Nieuws

29-02-2024 11:41

Ecologisch ontworpen hoekkast creëert duurzaam toevluchtsoord voor vleermuizen

Bijenhotelkopen.nl introduceert een nieuw product met aanzienlijke voordelen voor de natuurbeschermingsgemeenschap: de Vleermuis Hoekkast. Deze speciaal ontwikkelde kast, bedoeld als zomerverblijf en paarverblijf voor diverse vleermuissoorten, is een ecologisch verantwoord ontwerp ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde ecoloog Martin van den Hoorn. 

Ecologisch verantwoord ontwerp
De Vleermuis Hoekkast is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de ecoloog Martin van den Hoorn, die zijn expertise heeft ingebracht om optimale leefomstandigheden voor vleermuizen te garanderen. De Vleermuis Hoekkast biedt een veilige en comfortabele omgeving voor verschillende soorten zoals de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, kleine dwergvleermuis, baardvleermuis en de gewone grootoorvleermuis.

Innovatieve kenmerken van de Vleermuis Hoekkast
De Vleermuis Hoekkast beschikt over 2x twee compartimenten met een tussenruimte. Binnen in de hoekkast is een strategische doorgang gecreëerd, waardoor vleermuizen zich van de ene zijde naar de andere kunnen verplaatsen. Zo kunnen vleermuizen binnenin de vleermuiskast naar een koelere plek verhuizen bij hitte of naar een warmere plek als het koud is. Voor een betere grip zijn de wanden voorzien van reliëf, wat bijdraagt aan een comfortabel verblijf voor de vleermuizen.

Duurzaamheid en Verantwoord Ondernemen
De Vleermuis Hoekkasten worden vervaardigd in de eigen, sociale timmerwerkplaats van Bijenhotelkopen.nl in Noord-Brabant. De hoekkasten worden gemaakt van Nederlands Douglas hout dat afkomstig is uit Nederlandse natuurgebieden, waaronder de Veluwe en Noordoost-Brabant. Dit duurzame materiaal heeft een minimale levensduur van 10-15 jaar.

Bestellen, verzenden, plaatsing
Om klanten te ontzorgen kan het montageteam van Bijenhotelkopen.nl de Vleermuis Hoekkasten snel en professioneel in Nederland en België monteren. Zelf monteren is ook een optie die wordt aangeboden via de website. 

Meer informatie
Voor verdere details en om de Vleermuis Hoekkast te bestellen, neem contact op via info@bijenhotelkopen.nl of bezoek de website.
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by