Stadsboerderij Hagershof: De synergy van zorg en commercie

Magazines | Noord Limburg Business nr 2 2019Rendiz is een onderneming met een groot sociaal hart. De organisatie biedt mensen met een ondersteuningsvraag of achterstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid om hun talenten te ontwikkelen. Bij verschillende locaties in Noord- en Midden-Limburg kunnen mensen re-integratietrajecten volgen, werkervaring opdoen of dagbesteding afnemen. Rendiz heeft verschillende horecagelegenheden met een uniek aanbod, waarvan stadsboerderij Hagerhof in Venlo een mooi voorbeeld is.


Stadsboerderij Hagerhof is een unieke locatie waar groei, talent, zorg, ondersteuning, educatie, zakelijke markt en een duidelijke buurtfunctie op een krachtige manier samen komen. De kinderboerderij is een begrip in gemeente Venlo en vervult een belangrijke sociale functie in de wijk Venlo Zuid. Ouders met jonge kinderen uit de hele regio ontmoeten elkaar hier, terwijl de kinderen hier aan den lijve de natuur beleven. Maar ook de zakelijke markt komt hier voor vergaderingen, teambuilding of bedrijfsfeestjes. Het restaurant gaat veel verder dan een standaard pannenkoek voor de kinderen. Lokale lekkernijen staan op de menukaart, evenals goede salades en desserts. Het team bestaat uit professionals én mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. Een zeer ervaren kok zwaait de scepter in de keuken, dus bijzondere gerechten tijdens (bedrijfs) feesten en partijen zijn ook mogelijk. De wildavonden en de asperge/wijnproeverijen staan in de wijde omgeving bekend als culinaire hoogstandjes.

SLIM EN SOCIAAL
Hagerhof is sociaal, maar zeker ook commercieel een succes. Toen Rendiz de kinderboerderij overnam en het restaurant startte, liep nog niet alles naar wens. Er waren uitdagingen, want hoe combineer je de hoge werkdruk van de horeca met die kwetsbare collega’s die vanuit de zorg, dagbesteding of werkervaring opdoen? Om deze werknemers een goede omgeving te bieden, zorgen Ton Baetsen (locatiemanager bij Hagerhof) en de verscheidene werk- en trajectbegeleiders op de boerderij voor heldere afspraken en duidelijke kaders. “Duidelijkheid is misschien wel de belangrijkste tool voor onze organisatie. We mogen niet verwachten dat mensen met weinig ervaring in werk zelf grenzen kunnen stellen of onverwachte problemen even oplossen. Duidelijkheid geeft ze kracht.” Deze werknemers kosten meer aandacht, maar het maakt het werk ontzettend mooi. Het geeft een ander soort voldoening. Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf. “Wij zijn ontzettend trots op iedereen en dat laten we ook duidelijk zien. We laten trouwens op geen enkele manier zien of iemand afstand tot de arbeidsmarkt heeft of juist regulier werknemer. We zijn allemaal even hard aan het werk met onze valkuilen en talenten, meer hoeven we de gasten niet te vertellen.” Hagerhof is een heel mooie, veelzijdige locatie om een vak te leren, sociale vaardigheden en ervaring op te doen. “Voor veel bedrijven is het pijnlijk als een medewerker veel heeft geleerd en uitstroomt, voor ons is dat een moment van ongelooflijke trots.”

FANS, VRIJWILLIGERS EN AMBASSADEURS
Met de kwaliteit die we bieden en ons bijzondere verhaal zijn er veel fans en ambassadeurs. Wij laten met z’n allen zien dat je commercieel goed kunt draaien en toch heel sociaal kunt zijn. Echter: vrijwilligers, ambassadeurs en ‘vrienden van’ zijn voor het bestaan van Hagerhof ook noodzakelijk. Alleen op die manier kan de kinderboerderij goed worden onderhouden, kunnen de dieren de verzorging krijgen die nodig is en kunnen nieuwe ‘avonturen’ op het terrein worden ontwikkeld. Ervaar zelf deze prachtige locatie en boek een bedrijfsfeest, vergadering of teamuitje en wordt ook ambassadeur van Stadsboerderij Hagerhof.

Nieuwsgierig geworden? Kom dan op 26 mei naar de lentedag. Meer weten of reserveren? www.kinderboerderijhagerhof.nl
delen:

Noord Limburg Business nr 2 2019

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden