Landgoed Golfbaan Bleijenbeek: Winters vertier in Afferden

Magazines | Noord-Limburg Business nr 5 2009

Winters vertier

in Afferden

“De winterperiode is altijd een tijd waarbij het rustig op de golfbaan wordt”, vertelt Stan Philipsen, algemeen manager van Golfbaan Landgoed Bleijenbeek. “Van april tot oktober wordt er volop gebruik gemaakt van onze golfvoorzieningen, het clubhuis en de beide vergaderzalen. Maar om ervoor te zorgen dat we in de winter ook in contact blijven met onze leden, gaan we voor deze periode een aantal activiteiten organiseren. Er worden onder andere speciaal voor de businessleden en eventuele introducés korte 9 holeswedstrijden georganiseerd. Deze vinden plaats op vaste dagen in de week en duren hooguit twee uur. Na de wedstrijd volgt een ludieke prijsuitreiking en een kop snert. We hopen hiermee een laagdrempelige activiteit te creëren waar leden spontaan aan deelnemen als ze wat tijd overhebben.” Bijzonder hierbij is dat Bleijenbeek het gebruik van wintergreens zo veel mogelijk uit wil stellen. “We willen graag dat leden zo lang mogelijk de kans krijgen om te golfen zoals het is bedoeld. Wanneer de wintergreens uiteindelijk wel worden ingezet, gaat ons tarief ook omlaag.”

Bleijenbeek heeft echter nog meer winterse verrassingen. Philipsen: “Naast de wedstrijden willen we onze leden van de businessclub de komende winter ook gratis lessen aanbieden. Eén keer per week kunnen geïnteresseerden in groepsverband bijles krijgen van onze beide golfprofessionals. Zo kan je bijvoorbeeld je pitch oefenen of wat tips vragen.” Daarnaast komt Bleijenbeek nog met een speciale aanbieding voor nieuwe leden: “Nieuwe leden die nog geen GVB hebben, kunnen hiervoor vóór april gratis les krijgen.”

Overnachten

Bijzonder aan golfbaan Bleijenbeek is dat er naast golfen en vergaderen nu ook de mogelijkheid bestaat om er te overnachten. “Boven de inkomsthal hebben we een ruim appartement aangelegd waar met drie slaapkamers, twee badkamers, een keuken en een woonkamer zes personen kunnen verblijven”, vertelt Philipsen. “Het vormt een ideale combinatie met een golfcourse, een korte GVB cursus, een vergadering of met de diverse activiteiten die in het omliggende natuurgebied kunnen worden ondernomen. Zie het als een weekendje weg.” Het appartement heeft een eigen ingang en elke kamer heeft een fraai uitzicht op de baan.

Groene aanpak

Bleijenbeek heeft respect voor haar omgeving en werkt daarom nauw samen met de Nederlandse Golf Federatie (NGF). Philipsen: “Er zijn plannen om een tweede 18 holesbaan bij te gaan bouwen. Dit willen we graag zo aanpakken dat de natuur hier geen schade aan ondervindt. We volgen dan ook het NGF-programma ‘Committed to Green’ (CtG) dat de kwaliteit en het landschap van een golfbaan bewaakt. We hopen voor onze gedegen aanpak en respect voor de natuur een CtG-certificaat te mogen ontvangen.”

In de tussentijd kunnen leden zich vermaken met de extra winterse activiteiten. Philipsen vindt golfen in de winter zelf ook erg prettig: “De baan ligt er in de winter heel mooi bij en is de omgeving heel rustgevend.”

www.golfenopeenlandgoed.nl

Met een 18 holes Championship Course, 9 holes Par 3-4 baan, 9 holes Pitch- en Puttbaan, oefengreens en een driving range trekt Landgoed Golfbaan Bleijenbeek golfers uit het hele land. En speciaal voor het aankomende winterseizoen heeft Bleijenbeek voor haar (zakelijke) leden extra activiteiten in de planning.

Stan Philipsen op het balkon van het appartement

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by