Nieuws

14-03-2024 09:20

Voorwaarden voor een productieve werkplek

Het is natuurlijk heerlijk om af en toe met je laptop op de bank te duiken, maar als je serieus aan de slag wilt, kun je niet zonder een eigen werkplek. Je kunt natuurlijk thuis een home office inrichten, maar je kunt ook een werkruimte huren. Zo houd je werk en privé wat beter gescheiden. Om optimaal aan de slag te gaan, moet je een productieve werkplek creëren. Hier zijn een aantal dingen waar een goede werkplek aan moet voldoen.

Voldoende ruimte

Ten eerste moet je even stilstaan bij de werkplek zelf. Deze moet gezond zijn en daar zijn een paar richtlijnen voor. Zorg dat je genoeg plek hebt om te bewegen en te werken, liefst zo'n 4 vierkante meter per persoon. Ook moet je opletten dat je je elektrische spullen veilig gebruikt en zorg dat je kabels netjes opruimt, zodat niemand erover struikelt. Ga je een garagebox huren Sittard en deze gebruiken als werkruimte? Let dan even op de grootte!

Juiste verlichting

Goede verlichting is hoognodig bij een fijne werkplek. Je zou eigenlijk je best moeten doen om genoeg daglicht binnen te krijgen. Dit maakt niet alleen de sfeer beter, maar zo kun je ook productiever zijn. Daarnaast is het gewoon beter voor je ogen. Zet je bureau het liefst dicht bij een raam of zorg voor een goede bureaulamp. Maar zorg er wel voor dat je niet direct voor het raam zit, om te voorkomen dat je last krijgt van vermoeide ogen. Heb je geen raam op je werkplek? Kies dan voor een daglichtlamp, want deze bootsen het natuurlijke licht na.

De juiste temperatuur en luchtvochtigheid

Verder heb je een fijne temperatuur nodig om je werkdag goed door te komen. Meestal werken mensen het lekkerst als het tussen de 19 en 21 graden Celsius is. Als het te koud of te warm is, kun je je minder goed concentreren en sneller moe worden. Probeer de temperatuur in je ruimte dus goed onder controle te houden. En als je vaak last hebt van prikkende ogen en hoofdpijn op je werk, is de lucht misschien te droog. Je kunt het beste in een ruimte zitten waar de luchtvochtigheid tussen de 40 en 60 procent is. Een simpele truc is om een bakje water op de verwarming te zetten. Wil je het iets mooier aanpakken? Zet dan een paar grote kamerplanten neer. Dat staat niet alleen leuk, maar is ook goed voor je gezondheid.

Ergonomische meubilair

Het kiezen van de juiste meubels maakt je werkplek meteen een stuk fijner en gezonder. Zorg voor een goede bureaustoel die je helemaal kunt aanpassen, zoals de armsteunen, zitplek en rugleuning. Een bureau dat groot genoeg is en waarvan je de hoogte kunt verstellen is ook belangrijk. Zo'n elektrisch bureau dat je kunt verstellen om zowel zittend als staand te werken is helemaal top, want dat is beter voor je gezondheid en houdt je in beweging. Sta jij op het punt om je eigen werkplek te maken? Let dan op bovenstaande punten!
 
delen:
Algemene voorwaarden Hosted by