De Stijl Van: Marivonne van Kralingen, Voor de Zaak

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022


Marivonne in haar dagelijkse outfit.

In de rubriek 'De Stijl Van' wordt een ondernemer uit de regio Noord-Limburg gekleed door de Fashion Guides van modezaak Jansen-Noy. Ditmaal is Marivonne van Kralingen van advocatenkantoor Voor de Zaak aan de beurt.

Fotografie: Daisy Roefs

Marivonne van Kralingen is advocaat arbeidsrecht, mediator en mede-eigenaar van advocatenkantoor Voor de Zaak uit Venlo. De keuze voor haar kleding wordt mede bepaald door de setting en de bedrijfscultuur van de klanten die ze bezoekt. "Mijn eigen voorkeur gaat uit naar kleding die niet al te veel het beroep van advocaat uitstraalt. Ik sta graag naast mijn cliënten en wil voorkomen dat een echte advocatenuitstraling afstand creëert. Op kantoor, maar ook wanneer ik als mediator optreed en een open uitstraling wil hebben, draag ik daarom bij voorkeur een jasje en een nette broek met pumps. Wanneer de setting vraagt om de meer 'strenge advocaten-uitstraling', draag ik een mantelpakje of een pak. Verder houd ik erg van kleur, met name groen en roze zijn favoriet."

In de zomer wil Marivonne voor een dagje op kantoor haar hakken nog wel eens inruilen voor sneakers. Dit jaar is dat moment al eerder aangebroken, aangezien ze op het moment van de fotoshoot 20 weken zwanger is. Voor Fashion Guides Melanie en Katja van Jansen-Noy is dat geen enkel probleem. Zij selecteerden voor Marivonne drie stijlvolle outfits.


Eerste look: kleurig pak

Bij de eerste outfit hebben Melanie en Katja goed gelet op Marivonnes voorkeur voor kleur. Onder het ijsblauwe jasje en de bijhorende broek draagt de Venlose zakenvrouw een fuchsiakleurige blouse van Fabienne Chapot met kleine ruches aan de kraag en de mouwen. De goudkleurige knopen hebben de vorm van een zeester. Deze kleur komt terug in de pumps. “Het pak ondersteunt de krachtige uitstraling van een advocaat, de mooie snit maakt het vrouwelijk”, licht Melanie toe. Marivonne kan dit zeker beamen: “Dit is een mooi voorbeeld van een echte advocaatoutfit.”


Tweede look: Luxe uitstraling

De tweede outfit haakt in op een trend van nu: de klassieke, geruite pantalon. Melanie en Katja combineren deze met een witte bloes met opengewerkte mouwen die van borduursel zijn voorzien. Daarover draagt Marivonne een lang gilet van zacht leer. De witte enkellaarzen maken de look af. Melanie: “Deze outfit is zakelijk dankzij de luxe uitstraling van het materiaal van de gilet en het ton sur ton effect dat de items samen creëren.” Marivonne was zelf niet tot de combinatie gekomen, “maar de losse items vind ik erg fraai.”Derde look: ontspannen zakelijk

De derde outfit bestaat uit een spijkerstof jurk met een brede ceintuur. De driekwart mouw is afgezet met plooitjes. In de pumps zijn de kleuren paars, roze en oranje verwerkt. Het roze van de pumps komt terug in de sjaal, net als de lichtgrijze kleur van de tas. “Dankzij de donkere kleur van de jurk oogt het geheel klassiek en zakelijk”, geeft Melanie aan. Marivonne vindt het een echte mediation-outfit. “Deze kleding is zakelijk, maar straalt tegelijkertijd uit dat je met me kunt praten. Ook voor een dagje op kantoor of voor een privégelegenheid is dit een prima combinatie. Ik houd van de felle kleuren.”

Marivonne vond de fotoshoot zeer geslaagd. “Het is altijd fijn om wat extra tips te krijgen. Voor zo’n shoot trek je toch hele andere kleding aan dan dat je normaal zelf zou kiezen. Met hele verrassende combinaties als resultaat.”

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden