Multicopy

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2007

MultiCopy verlegt grenzen

Web-to-print in

Noord Limburg

Web-to-print is bij MultiCopy méér dan een modewoord voor het bestellen van drukwerk via internet. Het staat ook voor het bewaken van de huisstijl, het beheren van digitale documenten, het managen van voorraad en kosten en vooral het combineren van bestelgemak met het voorkomen van fouten. MultiCopy maakt web-to-print bereikbaar voor het bedrijfsleven in Noord-Limburg.

MultiCopy: full service

grafische dienstverleners.

| | noord limburg | BUSINESS|

| web-to-print | Multicopy | juli 2007 |

Ondernemer Harrie van Vught van MultiCopy Venlo: “Drukwerk is het visitekaartje van een organisatie. Tegelijkertijd is het een enorme kostenpost. Dat is precies waar web-to-print om de hoek komt kijken. Via internet kun je gemakkelijk de huisstijl, en kwaliteit bewaken en tegelijkertijd de voorraden zo managen dat je nooit met grote voorraden ‘achterhaald’ drukwerk hoeft te komen zitten.”

Digitale catalogus

Hart van MultiCopy’s web-to-print oplossing MyDocs is de digitale catalogus met alle documenten van een bedrijf. Van visitekaartje tot enveloppen; van prijslijst tot brochures. Math Fredrix van MultiCopy Weert: “Alle documenten zijn tegenwoordig digitaal beschikbaar. Die zetten we in een speciale bestelcatalogus. Als je als MultiCopy relatie inlogt, zie je meteen welk drukwerk besteld kan worden, hoeveel het kost en hoe kort de levertijd is. Maar ook wanneer, hoeveel en door wie het laatst is besteld.”

Harrie van Vught: “Sommige drukwerken kunnen – in de huisstijl – worden aangepast. Bijvoorbeeld visitekaartjes of adressen op briefpapier en enveloppen bij organisaties met meerdere vestigingen. Het systeem maakt meteen een proef die ook weer online kan worden goedgekeurd. Een druk op de knop en de bestelling is onderweg.”

Geen fouten

Groot voordeel is dat fouten voorkomen worden. Harrie van Vught: “Het is een compleet geautomatiseerd proces. Hierdoor is het onmogelijk om af te wijken van de huisstijl. En omdat al het drukwerk bij MultiCopy wordt gemaakt, zijn ook alle papier- en kleurspecificaties huisstijlconform.

“Steeds vaker werken we voor opdrachtgevers met verschillende productiesystemen. Een deel wordt in offset gedrukt; kleinere oplagen worden digitaal geprint. Juist dan is het belangrijk een goed kleurmanagement erop na te houden. Zodat bijvoorbeeld rood in offset hetzelfde rood is als in het digitale printwerk. Bij MultiCopy hebben we daar de kennis, de ervaring en de kwaliteitsystemen voor.”

Actueel documentbeheer

Math Fredrix: “Met web-to-print kunnen documenten slim worden beheerd. Brochures die achterhaald zijn gaan uit de catalogus en de nieuwe, geactualiseerde, documenten komen er in. Neem bijvoorbeeld datasheets van producten die wijzigen.

Of prijslijsten. Of brochures en manuals. Omdat iedereen steeds over de actuele bestanden kan beschikken die snel geproduceerd worden, hoeven niet steeds grote voorraden besteld te worden waarvan later ruim de helft weer kan worden weggegooid.

De tijd ligt achter ons dat onnodig grote oplagen worden besteld omdat dan de prijs per stuk zoveel lager is. Vaak is de prijs per gebruikt stuk drukwerk dan veel hoger dan wanneer steeds kleine, slim geproduceerde, oplagen worden gemaakt. De techniek is ervoor om dat efficiënt te maken.”

Optimaal inzicht en controle

De organisatie kan met MultiCopy’s web-to-print systeem zelf aangeven wie wat kan bestellen en dus ook wie wat niet. En de administratie heeft een nauwkeurig inzicht in bestedingen, werk-in-uitvoering en wie wat heeft besteld. Real time.

Harrie van Vught: “In de praktijk zien we dat ook hier weer besparingen door ontstaan. Iedereen ziet meteen wat iets kost, maar bovendien of er recent nog besteld is. Zeker als meerdere mensen kunnen bestellen wordt zo de kans verkleind dat dubbel wordt besteld. De tijd van ‘beter mee verlegen dan om verlegen’ is hiermee volledig achterhaald.

“Dat inzicht dwingt de opdrachtgever en ons ook om steeds verder te gaan in het verbeteren van efficiency in bestel- en productieprocessen.”

Full service

Met web-to-print verlegt MultiCopy opnieuw grenzen. Math Fredrix: “We zijn een full service grafische dienstverlener met een historie van 35 jaar, met 80 vestigingen en ruim 40.000 klanten in het midden- en kleinbedrijf. Om dat te worden, maar vooral te blijven, moet je voorop blijven lopen.

