JDS bedrijfsautomatisering bv: Thuiswerken wint aan populariteit

Magazines | Noord Limburg Business nr 4 2020

John Stroek

Hoewel er in het voorjaar nog wat huiverig tegenaan werd gekeken, wordt thuiswerken door steeds meer bedrijven omarmd. Het is dan wel zaak om je fysieke en online omgeving hierop goed af te stemmen.

Fotografie: Joost Franken

In het voorjaar noemde Lejos Schouwenberg, accountmanager bij JDS bedrijfsautomatisering bv, de coronacrisis nog een testcase voor het thuiswerken. Het lijkt erop dat deze testcase in de regio Noord-Limburg succesvol is verlopen. "Waar het thuiswerken voor de coronacrisis - ondanks de herhaalde oproepen vanuit de overheid - maar niet van de grond kwam, beseffen steeds meer ondernemers dat de huidige situatie nog wel even zo zal blijven. Bovendien ervaren zij nu ook de voordelen hiervan zoals het besparen van reis- en filetijd en de flexibiliteit in uren voor de werknemers."

Inrichting

Thuiswerken vergt echter de nodige voorbereidingen volgens accountmanager John Stroek. "De fysieke thuiswerkplek moeten goed worden ingericht. Medewerkers hebben bijvoorbeeld behoefte aan een groter beeldscherm, goede audio en een camera. Ook krijgen we veel vragen over het gebruik van MS Teams. Daarnaast merken we dat onze klanten steeds meer vaardigheden ontwikkelen op het gebied van online content zoals webinars en podcasts. Zij vragen ons hun conference rooms op kantoor zo in te richten dat er online presentaties kunnen worden gegeven. Met de goede ICT-middelen in huis heb je daar dus niet altijd een externe techniekpartij voor nodig."

Hosting

Om het thuiswerken goed en veilig te kunnen faciliteren, is het ook verstandig om de hosting onder de loep te nemen. "In principe is dit per gebruiker geregeld", vertelt Lejos. "Je klapt thuis je laptop met Windows Pro open en je kunt aan de slag. Wel is het zaak om de beveiliging goed in te regelen, bij voorkeur door middel van tweetrapsverificatie met wisselende inlogcodes." John: "Het grote voordeel van onze abonnementen is dat je de hosting naar behoefte kunt op- of afschalen. Bedrijven binnen bijvoorbeeld de e-commerce en de logistiek hebben het nu drukker dan ooit."

Balans

Nu de trendbreuk met betrekking tot het thuiswerken een feit is, verwachten Lejos en John dat dit fenomeen verder gaat doorzetten. "Thuiswerken is echt een blijvertje, al zal de combinatie met werken op kantoor zeker terugkeren zodra dit weer kan", zegt John. "Mensen missen nu het sociale aspect en het samen vergaderen. Daar komt uiteindelijk een balans in waar je met de juiste middelen flexibel en goed beveiligd op in kunt spelen."

Lejos Schouwenberg

delen:
Algemene voorwaarden Hosted by