Nieuws

06-03-2024 11:34

Finalisten Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 bekend

Met grote trots presenteren we de top 8 van de meest vooruitstrevende circulaire initiatieven. Van circulaire gemeenschappen tot individuele changemakers en start-ups, de finalisten van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 vertegenwoordigen de pioniers van de circulaire vooruitgang in Limburg. De nominaties zijn gebaseerd op criteria zoals samenwerking in de keten, schaalbaarheid, impact en innovatief karakter.

De genomineerde kanshebbers voor de drie categorieën zijn:
•    Circulaire Change Maker
 Ekowood Houses, Orange – Elephants, Wepa Nederland BV.

•    Circulaire Start-Up
Human Material Loop, Sqippa, Wessem Circular Services BV.

•    Circulaire Community
Stichting Circular Design Group, Stichting Exploitatie huis van de wijk, De Glazenap.

Limburgse finale op 13 maart 
De finale van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 vindt plaats tijdens de Nationale Week van de Circulaire Economie. Tijdens het event op 13 maart (van 13.00 tot 17.00 uur op de Brightlands Chemelot Campus in Sittard-Geleen) pitchen de acht finalisten hun innovatie, waarna de jury de winnaars van de ‘Golden Tickets to the finals’ en de ‘Limburgse winnaar’ bekend gemaakt. 

Jury
De jury van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 bestaat uit Björn Koopmans (Program Manager bij Chemelot Circular Hub), Nancy Bocken (professor in Sustainable Business bij Maastricht University), Mireille Schreurs (Business Innovatie Team Limburg bij Rabobank), Stephan Satijn (gedeputeerde van de Provincie Limburg en o.a. verantwoordelijk voor economie en onderwijs), Ton Hagelstein (Programmamanager & Secretaris bij Keyport) en Roger Feller (voorzitter expertisecentrum Duurzaamheid & Innovatie bij LWV).

Over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20
De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV) en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Keyport, ESZL, BLM Wegenbouw, Gemeente Sittard-Geleen en de Rabobank. Met het event op 13 maart zetten we circulaire innovaties uit Limburg in de spotlight en laten we zien wat Limburg te bieden heeft. 

Meer informatie over alle inzendingen van de Limburgse Circulaire Innovatie Top 2024 is te vinden op www.LimburgseCirculaireInnovatieTop20.nl. Meer informatie over het event op 13 maart

Sonja Demandt (Expertisemanager Duurzaamheid & Innovatie bij de LWV) over de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20: ”De Circulaire Innovatie Top 20 gaat niet alleen over het in de spotlight zetten van creativiteit en leiderschap, maar is ook een oproep tot actie. Het is een platform dat de schijnwerpers richt op innovators die de weg banen naar een duurzamere en veerkrachtigere toekomst. Samen bouwen aan een wereld waarin circulariteit geen doel is maar een gedeelde realiteit!”
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by