EDC Kyocera

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2007

| juli 2007 | EDC/DHL & Kyocera |

Peter Fleuren, wethouder Economische Zaken van de gemeente Helden:

“Uiteraard zijn wij als gemeente trots om een dergelijk groot bedrijf te mogen verwelkomen. Voor Beringe en omstreken betekent het een nieuwe economische impuls qua werkgelegenheid. Niet alleen trekt het nieuwe mensen, het zorgt ook voor een spin-off naar het lokale MKB. Het initiële contact met zowel DHL als Kyocera ging om planologische zaken zoals bouwvergunningen. Bedenk dat het gaat om in totaal 120.000 vierkante meter bouwgrond voor het distributiecentrum. Die mogelijkheid was er op ons bedrijventerrein. Uiteraard beschikken we in deze regio over voldoende personeel voor het fabrieksmatige werk. Mensen met een opleiding tot MBO en lager. Deze vergroting van de werkgelegenheid is voor mij als wethouder Economische Zaken het meest positieve element in dit verhaal; wij kennen traditioneel veel laaggeschoolden die moeilijk aan de bak komen.” Naarmate er meer VAL activiteiten (Value Added Logistics) plaatsvinden, zal er echter ook vraag komen naar hooggeschoold personeel, zo verwacht Fleuren. Met name het logistieke en operationele gedeelte vraagt om bekwame mensen.

Etienne Hendriks, General

Manager Kyocera Mita Nederland:

“De beslissing om naar Beringe te gaan lag in eerste instantie bij onze Europese moeder, Kyocera Mita Europe. Tot voor kort zaten we met het Europees Distributiecentrum in Hoofddorp, maar we waren al een tijdje op zoek naar een locatie die Europees gezien erg gunstig ligt. Beringe is niet alleen goed bereikbaar, het ligt ook vlakbij België en Duitsland; twee landen waar we erg actief zijn. De keuze had ook op bijvoorbeeld Duitsland kunnen vallen, dus ik ben als Nederlander erg blij dat we dit distributiecentrum voor ons land hebben behouden. De bedrijfcultuur en de manier van zakendoen is zo een stuk eenvoudiger. Je houdt bovendien een stukje meer invloed.” Met de installatie van het kersverse centrum, zal de kwaliteit van diensverlening vergroot worden, zo is de verwachting. Bovendien zal de levertijd drastisch dalen door korte lijnen.

John Scherder, General

Manager DHL Beringe:

“Het Europees Distributie Centrum wordt het beginpunt voor alle Kyocera-producten die vanuit Azië hierheen verscheept worden. Van hieruit gaan ze verder naar regionale centra elders in Europa. Op dit moment werken er zo’n duizend man, maar ik verwacht dat na de uitbreiding met nog eens 50.000 vierkante meter, dat aantal zal groeien naar rond de 1400 werknemers. Beringe is door DHL uitgeroepen tot een van de groeikernen, dus de werkgelegenheid zal toenemen. Als alles verloopt zoals gepland, zullen we dit najaar beginnen met de realisatie van een nieuw distributiecomplex, hier aan de overkant van de parkeerplaats.”

Een nieuwe impuls voor Limburg

Op zeven juni heeft de president van Kyocera Mita officieel het nieuwe Europese distributiecentrum in Beringe geopend. Het centrum, beheerd door DHL Exel Supply Chain, fungeert als hub voor meer dan zeventig landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Dagelijks worden 25.000 printers verscheept naar regionale distributiecentra of rechtstreeks naar de eindgebruiker. Dit opvallende nieuwsfeit was voor Noord Limburg Business aanleiding om even te bellen met drie belangrijke spelers in deze kersverse samenwerking.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by