Nieuws

05-07-2021 18:49

Wereldpaviljoen Steyl biedt via Voedselbanken vouchers aan minima

Het culturele belevingscentrum Wereldpaviljoen in Steyl start tijdens de zomervakantie een speciale actie zodat kinderen van gezinnen met een minimum inkomen gratis deze attractie kunnen bezoeken. Via de Voedselbanken in de regio worden de vouchers uitgereikt.

De afgelopen jaren hebben vele duizenden kinderen het Wereldpaviljoen bezocht. Of via de school tijdens klassikaal bezoek of met hun (groot)ouders tijdens de reguliere recreatieve openingstijden. Een groep kinderen heeft het Wereldpaviljoen gemist en dat zijn de kinderen uit gezinnen die moeten rondkomen met een minimum inkomen. Zo is Venlo één van de dertig Nederlandse steden met het grootste aantal kinderen dat opgroeit in armoede. Volgens de statistieken leven in de stad meer dan 11.000 mensen onder de armoedegrens waarvan bijna 2500 kinderen jonger dan 18 jaar. In heel Noord-Limburg gaat het om enkele duizenden kinderen.

De gemeenten in Noord-Limburg ondersteunen tal van initiatieven om deze gezinnen een handje te helpen. Zo kent de gemeente Venlo de Stadspas. Mensen kunnen deze pas gebruiken voor onder andere sportclubs, uitjes, museumbezoek, waaronder ook het Wereldpaviljoen. “Wij zien weinig bezoekers met deze Stadspas, mogelijk kennen ze het Wereldpaviljoen nog niet. Terwijl het ook juist voor de kinderen uit deze gezinnen van belang is dat ze kennis kunnen maken met andere culturen”, aldus het Wereldpaviljoen. Dat is van groot belang in onze multiculturele samenleving. Door de kennis ontstaat begrip voor elkaars culturen en dat heeft weer zijn positieve uitwerking binnen de wijken, dorpen en verenigingen.
 
Bij wijze van experiment start het Wereldpaviljoen dit jaar met speciale vouchers voor gezinnen in de regio met een minimum inkomen. Met deze vouchers kunnen deze gezinnen, ongeacht het aantal kinderen, gratis een bezoek brengen aan het Wereldpaviljoen in Steyl. "Het Wereldpaviljoen heeft enkele fondsen, die anoniem wensen te blijven, bereid gevonden om de start van dit experiment mogelijk te maken. Dankzij deze bijdragen kunnen we deze kinderen een gratis ticket aanbieden. Als dit project slaagt, gaan we kijken of we deze actie verder kunnen uitbreiden met alle partnerorganisaties in Steyl zoals het Missiemuseum, Limburgs Schutterij Museum, Jochumhof, het Ketelhuis en de Tiendschuur uit Tegelen."

De eerste vouchers worden uitgedeeld aan gezinnen via de Voedselbanken van Venlo, Peel en Maas, Venray, Horst en Bergen. Daarnaast blijft het Wereldpaviljoen ook de Stadspas Venlo accepteren. Het Wereldpaviljoen is op zondag- en woensdagmiddag geopend van 13:00 tot 17:00 uur. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by