Hahebo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 1 2008

| maart 2008 | Met: Pierre Hermans | visie |

“In deze jaren zijn we uitgegroeid tot een unieke speler op de markt. Als enige in Nederland zijn we namelijk hét adres dat alle goederen koopt en verkoopt. Dat is een sterk punt, maar zeker zo belangrijk is dat wij hebben bewezen een betrouwbare, flexibele en bovenal kundige partner te zijn.”

Neus voor kansen

Het Hahebo verhaal leest als een jongensboek. Klein begonnen, uitgegroeid tot het ‘geweten’ van de Nederlandse handel. Pierre Hermans is namelijk een gewaardeerde gast die al diverse ministers heeft vergezeld op buitenlandse handelsmissies. Zijn neus voor kansen, zijn accurate kennis van prijzen en zijn vermogen om handel te zien, geven de missie een meerwaarde die niet mag worden onderschat. Pierre Hermans hierover: “De handelsmissies zijn voor mij een perfect podium. In eerste instantie diende ik het vertrouwen te winnen. Ik ben en blijf een gewone jongen die graag doet wat hij het beste kan. Praat met mij over handelen en kansen zien, dan kan ik me bewijzen. Maar alleen praten is voor mij niet voldoende. Ik wil resultaat zien. Met deze instelling heb ik veel respect afgedwongen. En nog steeds. Want de aanvragen om een ministerie te vergezellen komen met enige regelmaat binnen. Dat is zakelijk gezien van eminent belang. Hahebo is niet slechts een opkoper van faillissementspartijen, wij zijn een dienstverlener.”

Dienstverlenende organisatie

De laatste opmerking geeft aan dat Hahebo groeit. Pierre wederom: “Hahebo zie ik als een dienstverlenende organisatie. Wij zijn oplossingsgericht bezig. Met name bedrijven die opstalproblemen hebben, of die nieuwe inrichtingen of oude machinelijnen hebben, kunnen we heel goed van dienst zijn. Wij creëren ruimte, wij verlossen de klanten van de overtollige voorraden en machinelijnen die niet meer renderen. Niet afvoeren maar verkopen. Maak er handel van. Dan kom je al snel bij mij uit. Commerciële oplossingen aandragen voor acute problemen dat is ons grote USP.”

Tegen de stroom in

Naast de bovengenoemde activiteiten, geniet Hahebo ook grote bekendheid als opkoper in faillissementszaken. Bekend bij nagenoeg alle curatoren in Nederland, is het logisch dat het Boxmeerse handelshuis bij veel zaken als eerste wordt genoemd voor het opkopen van de boedel. Hermans: “Jarenlang op een goede wijze zakendoen met de diverse curatoren heeft ons tot een voorname partij gemaakt. Men weet dat men ons maar hoeft te bellen. Wij kunnen snel zaken doen en zorgen altijd voor een goede prijs. Bovendien nemen we de complete boedel over. Geen deelpartijen, maar alles. Dat is belangrijk. En prettig voor de partijen waar we zaken mee doen. Wij zijn ‘goed nieuws’ in een slechte tijd. De laatste jaren zijn voor ons goed geweest. Veel handel. Maar het is niet zo dat ik wacht op een recessie. Integendeel een handelaar vaart het best in goede tijden!”

Pierre Hermans van Hahebo:

‘Handelen is voor mij als ademen’

Pierre Hermans, directeur van Hahebo is een handelaar pur sang. “Het zit in mijn genen. Ik zie handel en handel er naar.” Het genenpakket zit hem als gegoten. “Handelen is voor mij als ademen. Ik moet het gewoon doen.” Samen met zijn partner Philip van Haeren zit hij al 25 jaar in zaken.

| BUSINESS | noord limburg | |

| maart 2008 | InnerSmile | nieuws |

InnerSmile richt zich op het welzijn van uw medewerkers. Hoe beter zij in hun vel zitten, des te beter is het voor u.

Stoelmassage is een krachtig en effectief instrument om in korte tijd te kunnen ontspannen. Het werkt preventief, maar helpt ook klachten te verlichten. De massage is gebaseerd op een traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt over de kleding heen gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het is een zeer effectieve manier om de circulatie te bevorderen, de energiebanen beter te laten stromen en het lichaam in balans te brengen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt.

De massage kent een vaste volgorde. Dit is prettig voor de cliënt omdat hij bij frequente toepassing van de massage geen verrassende handgrepen hoeft te verwachten en dus makkelijker kan ontspannen. Het resultaat? In 20 minuten verkwikt, ontspannen, energiek, helder en alert. Uw medewerkers verlaten de stoel met een lach op hun gezicht!

www.innersmile.nl

Krachtig en ontspannend

De stress die werkdruk met zich meebrengt vergt veel van ons lichaam en onze geest. Dat hoeft geen probleem te zijn, als we maar regelmatig ontspannen om te herstellen. Doen we dat niet, dan kunnen werkdruk, stress en een verkeerde houding leiden tot klachten als hoofdpijn, kramp in de nek of schouders, rugklachten, vastzittende spieren, stijve gewrichten en rsi. Medewerkers die lekker in hun vel zitten, presteren beter. Zij zetten zich nog meer in voor het bedrijf en/of melden zich minder vaak ziek.

Land- en tuinbouwsector Noord-Limburg:

Wat biedt de toekomst?

Tijdens deze bijeenkomst welke 28 maart zal plaatsvinden, gaan de verschillende partijen met elkaar de toekomst bespreken van bovenstaande sector. In deze branche waar de ontwikkelingen zich snel opvolgen, zijn natuurlijk voldoende onderwerpen om met elkaar van gedachten te wisselen. De volgende vraagstukken zullen de revue passeren: het energievraagstuk, schaalvergroting, kennis in de regio, Greenport en natuurlijk de Floriade. Met welke kansen en bedreigingen dient de land- en tuinbouwsector rekening te houden en hoe kan optimaal geprofiteerd worden van de ontwikkelingen op de markt? Hoe zien de gesprekspartners - o.a. Rabobank Venlo e.o., Maurice Kassenbouw, Makelaardij Van Rijn & Partners - bovenstaande ontwikkelingen? Natuurlijk zou deze bijeenkomst niet compleet zijn als er niet een aantal tuinbouwondernemers - Gipmans Planten, Paprikateler Wijnen B.V., Van der Hulst Rozenkwekerij B.V. en Sunny Tom Tomatoes- uitgenodigd zouden zijn. Zij kunnen het geheel toelichten vanuit het ondernemersperspectief in de tuinbouwbranche. Er zijn al een aantal samenwerkingsverbanden die de tuinders zijn aangegaan met niet- productgerelateerde bedrijven. Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking van Sunny Tom Tomatoes met zorgcentrum Auxiliatrix voor de levering van energie. Aangezien Venlo momenteel geen agrarische opleiding op HBO of universitair niveau kan aanbieden, ligt hier wellicht een grote kans om kennis vanaf de bron aan te trekken en te behouden voor de regio? U leest dat de regio Noord-Limburg genoeg gespreksstof en kansen biedt voor de land- en tuinbouwsector. In de volgende uitgave van Noord Limburg Business kunt u een mooi artikel lezen over deze interessante bijeenkomst en de zienswijzen op bovenstaande vraagstukken.

Recent is op initiatief van Makelaardij Van Rijn & Partners en het magazine Noord Limburg Business besloten om een bijeenkomst te organiseren met een aantal prominente partijen in de Noord Limburgse land- en tuinbouwsector.

| BUSINESS | noord limburg | |

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by