“De tijd dat we een sneldrukkerij annex copyshop waren, ligt al lang achter ons. We zijn de enige organisatie van grafische bedrijven in Nederland die elk jaar met 10% of meer groeit. Dat kan alleen door innovatief te zijn en die dienstverlening te bieden waar de opdrachtgever behoefte aan heeft.”

MultiCopy staat klaar

Harrie van Vught: “Dat doen we met web-to-print, maar ook met ontwerpservice, met drukwerk, met grootformaat posters, met complete mailingproducties, met bouwtekeningen, met voordelige posttarieven, met digitaal drukwerk, met… noem maar op. Of we nu honderd visitekaartjes moeten drukken, een complete stand moeten aankleden, displays moeten maken of een bouwtekening moeten printen. We staan klaar.”

Math Fredrix: “Bedrijven die willen weten hoe hun werk slimmer, mooier, beter en efficiënter gemaakt kan worden, doen er verstandig aan om eens een afspraak te maken. Tien tegen één dat we daarin slagen.”

MultiCopy Venlo

Jan van Riebeeckweg 13

5928 LG Venlo

Tel. 077-323 54 54

www.multicopy.nl/venlo

MultiCopy Weert

Beekstraat 59

6001 GH Weert

Tel. 0495-54 77 77

www.multicopy.nl/weert

Math Fredrix van MultiCopy Weert: “Ruim 40.000 klanten in MKB”.

| juli 2007 | Multicopy | web-to-print |

MultiCopy ondernemer Harrie van Vught: “Slimmer, beter, mooier of efficiënter”.

Gemakkelijk bestellen via internet.

| BUSINESS | noord limburg | |

Voor wie interessant?

De web-to-print oplossingen van MultiCopy zijn geschikt voor alle bedrijven en organisaties die regelmatig druk- en printwerk (na)bestellen. In de praktijk is dat al het geval als u per jaar voor meer dan d 10.000,- aan druk- en printwerk bestelt. Of het nu gaat om huisstijldrukwerk, promotioneel drukwerk of direct mailings.

Bedrijven en organisaties die direct efficiency- en gemakvoordeel ervaren zijn bijvoorbeeld: winkelbedrijven, dealerorganisaties, ziekenhuizen, zorginstellingen, makelaars, reclamebureaus, gemeenten, scholen, handelsorganisaties, winkelketens, exportbedrijven en alle bedrijven en organisaties die met meerdere vestigingen werken.

Belangrijkste afspraken werktop

In 2010 moet 70 procent van de beroepsbevolking aan de slag zijn. Dat betekent 200.000 extra mensen aan het werk moeten. Werkgevers hebben daarvoor een plan op tafel gelegd, maar eisen in ruil daarvoor dat het kabinet het ontslagrecht zal versoepelen.

In het bijzonder moeten vrouwen meer aan de slag. Vanaf volgend jaar gaat een taskforce onder meer deeltijders stimuleren meer uren per week te gaan werken. De mogelijkheid voor gemeenten wordt verruimd om bijstandsgeld in te zetten als loonsubsidie, zodat werkgevers toch werklozen aannemen die ze anders niet in dienst zouden nemen. Voor mensen voor wie een ‘normale’ baan onbereikbaar blijft, komt de gesubsidieerde arbeid terug. Het kabinet bekijkt de mogelijkheid om via een wetswijziging mogelijk te maken dat WW-uitkeringen ook als loonsubsidie worden ingezet. Ook komen er 10.000 zogenoemde (gesubsidieerde) brugbanen voor deels arbeidsongeschikten die anders heel moeilijk aan de slag komen. Werkgevers en de vakbeweging gaan in cao’s afspreken dat meer wordt geïnvesteerd in scholing van personeel, ook in oudere werknemers. Daarvoor wordt onder meer een beroep gedaan op de zogeheten Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen van sociale partners. Het kabinet wil voor jongeren tot 27 jaar een leerwerkplicht invoeren. Sociale partners hebben toegezegd daarvoor meer banen te creëren, waarbij jongeren desnoods al werkend een diploma kunnen halen. Het kabinet heeft 1,2 miljard euro beschikbaar gesteld om onder meer met lastenverlichting, meer en tot op latere leeftijd werken aantrekkelijker te maken. Daarnaast is er 280 miljoen euro gereserveerd voor participatie aan de onderkant en armoedebestrijding.

Ondernemers willen kwaliteit onderwijs flink opkrikken

De kwaliteit van het onderwijs moet flink omhoog, zegt VNO-NCW-voorzitter Bernard Wientjes. Leraren die schaars zijn of die goed presteren, moeten beter worden betaald. En landelijke kwaliteitsnormen moeten strikter worden gehandhaafd. Aan de praktijk dat scholen mogelijkheden hebben om te ‘sjoemelen’ met toetsen of examens moet een einde gemaakt worden, aldus Wientjes in een videogesprek op de website van VNO-NCW. Onlangs presenteerden VNO-NCW en MKB-Nederland een ‘kwaliteitsagenda voor het onderwijs’. Daarin geven ze hun kijk op de problemen in het onderwijs en doen ze de nieuwe onderwijsminister Plasterk handreikingen voor verbeteringen. Ze verwoorden daarmee de klachten die de laatste jaren ook in het bedrijfsleven steeds meer te horen zijn. Mede als gevolg van de voortdurende onderwijsvernieuwingen is de aandacht de laatste jaren steeds meer verschoven van het overdragen van kennis naar algemene maatschappelijke vaardigheden. “Zaken als lezen, schrijven, rekenen, talenkennis, het is allemaal steeds verder achtergebleven”, aldus Wientjes.

Second life vooral experiment

Voor veel bedrijven is het betreden van de virtuele wereld Second Life nog een stap te ver. Dit geldt niet voor uitzendbureau Randstad en de ABN AMRO bank. Onlangs wisselden ze hun ervaringen uit met de andere bedrijven op het hoofdkantoor van Randstad. ABN AMRO had eind vorig jaar als eerste financiële instelling ter wereld een virtueel kantoor. Randstad opende in maart 2007 zijn eerste vestiging op Second Life. Beide bedrijven zijn lovend over de mogelijkheden van de 3d-wereld. Scepsis rond de virtuele wereld vanwege het relatief lage aantal regelmatige bezoekers in ons land, wuiven ze weg.

| | noord limburg | BUSINESS|

| business news | juli 2007 |

| juli 2007 | business news |

BSA jaagt op illegale software

Cradle to Cradle

Om achter illegaal softwaregebruik te komen, gebruikt de Business Software Alliantie (BSA) KvK-bestanden. De BSA vergelijkt het aantal medewerkers met het aantal verkochte licenties. Wanneer deze aantallen ver uiteenlopen, is er reden voor uitgebreid onderzoek. Verkoop van illegale software leidt tot forse boetes voor ondernemers en inbeslagname van apparatuur. Jaarlijks controleert Microsoft zo’n duizend kleinere computerwinkels op illegale software. Dat doet het bedrijf met verschillende mystery shoppers. Gemiddeld vraagt Microsoft voor ongeveer honderd winkels bij de rechter toestemming om een inval te doen. Volgens de BSA was de gemiddelde boete in 2006 zo’n 36.000 euro. Het mkb gebruikt meer illegale software dan grote bedrijven.

Als eerste regio ter wereld omarmt de Regio Venlo de principes van cradle to cradle (C2C), met de wereld tuinbouwtentoonstelling Floriade 2012 als meest opvallende project. William McDonough en Michael Braungart, bedenkers van C2C, beschouwen de Floriade als hét podium om C2C onder de aandacht te brengen van een breed publiek. De Floriade zal bij de verdere uitwerking van haar concept de C2C principes hanteren. De Kamer van Koophandel, de provincie Limburg, de Regio Venlo en de Floriade BV zijn na drie dagen brainstormen overeengekomen, om zich gezamenlijk definitief te profileren als duurzame regio op basis van het cradle to cradle concept.

De Floriade Venlo Principles: ‘Our mission is to use our Cradle to Cradle framework as an engine for innovation. Our Cradle to Cradle framework means: We are native to our place Our waste = food. Sun is our income. Our air, soil, and water are healthy. We design enjoyment for all generations’.

| BUSINESS | noord limburg | |

Forse groei aantal klusbedrijven

‘Bedrijfsleven pakt klimaatprobleem aan’

Het Nederlandse bedrijfsleven wil het probleem van het steeds warmer wordende klimaat ambitieus aanpakken. De voorzitters van VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland, hebben daartoe onlangs een voorstel voor een ‘duurzaamheidsakkoord’ aangeboden aan minister Jacqueline Cramer (VROM). Kern van zo’n akkoord is dat ondernemingen zich vastleggen op harde doelstellingen voor het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en dat het kabinet daarvoor de randvoorwaarden schept. De ondernemingsorganisaties vinden dat Nederland optimaal gebruik moet maken van de sterke kanten van het bedrijfsleven, dat een voorsprong heeft bij het ontwikkelen en toepassen van nieuwe technologie op het gebied van energie en klimaat. Bedrijven moeten de ruimte krijgen deze sterke kant verder te ontwikkelen en hun vindingen ook op grote schaal in het buitenland toe te passen.

Het aantal klusbedrijven neemt sterk toe, met name in Noord- en Midden-Limburg. De Kamer van Koophandel Nederland meldt in een rapport dat er vorig jaar 6250 klusbedrijven zijn bijgekomen, een stijging van 39 procent. Limburg scoort met 45 procent nog hoger. Hier kwamen 160 bedrijven bij, tegenover 40 in Zuid-Limburg (+ 11 procent). Noord- en Midden-Limburg tellen nu 450 klusbedrijven en zijn daarmee het zuiden van de provincie (400) voorbijgestreefd. Woordvoerster Monique Joosten van de Kamer van Koophandel in Venlo noemt de grote vraag naar ambachtslieden als oorzaak van de forse stijging.

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by