Business Flitsen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 3 2009

Wicro Plastics

uit Kessel sleept

miljoenen opdracht

in de wacht

Het Limburgse spuitgietbedrijf Wicro Plastics sleept een miljoenen opdracht van Stokke AS uit Noorwegen in de wacht. Na een uitgebreide screening komt het Kesselse bedrijf het beste uit de bus als ‘system supplier’ voor de trendy Xplory kinderwagen.

Wicro Plastics, met als kernactiviteit het spuitgieten van thermoplastische kunststoffen en het leveren van matrijzen, kwam het beste tegemoet aan de hoogwaardige eisen voor de productie van de kinderwagen van het merk Stokke. Stokke is fabrikant van innovatieve kinderproducten, zoals de Tripp Trapp stoel, met een omzet van circa 80 miljoen euro. Tot eind 2008 werd de award-winnende Stokke® Xplory® kinderwagen in Noorwegen geproduceerd. Aangezien de kinderwagen voornamelijk in de Benelux en Duitsland wordt afgezet, was het voor Stokke rendabeler om een leverancier in de buurt van het distributiecentrum DSV te Venlo te contracteren.

Als ‘system supplier’ heeft Wicro Plastics de opdracht voor het gehele proces van de productie van de kunststofdelen, het lakken, de assemblage, de gehele inkoop van ‘niet kunststof’ delen, het verpakken tot en met de opslag en levering van het eindproduct bij de distributeur. Hierbij worden de Limburgse bedrijven Westrom en Perfect Coat ingeschakeld voor de assemblage respectievelijk het lakken.

207 voor vrouwen, mannen kiezen Golf

Vrouwelijke leaserijders stappen bij voorkeur in een Peugeot 207. Voor mannen is dit een Volkswagen Golf. De nieuwe 20%- bijtellingcategorie gaat ten koste van de 25%-bijtellingklasse. Dat blijkt uit een analyse over het eerste kwartaal van het wagenpark van leasemarktleider Athlon Car Lease. Hoewel ruim driekwart van de nieuwe leaseauto’s nog in het hoogste bijtellingtarief valt, neemt de populariteit van auto’s in deze categorie gestaag af. Dit verlies is ten faveure van auto’s in de nieuwe 20%-categorie: ten opzichte van het eerste kwartaal 2008 verdubbelden de nieuwe bestellingen in deze 20%-categorie. Inmiddels valt 1 op de 8 nieuwe leaseauto’s hierin. Ook begint downsizing als trend langzaam zichtbaar te worden. Volkswagen is een voorbeeld van een fabrikant die op brede schaal downsizing toepast om in een lagere bijtellingklasse terecht te komen. Naast Volkswagen doen steeds meer merken aan downsizing en worden er diverse modellen uitgerust met start-stop-systemen om de CO2-uitstoot te verlagen. Leaserijders hoeven niet altijd kleiner te gaan rijden om wel fiscaal voordeel te behalen. Fabrikanten weten steeds beter in grotere modellen zuinigere motoren te plaatsen. Hierdoor is de bijtelling beperkt. De Volkswagen Passat met 1.4 TSI motor is daar een perfect voorbeeld van.

Women on top!

Internationaal PR bureau Open2Europe geeft met haar drie vrouwelijke vice-presidenten het goede voorbeeld voor Nederlandse bedrijven als onderneming met een zeer hoge emancipatiegraad. Nederland blijft, ondanks initiatieven als de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers, achter lopen op het Europese gemiddelde van vrouwen in topfuncties. Open2Europe, dat sinds haar oprichting acht jaar geleden een systematische groei heeft doorgemaakt van 50% tot 100% per jaar, bewijst dat een ‘feminine touch’ op internationaal niveau de sleutel tot succes kan zijn.

