Nieuws

05-03-2024 12:50

Cupbrothers biedt herbruikbare totaaloplossing voor horeca, events en gemeenten


Fotografie: Marcel Krijgsman

Vanaf 1 januari 2023 mag je als ondernemer geen gratis plastic of plasticbevattende wegwerpbekers meer verstrekken. Vanaf 1 januari 2024 geldt er zelfs een verbod, tenzij deze producten worden ingezameld en gerecycled. Cupbrothers verkoopt en verhuurt herbruikbare cups en melamineproducten van hoogwaardig materiaal voor horeca, evenementen en gemeenten.


Cupbrothers biedt een totaalconcept voor de verkoop en verhuur van koffiecups en horecabekers; bezorgen, ophalen, reinigen en opslag of retour. Het assortiment aan cups in verschillende vormen en maten is gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat of polypropyleen dat niet van echt glas te onderscheiden is. "Via horecabeker.nl en cupbrothers.com kunnen gemeenten en horeca- en festivalondernemers diverse cups en glazen van polycarbonaat (PC) en polypropyleen (PP) in verschillende maten bestellen, voor verkoop of verhuur", vertelt mede-initiatiefnemer Nino Venezia. "Een offerte op maat behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. We hebben eigen festivalcups laten ontwerpen, ons model toppie, die je per streng duimbreed vanuit een stapel kunt tappen. Bovendien kunnen ze dankzij het hoogwaardige materiaal vele malen opnieuw worden gebruikt, in tegenstelling tot de meeste plastic bekers die nu op festivals worden gebruikt. Bekers die door het vele gebruik toch beschadigd raken, sturen we terug naar de fabrikant die er granulaat van maakt. Dit materiaal vormt de basis voor nieuwe bekers."

Reinigen en opslag

Bij de verhuur van de bekers worden de cups per hoeveelheid verzegeld met tire raps en in speciale bakken geleverd. Nino: "Over de bekers die je niet uitpakt, hoef je geen schoonmaakkosten te betalen. Inmiddels hebben we een partner waardoor we ook een oplossing ter plaatse regelen. De klant kan dan ook ter plaatste spoelen en reinigen, waardoor hij of zij dus minder cups hoeft te huren. Na gebruik halen we de cups weer op en spoelen we deze met een eigen machine met een capaciteit van 11.000 cups per uur. Daarna zetten we de cups weer in de opslag voor wederverhuur of, als een klant de cups gekocht heeft, tot de klant zijn cups weer afroept. Inmiddels hebben we meer dan 7,5 miljoen cups op voorraad in eigen magazijn. Ideaal voor gemeenten of evenementenorganisaties die grote festivals of events organiseren en niet elk jaar opnieuw grote voorraden wegwerpbekers willen aanschaffen."

Bedrukken

Als extra attentie kunnen de diverse cups en bekers worden bedrukt. "Dat kan bij verkoop al vanaf kleine oplages van 24 of 48 stuks. Je kunt bijvoorbeeld longdrinkglazen of luxe champagneglazen laten bedrukken met je bedrijfslogo en deze als give away inzetten. Bij verhuur van grote oplages kunnen we bedrukken, bezorgen, ophalen, spoelen én opslag verzorgen. Inmiddels zijn de eerste honderdduizenden cups met full color bedrukking al verkocht. Ook de bierpullen gingen in oktober erg hard." Hetzelfde geldt voor de speciale koffiecups die Nino aan het ontwikkelen is voor verkoop en verhuur. "Deze cups zijn een mooi alternatief voor de wegwerpbekertjes bij de koffieautomaten en in de kantines. We kunnen de cups ook in andere maten leveren en laten bedrukken. Bovendien gebeurt dit allemaal in eigen huis. De machines zijn operationeel en lopen nu al vol met orders. We hebben besloten om onze printcapaciteit uit te gaan breiden om snel en flexibel te kunnen blijven in deze veranderende markt."

 

delen:

Informatie over de auteur

Sofie Fest | Hoofdredacteur | 0243501352 | email
Uw naam
Uw email
Uw bericht
 
Van Munster Media Groep | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Kerkenbos 1075H
6546 BB
nijmegen
Nederland
Algemene voorwaarden Hosted by