Testverslag VOLVO XC60 - Volvo Rutten Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022



VOLVO XC60

Dealer: Volvo Rutten Venlo
Afgevaardigde tijdens testdag: John Sprengers

"Een typische Volvo, compleet, degelijk en luxe"

 

Erwin Reijman:

"De XC60 heeft een sportieve en luxe uitstraling. De afwerking en kwaliteitsbeleving zijn hoogwaardig en stijlvol en dat geldt voor de buitenkant en het interieur. Dat voelt heerlijk en geeft rust. Het zitcomfort is goed, de auto is ruim. Voor de wegligging en de besturing is duidelijk gezocht naar een balans tussen comfort en sportief. Wat de motor betreft had ik wat meer verwacht van die 455 pk, alhoewel het natuurlijk nog steeds veel meer is dan nodig. Al bij al vind ik het een hoogwaardige auto met een geweldige uitstraling. Zijn prijs dus waard."

Haico Dings:

"Een typische Volvo; compleet, degelijk en luxe. Daar zou ik veiligheid aan kunnen toevoegen. Het interieur is praktisch, sportief en mooi. Het zitcomfort is goed. Wegligging en besturing zijn vertrouwd, strak en prettig. De prestaties zijn sportief en toch comfortabel. De elektronische functies ogen modern en compleet. Dit is de sportieve versie van een Volvo, zonder afbreuk te doen aan comfort en veiligheid."

Paul Philipse:

"Een prachtig design, een mooie uitstraling, met de bij Volvo horende kwaliteitsbeleving en afwerking. Het interieur is rustig, het zitcomfort klopt, de ruimte voldoet (alleen achterin wat beperktere beenruimte) en de bagageruimte is groot. Stugge vering, fijne wegligging en besturing. De motor past bij een sportieve auto, de automaat werkt uitstekend. De elektronische functies en innovaties maken indruk. De prijs-kwaliteit hoort bij de prijsklasse, dus ook dat klopt."

Geert Schoolmeesters:

"Ik vind de Volvo XC60 een verrassend mooie auto, die helemaal top is afgewerkt. Het interieur is heerlijk Zweeds en erg mooi. Goed zitcomfort, meer dan voldoende opbergruimte. De wegligging en besturing voelen goed en dat geldt ook voor de aandrijflijn. De auto combineert rust met een mooi design, zowel binnen als buiten. Behoorlijk aan de prijs, maar volstrekt begrijpelijk, je krijgt veel waar voor je geld."


Specificaties

Merk: Volvo

Model: XC60

Uitvoering: T8 Polestar Engineered

Cilinderinhoud (cm3): 1.969

Vermogen (pk): 455

Transmissie en aantal versnel-lingen: 8-Automaat

Verbruik (l/100 km): 1,5

CO2-uitstoot (g/km): 27

Ledig gewicht (kg): 2.050

Inhoud laadruimte (min.-max., l): 468-1.410

Gemonteerde opties: Elektrische stoelen, full LED-koplampen, Bowers & Wilkins, Adaptieve cruise control, Panoramadak, BLIS, getinte ramen, 360 Came-ra, leder dashboard, stoel- en

stuurwiel verwarming, Stand-kachel, elektrische achterklep, Parkeersensoren.

Vanafprijs (incl. BTW): 62.495

Prijs testauto (incl. BTW): 89.900

Leasetarief vanaf (excl. BTW, 48 mnd., 20.000 km/jaar): 920 per maand

delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by