Testverslag LEXUS NX 450h+, Lexus Sittard

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022LEXUS NX 450h+

Dealer: Lexus Sittard
Afgevaardigde tijdens testdag: Bas Hubers


"Een prachtige auto die aan alle kanten luxe uitstraalt"


Erwin Reijnen:

"Wat mij betreft een prachtige en elegante auto. Zeer hoog afwerkingsniveau, maar dat kun je bij Lexus verwachten, net zoals het infotainment pakket. Zeer goed. Dat geldt ook voor het interieur en de kwaliteitsbeleving: luxe en rustgevend. De besturing en de wegligging vinden de juiste balans tussen sportief en comfortabel. Dat geldt ook voor de motor en de versnellingsbak, perfect passend bij het type auto. Het levert al met al een fijne rijbeleving op. En als de prijs-kwaliteitsverhouding dan ook nog klopt, heeft Lexus weer een mooie prestatie geleverd."

Philippe Straten:

"Een prachtige kleur die de auto meteen een luxe uitstraling geeft. Het interieur is erg mooi, met details die dat gevoel van luxe oproepen. Prima zitcomfort en een flinke bagageruimte, groter dan ik had verwacht. De auto rijdt erg rustig, ligt lekker op de weg en de prestaties zijn prima. Opvallend vind ik het rustige rijcomfort, de details in het interieur en de luxe uitstraling. Voor mij een dikke acht."

Frank Niessen:

"Een prachtige auto die aan alle kanten luxe uitstraalt en met een enorm oog voor details. Duidelijk het luxe broertje van Toyota. Ruim, zowel voor- als achterin en veel opbergruimte. De perfecte wegligging en een goed onderstel zorgen voor een gemakkelijke besturing. De combinatie tussen elektrisch en benzine zorgt dat je sportief en toch milieubewust kunt rijden. Wanneer je bedenkt dat je in een luxe en complete auto rijdt, is de prijs alleszins acceptabel."

Berend van Berkel:

"Mooie lijnen en een stoere neus, dat zijn de eerste dingen die opvallen. Over de inrichting van interieur en dashboard is goed nagedacht, alles zit waar het hoort en is gemakkelijk te bedienen. Besturing en wegligging zijn prima en dat geldt ook voor de motorprestaties. Ik vind de opvallende camerafuncties mooi, kortom een auto die hoge waarde uitstraalt en dat ook waarmaakt."
Specificaties

Merk: Lexus

Model: NX 450h+

Uitvoering: Launch Edition

Cilinderinhoud (cm3): 2.487

Vermogen (pk): 309

Transmissie en aantal versnel-lingen: 6

Verbruik (l/100 km of kWh): 1,0 (gecombineerd)

CO2-uitstoot (g/km): 22

Ledig gewicht (kg): 1.965

Inhoud laadruimte (min.-max., l): 520-1.411

Gemonteerde opties: Metallic lak

Vanafprijs (incl. BTW): 73.890

Prijs testauto (incl. BTW): 75.185

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 1.086
 

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden