LWV: Corine Fleuren succesvol met MiniTree

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2018Corine Fleuren twijfelde niet toen ze gevraagd werd als jurylid voor de LWV Challenge. “Een uitstekend initiatief om samenwerking aan te jagen, ideeën echt concreet te maken. Daarnaast heb ik veel geleerd van de andere juryleden en de deelnemers.” 


In 2010 bedacht Corine Fleuren dat ze naast haar baan in het boomkweekbedrijf van haar man Han in Baarlo en een gezin met drie kinderen nog wel tijd had voor een eigen onderneming. Min of meer een hobby. Het liep even anders. Nu is ze meer dan fulltime werkzaam in haar MiniTree, heeft ze twee mensen op de loonlijst en slaat ze haar vleugels uit in Europa en ver daarbuiten. 

BIJZONDER
De gedachte om samen met haar schoonzus twee avonden per week te besteden aan de kweek en verkoop via internet van fruitboompjes aan particulieren hield niet lang stand. “We kregen direct heel veel media-aandacht”, kijkt de in Noord-Holland geboren en getogen voedseltechnologe terug op de start. “Blijkbaar hadden we toch iets bijzonders bedacht. Bovendien: twee vrouwen in de toch vooral mannelijke wereld van fruittelers was niet alledaags. We hebben in kranten en tijdschriften gestaan, zijn op tv geweest. Fantastisch, want juist voor marketing hadden we geen budget. We hadden meteen klanten.” Al na een jaar was MiniTree een officiële BV met nu een professionele webshop en (vaste) klanten in Nederland, België en Duitsland. “Afgelopen jaar hebben we zo’n 12.000 appelboompjes verkocht, goed voor drie salarissen en de kosten”, vertelt Corine Fleuren in het weiland achter het bedrijf waar ook haar man bomen kweekt voor de professionele fruitteelt. “We zijn erin geslaagd een boompje te kweken dat niet breder wordt dan vijftig centimeter, niet gesnoeid hoeft te worden en direct appels levert.”

PROFESSIONEEL
Niet te verwarren met de fruitboompjes die de grote ketens verkopen voor nog geen tientje. “Nee, wij kiezen bewust voor topkwaliteit. Dat doen we ook omdat MiniTree de weg moet vrijmaken voor een revolutie in de professionele fruitteelt. Onze boompjes zijn recht en smal waardoor de appels gelijkmatig rijpen, ze vergen bijna geen onderhoud, zijn biologisch gekweekt en resistent tegen verschillende schimmels. Ze zijn op termijn geschikt om met robots te oogsten. Opgeteld zal dit voor de fruitteler interessant zijn. Ja, je mag MiniTree ook zien als de kraamkamer voor het bedrijf van mijn man.” De boompjes van MiniTree zijn vooral in trek
bij hobbytuinders en als cadeautje bij bijvoorbeeld een huwelijk, geboorte of verhuizing. In Baarlo worden de bestellingen verwerkt, verpakt en verstuurd. “Ook veel bedrijven bestellen de boompjes als relatiegeschenk of voor het kerstpakket. Niets mooiers toch dan een duurzaam en gezond cadeautje?” 

LWV
Corine Fleuren is met MiniTree lid van de LWV en bezoekt trouw de bijeenkomsten van haar studieclub in Noord-Limburg. “Omdat ik daar ondernemers uit andere branches ontmoet. Daar steek ik heel veel van op. Net als bij de Challenge. Ik verheug me nu al op de finaledag op 19 juni als de vijf finalisten weer pitchen.”

LWV CHALLENGE
Het 100-jarig bestaan van de LWV wordt gevierd met het thema ‘Het jaar van het Limburgs ondernemen’ en wordt onderstreept met tal van activiteiten. Een belangrijk onderdeel van het 100 jarig bestaan is de LWV Challenge. Wie komt met hét beste idee voor Limburg? Ondernemers worden uitgedaagd om in  groepsverband met andere LWV leden tot een initiatief te komen dat van meerwaarde is voor de Provincie Limburg. Inmiddels heeft de jury uit een kleine 40 ideeën 5 finalisten gekozen. Deze finalisten worden begeleid om tijdens de Limburg Happening op 19 juni een goede pitch neer te zetten. De winnaar zal op feestelijke wijze bekend worden gemaakt. Meer informatie: Sandra Litjens, litjens@lwv.nl, 06-54307260
delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2018

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by