Testverslag MERCECES-BENZ AMG GT, Smeets Mercedes-Benz Venlo

Magazines | Noord-Limburg Business nr 2 2022



MERCEDES-BENZ AMG GT

Dealer: Smeets Mercedes-Benz Venlo
Afgevaardigde tijdens de testdag: Tommy Kok

"Absolute topklasse"

Berend van Berkel: “Dit is duidelijk een auto uit het topsegment, een super stoere sportauto wat betreft design én het interieur. Deze auto lijkt klaar voor een rondje circuit. En dan dat geluid! Het dashboard is overzichtelijk, met de belangrijkste functies op de juiste plaats. Uiteraard is de prijs navenant; het kost wat, maar dan heb je ook wat.”
 
Geert Schoolmeesters: “Tja, wat zal ik zeggen, gewoon een geweldig mooie auto, top afwerking en kwaliteitsbeleving. Het interieur is AMG-waardig, fantastische stoelen, een strakke besturing, uitstekende wegligging. De AMG-motor en -versnellingsbak is een en al genieten. Eigenlijk klopt alles aan deze auto, topkwaliteit en uiteraard voor de prijs die daarbij hoort.”
 
Alwin Sahr: “Een auto met een prachtige uitstraling en zoals bij elke Mercedes is de afwerking en de kwaliteitsbeleving van het allerhoogste niveau. Het interieur straalt pure luxe uit, met onder andere een Sennheiser HiFi-systeem, veel leer en een super dashboard. Over de AMG-motor kun je alleen maar positief zijn, de prestaties zijn top. Uiteraard hoort daar een prijskaartje bij, maar dat mag voor de liefhebber geen probleem zijn.”
 
Henk Poels: “Mooie uitstraling, een echt complete auto, uitstekende vorm. Top afgewerkt, eigenlijk klopt alles aan deze auto. De besturing, de wegligging, de prestaties, het interieur, de innovaties, allemaal meer dan goed. En natuurlijk vol met opties en speciale pakketten. Dat mag ook wel voor bijna 190.000 euro.”



Specificaties

Merk: Mercedes Benz

Model: AMG GT

Uitvoering: 53 4matic+

Cilinderinhoud (cm3): 2.999

Vermogen (pk): 438

Transmissie en aantal versnellingen: 9

Verbruik (l/100 km): 9,4

CO2-uitstoot (g/km): 233

Ledig gewicht (kg): 1.945

Inhoud laadruimte (min.-max.,l): 610 - 1.770

Gemonteerde opties: V8 Styling, AMG Dynamic plus pakket, Premium pakket: Urbanguard | elektrische stoelen met geheugen| Burmester | Nappaleder, Rijassistentie pakket: Adaptieve cruisecontrol | Stuurassistent, Panoramadak, AMG performance stoelen, Voorklimatisering, Headup display, Trekhaak, Climatecontrol 3 zones, Sideairbags achter, DAB radio, Draadloos opladen telefoon, Mechanische zonwering, 230V aansluiting achter, Afstandsbediening voor standkachel, Nappaleder exclusief / Microvezel.

Vanafprijs (incl. BTW): €160.627

Prijs testauto (incl. BTW): €186.771


 
delen:

Noord-Limburg Business nr 2 2022

Lees volledige uitgave online
Algemene voorwaarden Hosted by