Business en events in De Maaspoort: Eef den Dekker versterkt het team

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022

Fotografie: Laurens Eggen

Eef den Dekker, mogelijk een bekend gezicht. Waar kennen mensen jou van?

"Ik verbaas me er altijd over dat veel mensen mij van vroeger kennen, toen ik op 15-jarige leeftijd Tilt bij Omroep Venlo presenteerde. Gek genoeg denken mensen daarom vaak dat ik bij Omroep Venlo heb gewerkt, maar hier heb ik dus alleen vrijwilligerswerk gedaan. Wel heb ik 13 jaar lang als evenementenmanager voor Venlo Partners en gemeente Venlo gewerkt. Ik was betrokken bij ongeveer 180 evenementen per jaar, als spil tussen organisaties, horeca en de gemeente. Na 13 jaar zat mijn opdracht erop en werd het tijd voor iets nieuws. Toen ben ik voor mezelf begonnen met losse opdrachten en organisatie-ondersteuning. Voordat ik daarmee begon, ben ik eerst 3,5 maand gaan reizen met mijn gezin. Amerika, Colombia, Panama, Costa Rica, het Caribisch gebied. Prachtig was het. Toevallig was de première van de documentaire 'Nao 't Zuuje' in De Maaspoort mijn eerste officiële project na onze reis. In die periode sprak ik een oud-klasgenoot die samen met zijn vrouw een uitvaartbedrijf had overgenomen en hulp kon gebruiken bij het opbouwen van de nieuwe organisatie. Hier ben ik uiteindelijk bijna 5 jaar met heel veel plezier gebleven. Iemand zei me rond die tijd letterlijk: "De Maaspoort heeft iemand zoals jou nodig." En die avond kwam op miraculeuze wijze de functie Manager Business & Events voorbij op social media. Ik zag direct heel veel kansen en kreeg ontzettend veel zin in de opdracht die er ligt. Ik kan weer vooruit en word uitgedaagd. Ik denk met regelmaat: 'Oh shit wat moet ik hier nu weer mee', dat maakt het juist leuk."

Wat wil je juist anders gaan doen of juist behouden?

"Mijn contacten in het Venlose zorgen er hopelijk voor dat we nog beter kunnen laten zien dat het gebouw zoveel meer biedt dan alleen theater. Mensen moeten dit zelf gaan ervaren en op die manier ambassadeur worden van alles wat hier kan en gebeurt. Daarnaast mogen wij als organisatie zichtbaarder zijn. Het is tenslotte een multifunctioneel gebouw met legio mogelijkheden, allemaal onder één dak. Dit weet nog lang niet iedereen. Voor mij is er de uitdaging om De Maaspoort nog meer open te maken. Sneller te schakelen, nog meer en breder samen te werken en aansluiting te zoeken bij partners waar je misschien niet meteen aan denkt. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld bezig met het bedenken van simpele toevoegingen aan de vergaderarrangementen die de uniciteit van De Maaspoort volledig tot zijn recht laten komen én die verrassend zijn. Als iemand een idee voor een mooie samenwerking heeft, neem vooral contact met me op!"

Wat is typisch Eef?

"Regelmatig stel ik mezelf de vraag: noem eens twee dingen, die je normaal nooit zou doen of voorstellen. Ga buiten je comfortzone, dan zul je zien dat alles kan. Zelfs als je denkt dat het niet kan. Ik daag mezelf en mijn team graag uit om iets anders te doen en creatief te zijn. Ik ervaar de organisatie als een warme omgeving, waar je mag vallen en weer opstaan. Dit is iets moois om te behouden en nog meer te laten zien."Je hebt in een korte tijd ook al nieuwe leden geïntroduceerd bij Businessclub Theater & Zaken.

"Ik vind het mooi om te achterhalen welk doel alle leden hebben om bij de businessclub aangesloten te zijn. Kansen zie ik nog wel in samenwerken met bijvoorbeeld andere businessclubs en iets gerichter bedrijven en wensen aan elkaar te koppelen. Want hoe leuk is het om een heerlijke avond uit te gaan met een relatie, waarbij meteen een andere dynamiek ontstaat doordat bijvoorbeeld een partner meekomt. Dat geeft mij zo veel ideeën, de komende jaren ben ik nog wel zoet. Eigenlijk wel grappig: ik vind het echt heel erg leuk, ondanks dat het een commerciëlere functie is dan ik gewend ben. Ik ben van nature iemand die iets wil komen brengen waar iemand ook echt iets aan heeft."

Waarvan krijg je de meeste energie?

"Samen een doel bereiken. Ik hoef geen schouderklopjes. Als mijn team goed gepresteerd heeft en we samen een doel bereikt hebben of een toffe kans gepakt, ben ik blij. Ik kan goed complimenten geven, maar minder goed ontvangen. Overigens ben ik volgens mij altijd mezelf, enthousiast en recht-door-zee. En dat vindt niet iedereen altijd fijn. Ik kijk er naar uit om mee te lopen met andere afdelingen. Oprecht vragen stellen en ontdekken hoe het gaat en hoe iedereen werkt, alleen dan kun je meepraten. Oprechte interesse en eerlijkheid horen bij mij."

Welke artiest hoop je nog eens te ontmoeten?

"Een vraag die je beter zou kunnen stellen: Hou je van theater? Ik wist van tevoren niet dat ik theater zo mooi kon vinden. Dat vind ik nu dus ook heel leuk om mee te geven aan mensen die ik spreek. Ik merk wel dat ik zelf dan vooral bezig ben met alles er omheen. Ik wil altijd dat iedereen het fijn vindt en het naar zijn zin heeft. Op mijn eigen verjaardag hang ik ook de eventmanager uit. Best een vermoeiende eigenschap hoor, al ben ik bijna nooit uitgeblust. Ik kan ook echt balen als ik op zaterdagavond niks te doen heb en op de bank zit. Laat mij maar lekker organiseren dat anderen artiesten kunnen ontmoeten dus."

maaspoortevents.nl

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by