Nieuws

21-09-2023 08:03

Nieuw biobased en circulair Nederlands akoestisch materiaal uit Venlo op de markt

Sinds maart dit jaar is er een nieuw biobased en circulair Nederlands akoestisch materiaal op de markt. In Venlo produceert Cyclin® 100% circulaire panelen op basis van reststromen papier, met excellente geluidsisolerende en geluiddempende waarden (ook in de lagere frequentiebanden), zoals blijkt uit de vele testrapporten van specialisten zoals Peutz en DPA-Cauberg Huygen die door een akoestisch specialist van Volantis zijn samengevoegd in een overzichtelijke notitie.

In tegenstelling tot andere bio-based isolatiematerialen heeft Cyclin minder dan de helft bindvezel nodig en hebben de panelen een gewicht dat met 80 kg/m3 nagenoeg twee keer zo zwaar is. Daardoor is het materiaal niet alleen beter geluidsisolerende, maar is ook de negatieve materiaalimpact op de wereld lager. We verwerken immers afvalstromen die anders in een laagwaardige toepassing worden gebruikt of direct of indirect worden gestort en verbrand.

Deze stevige veerkrachtige panelen werken in de binnenruimte optimaal op drie gebieden: geluid, temperatuur en vocht, waardoor ze een positief effect hebben op welbevinden en gezondheid van de gebruikers van die binnenruimte. Dus ook op het concentratievermogen, de productiviteit en het ziekteverzuim van mensen. En daarmee Cyclin het de ideale basis voor veel oplossingen en producten voor nagalmreductie en geluidsisolatie. Het bedrijf verwerkt afval tot materiaal dat geen afval hoeft te worden, want het basisdoel is: een betere wereld zonder afval met gezonde producten.

Meer informatie vind je op www.cyclin.nl en www.cyclininside.nl
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by