Testverslag TOYOTA MIRAI PRESTIGE, Mengelers Automotive Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022TOYOTA MIRAI PRESTIGE

Dealer: Mengelers Automotive Venlo
Afgevaardigde tijdens de testdag: Arjan Thomas

"Gedistingeerde auto, met mooie velgen"

Ton van den Broek:

"Een mega vette, statige bak, ik kende dit model niet. Het interieur geeft je het gevoel dat je in een cockpit zit. Het zitcomfort is goed, het interieur is ruim. Dat lijkt ten koste te gaan van de bagageruimte, want die is krap. Het is geen snelheidsmonster, maar het voelt heerlijk hoe hij naar 100 km/u vliegt. De auto rijdt op waterstof, wellicht dat dat een negatieve invloed heeft op de prijs. Verder een top auto."

Frank Niessen:

"Een opvallend strak design. De afwerking is goed en als bestuurder zit je echt in een cockpit. Ook veel opties, de kwaliteit klopt. Prima zitcomfort, achter minder beenruimte en ook de bagageruimte is beperkt. De auto ligt goed op de weg en is prettig te besturen. Dit is de eerste keer dat ik in een door waterstof aangedreven auto rijdt, de motor levert in elk geval meer dan genoeg power. Alles bij alles vind ik het een echt complete auto. De prijs is aan de hoge kant, daar staan een grote actieradius en een gunstige bijtelling tegenover."

Alwin Sahr:

"Gedistingeerde auto met mooie velgen. De afwerking en kwaliteitsbeleving kloppen, het interieur heeft een luxe uitstraling, maar had een modernere look kunnen gebruiken. De stoelen zijn super, de bagageruimte is beperkt. Ik vind de besturing wat tam en ik had eigenlijk ook wel wat meer vermogen verwacht. De grootste innovatie is natuurlijk de waterstofmotor. Die nieuwe techniek kost geld en daardoor is de wat hogere aanschafprijs wel gerechtvaardigd."

Henk Poels:

"De vormgeving is mooi, sportief. Dat geldt ook voor de afwerking en de kwaliteitsbeleving. Het interieur valt me wat tegen, ik ben van Toyota meer gewend. Het zitcomfort is daarentegen prima en de auto biedt voldoende binnenruimte. De bagageruimte is in verband met de waterstoftank klein. De besturing is soepel en vloeiend, de auto ligt prima op de weg. De elektronische functies kunnen wel wat innovatie gebruiken. De prijs is goed, wel wat hoger in verband met waterstof."
Specificaties

Merk: Toyota

Model: Mirai

Uitvoering: Prestige

Vermogen (pk): 182

Transmissie en aantal versnellingen: Automaat

Verbruik: 0,89 kg/100 km

Actieradius (WLTP): tot 650 km

CO2-uitstoot (g/km): 0

Ledig gewicht (kg): 1.895

Inhoud laadruimte (min.-max., l): 278

Gemonteerde opties: panoramisch dak, parkeersensoren voor en achter inclusief Park Pilot, stoelverwarming voor- en achterstoelen, 20 inch lichtmetalen velgen zwart

Vanafprijs (incl. BTW): 67.350

Prijs testauto (incl. BTW): 73.950

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 949,79

Lease prijs testauto (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 1.112,73

 

 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by