Golfbaan de Golfhorst: Op de baan leer je elkaar goed kennen

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022Zes jaar geleden werd Golfbaan de Golfhorst in America overgenomen door Golfbaan de Swinkelsche uit Someren. Na de nodige investeringen te hebben gedaan, biedt de Golfhorst 362 dagen per jaar een uitstekend onderhouden baan, een laagdrempelige sfeer en een zeer actieve business club.

Fotografie: Marcel Krijgsman
 

Golfbaan de Golfhorst stond volgens baanmanager Derk Jolles voorheen bekend als een natte baan. "Om het golfcomplex met 18 holes golfbaan en een 9 holes PAR-3 baan het hele jaar door bespeelbaar te houden en het golfplezier te verbeteren, hebben we de afgelopen jaren flink geïnvesteerd. Zo hebben we onder andere een drainagesysteem aangelegd zodat een teveel aan (regen)water kan afvloeien. Ook hebben we het beregeningssysteem uitgebreid met volledige beregening op de fairways van zowel de grote baan als de PAR-3 baan. Beregening op de fairways zie je lang niet bij alle golfbanen terug. De begroeiing op de baan is zo aangepast dat je als golfer beter zicht hebt en het gras optimaal kan profiteren van het zonlicht." De faciliteiten bij de golfbaan zijn eveneens aangepakt. "We hebben flink in de horeca geïnvesteerd met een nieuw terras en nieuwe koffiemachines. Het clubhuis hebben we van nieuwe tafels en stoelen voorzien. Met een pachttermijn van tien jaar kunnen we de komende tijd gaan bouwen aan een mooie club met enthousiaste leden. Die langetermijnvisie past bij het familiebedrijf van de Swinkelsche."

Laagdrempelig

Golfbaan de Golfhorst kenmerkt zich als een laagdrempelige baan met een gemêleerd gezelschap. "Bij ons zijn zowel leden van de golfclub, Greenfee-spelers als leden van onze business club van harte welkom", geeft Derk aan. "Daarnaast bezoeken wandelaars en fietsers onze horeca en worden er hier zelfs huwelijken, koffietafels en feesten georganiseerd."

Wil je via de Golfhorst je zakelijke netwerk uitbreiden, dan kun je kiezen voor een Business Club lidmaatschap waarmee je deel mag nemen aan de elf business golfdagen die er jaarlijks worden georganiseerd. Ondernemers die graag zelf regelmatig een rondje willen lopen met een zakenrelatie, kunnen dit lidmaatschap uitbreiden met speelrecht. Daarnaast zijn er diverse sponsormogelijkheden. "Wij zijn graag de spil in het leggen van contacten en stellen indien gewenst ondernemers aan elkaar voor. Via onze Business App kunnen alle business club leden onderling contact zoeken en kijken met wie ze tijdens de business golfdagen in een flight willen spelen. Niet alleen tijdens de flight, maar ook tijdens de ontvangst, de pauze met een hapje en een drankje en het afsluitende diner heb je als lid alle mogelijkheden om je netwerk uit te breiden."Ware aard

Dat het netwerken op de golfbaan bevalt bij het mkb, ziet Derk terug in het groeiend aantal business club leden bij Golfbaan de Golfhorst. Ook weet hij precies waarom het golfen de afgelopen jaren in populariteit is gestegen bij deze categorie ondernemers. "Golfen biedt de ideale gelegenheid om te netwerken terwijl je buiten actief bezig bent. Bovendien bouw je aan de kwaliteit van je netwerk. In de uren die je samen op de baan doorbrengt, leer je iemand goed kennen en komt de ware aard van je medespeler(s) boven. Of iemand zich aan de gedragsregels houdt, maar ook wat iemand wel of niet deelt op zakelijk- of privégebied, bepaalt mede of je met iemand zaken wil doen."

Meer weten over de mogelijkheden bij Golfclub de Golfhorst? Kijk op www.golfbaandegolfhorst.nl/businessclub.


Vergaderen op de golfbaan

Leden van de business club van Golfbaan de Golfhorst profiteren naast het netwerken en het golfen van nog een voordeel. Zij mogen gratis gebruikmaken van de vergaderruimte in het clubhuis, dat is voorzien van een eigen ingang en een eigen toiletgroep. "De ruimte wordt regelmatig gebruikt voor vergaderingen, trainingen, presentaties en besloten diners", vertelt baanmanager Derk Jolles. "Veel bedrijven combineren een vergadering met een rondje spelen of een golfclinic, om vervolgens de dag af te sluiten met een borrel of een diner. Dat kan in het restaurant in de vorm van een buffet of diner, of met een barbecue of een diner op het terras."

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by