Nieuws

29-07-2022 12:00

De voordelen van LinkedIn voor uw onderneming

LinkedIn is een ideaal platform om nieuwe klanten, medewerkers en samenwerkingspartners te kunnen vinden. Je hoeft geen technische knowhow of een groot budget te hebben om LinkedIn te gebruiken. Het is heel makkelijk te gebruiken en biedt jou als ondernemer een aantal voordelen.


1. Het vergroot je online zichtbaarheid
Het is tegenwoordig heel belangrijk dat je online goed zichtbaar bent. Op die manier kunnen je klanten je bedrijf namelijk makkelijk vinden. Met zakelijk internet kun je op LinkedIn een persoonlijk profiel maken, deze delen met (zakelijke) contacten en een pagina maken voor je bedrijf om je business onder de aandacht te brengen.


Je kunt de bedrijfspagina vullen met relevante content voor je doelgroep, zodat potentiële klanten je makkelijk kunnen vinden. Als je hier slim op inspeelt en regelmatig nieuwe content toevoegt zal je doelgroep eerder aan jouw bedrijf denken bij het kopen van een nieuw product of dienst.


2. Het geeft je een groot potentieel bereik
In Nederland zijn er ongeveer vijf miljoen actieve LinkedIn-gebruikers. Grote kans dat daar ook potentiële klanten tussen zitten. Met een bedrijfsprofiel kun je ze bereiken. Bijvoorbeeld door ze te informeren, door kennis te delen, updates te geven over je bedrijf en door met ze in gesprek te gaan.


Met de juiste content en service kun je potentiële klanten aan je binden. Op LinkedIn kun je ook leren van je klanten door vragen te stellen en te luisteren. Zo kom je erachter welke wensen en behoeften zij hebben en kun je hierop inspelen.


3. Je kunt ervoor zorgen dat klanten bij je terugkomen
Door in contact te blijven met je klanten en regelmatig nieuwe informatie over je bedrijf te delen, kun je ervoor zorgen dat je klanten je niet vergeten en bij je terugkomen voor nieuwe producten en/of diensten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je leuke nieuwtjes hebt, nieuwe producten en diensten of leuke acties. Dit waarderen je klanten.


Tips om LinkedIn te gebruiken
56% van de LinkedIn-bezoekers bekijkt je bedrijfspagina op een smartphone. Zorg er daarom voor dat je bedrijfspagina goed leesbaar is op mobiel. Met een zakelijk telefoon abonnement ben je altijd bereikbaar voor vragen van je doelgroep. Vergeet niet om je telefoonnummer op je bedrijfspagina in te vullen, zodat potentiële klanten met één druk op de knop contact met je kunnen opnemen. Veel succes en plezier met het aanmaken van je bedrijfsprofiel- en pagina.
 
delen:
Algemene voorwaarden