Slechts een kwart van de Nederlandse managers is vrouw, zo blijkt uit onderzoek van het Europese onderzoeksbureau Eurostat. In vergelijking met het Europese gemiddelde van 33% is dat een relatief lage uitkomst. Toch ontbreekt het niet aan initiatieven om hier verandering in te brengen. Op 11 juni zal bijvoorbeeld de Nationale Dag voor Vrouwelijke Managers plaatsvinden, een interessant project van Managers Netwerk Nederland, waarbij de meest onderscheidende en veelbelovende vrouwelijke manager zal worden benoemd. Helaas toont de praktijk aan dat vrouwen nog steeds niet als volwaardige collega worden gezien. In Nederland, maar ook in andere Europese landen, worden hogere posities nog steeds vergeven aan mannelijke collega’s in plaats van aan een gelijkwaardige vrouwelijke kandidaat.

Parkhotel Horst

Parkhotel Horst is een gloednieuw viersterren hotel. Uitstekend geschikt voor uw vergadering (12 moderne

zalen!) of diner in het sfeervolle

restaurant met uitzicht over het meer.

Tienrayseweg 2

5961 NL Horst

T. 077-3976000

F. 077-3976009

E. info@parkhotelhorst.nl

I. www.parkhotelhorst.nl

Golfbaan Landgoed Bleijenbeek

Golfbaan Landgoed Bleijenbeek

beschikt over een 18 holes Championship Course, 9 holes Par 3 – 4

oefenbaan, 9 holes Pitch- en Puttbaan, overdekte driving range

en verschillende oefengreens.

Bleijenbeek 14

5851 EE Afferden (L)

0485-530084

E info@golfbaanbleijenbeek.nl

I www.golfenopeenlandgoed.nl

Theater de Maaspoort

Een inspirerende locatie voor uw congres, evenement of vergadering, maar ook voor netwerkuitbouw of een onbezorgde theateravond voor u en uw zakenrelaties of medewerkers.

Oude Markt 30 • 5911 HH Venlo

T 077 3207222

E pr@maaspoort.nl

I www.maaspoort.nl

Toplocaties in Noord Limburg

Hotel Arcen

Hotel met 24 gloednieuwe kamers van alle gemakken voorzien. In een historisch oud pand. Sfeervolle brasserie en een terras midden op de markt.

Raadhuisplein 6

5944 AH Arcen

T 0031 (0)77 4732324

F 0031 (0)77 4734909

E info@hotelarcen.nl

I www.hotelarcen.nl

De Smidse

Daar waar ooit het vuur van de dorps-smid brandde, is het nu uitstekend vergaderen en confereren. Privacy en comfort voor u en uw relaties. Hotel-restaurant De Maasparel tekent voor de gastvrije verzorging.

Hotel-restaurant De Maasparel | De Smidse

Schans 3-5 • 5944 AE Arcen

077-4731296

I www.maasparel.nl

Het Maashotel

Het Maashotel in Broekhuizen, een schitterende locatie aan de Maas.

Overnachten, dineren en wegdromen aan de Maas. Het Maashotel beschikt ook over een conferentieruimte.

Nieuw: bedrijfscatering!

Veerweg 9-11 • 5872 AE Broekhuizen

T 077-4632114

I www.hetmaashotel.nl

Golfbaan Echt-Susteren

U kunt bij ons terecht voor een

golfles van onze professionals,

voor een clinic onder begeleiding van een pro of om natuurlijk zelf

de baan te bespelen.

Hommelweg 3

6114 RR Susteren

T 046 - 449 49 92

E info@golfbaanecht-susteren.nl

I www.golfbaanecht-susteren.nl

‘Brasserie

In de Witte Dame’

U kunt er terecht voor feesten, partijen, recepties, ontbijt of brunch, lunch of diner en zakelijke presentaties.

Pastoor Vullinghsplein 14

5971 CB, Grubbenvorst

T 077- 327 8051

E info@indewittedame.nl

I www.indewittedame.nl

Brasserie Maasduinen & Café Lief

In deze bosrijke, ontspannen omgeving ligt Brasserie Maasduinen. De perfecte locatie voor uw zakelijke lunch en waar vergaderen in een relaxte sfeer gegarandeerd is. Naborrelen en netwerken in Café Lief maakt van uw dag een succes!

Route A73 afslag 17

Maalbekerweg 25

5951 NS Belfeld

T 077-4751782

E info@brasseriemaasduinen.nl

I www.brasseriemaasduinen.nl

delen:
Algemene voorwaarden