dat dat ook voor cybercriminelen geldt,” aldus Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4. “Eén achteloze klik geeft ze toegang tot al je accounts of zelfs apparaten. Mensen moeten echt heel erg bewust omgaan met hun beveiligings- en privacyinstellingen op sociale mediaplatforms. Zo wordt de kans dat je persoonlijke of gevoelige informatie op straat belandt een stuk kleiner."

 
delen:
Algemene voorwaarden