Nieuws

30-11-2022 14:45

Jan Hermkes Architects wint MDG award voor kantoor Full Account

De prestigieuze MDG award 2022 is gewonnen door Jan Hermkes Architects voor de spraakmakende uitbreiding van het kantoor Full Account in Venlo.

De MDG Award is de Nederlandse architectuurprijs van de vereniging toeleveranciers Metalen Dak- en Gevelmaterialen, MDG-NET. Op vrijdag 25 november 2022 werd tijdens een feestelijke bijeenkomst in Oegstgeest uit 5 genomineerden de winnaar bekendgemaakt. Vanwege het hoge niveau besloot de jury de prijs aan 2 winnaars toe te kennen. Ook het Isala Diaconessen-ziekenhuis in Meppel werd met een 1e prijs beloond.

Architect Jan Hermkes en directeur John Straten van Full Account mochten gezamenlijk de award in ontvangst nemen. De aandacht van MDG-NET ging vooral uit naar de bijzondere gevel: het plastische gebouw met rondingen is bekleed met gepolijst roestvast stalen delen, zogenaamde losanges. 

Het winnende gebouw kijkt uit op de Krefeldseweg, een drukke ontsluitingsweg vanuit het Noorden richting het centrum van Venlo. Tot 1943 liep op deze route een spoorlijn naar Duitsland. Hierop geïnspireerd werd in puur staal een logisch materiaal voor de gevel gevonden. Dit gebouw functioneert als een moderne seinpost: rijdend over de drukke weg vormt het gewelfde gebouw een spiegelende markering. 

Een groot bloemenraam zorgt voor een inkijk in de conferenceroom op de eerste verdieping. Hier is ruimte voor 40 personen om te filosoferen over visionair ondernemerschap, te reflecteren en stippen op de horizon te plaatsen. Andersom kan vanuit binnen dit panoramaraam letterlijk betreden worden. Je staat als het ware buiten het gebouw en kijkt met een weidse blik terug naar de dynamiek.

Full Account
Full Account is meer dan een accountant. Bedrijven zijn altijd in beweging. John Straten had het lef om een iconisch kantoorgebouw neer te laten zetten. Jan Hermkes verwerkte zijn visie in het ontwerp. Beweging zie je in de golvende vorm van de gevel, in de roestvaststalen platen die de omgeving absorberen: ze weerkaatsen de dynamiek van buiten en zorgen bij veranderend licht voor steeds weer een andere uitstraling. Altijd in beweging, altijd in verandering. Dat is wat Full Account als uitgangspunt heeft bij haar dienstverlening. 
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by